Lagarde erkänner misslyckad EU-politik och planer på ökad kontroll

Jag brukar ofta tjata om att massmedia inte ger en rättvis bild av världsläget utan istället presenterar ett friserat narrativ som passar våra beslutsfattares agendor så att folket ska fortsätta öppna sina plånböcker och känna sig ”goda”. När den europeiska centralbankschefen talar ut i tron att det sker bakom stängda dörrar, bekräftar det precis den bilden där media agerar propagandaorgan åt makten istället för att granska beslutsfattarna.

De två ryska komikerna Vovan och Lexus som gjort sig kända för att busringa olika makthavare – man har tidigare bland annat busringt Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, den republikanske politikern John McCain, Storbritanniens prins Harry och Polens president Andrzej Duda – utgav sig nyligen för att vara Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och ringde till den europeiska centralbankschefen Christine Lagarde.

Lagarde berättade då öppet om hur den europeiska prisinflationen förväntas fortsätta stiga (tvärtemot vad media rapporterat), att sanktionerna mot Ryssland inte fått önskad effekt (ändå fortsätter man med de skadliga sanktionspaketen som förstör för oss själva), att EU kommer göra allt i sin makt för att Ukraina ska vinna proxykriget mot Ryssland och om planerna på att införa en digital euro, införa total kontroll över alla transaktioner samt stoppa kryptovalutor i EU. Hon berättar också hur man gjort det allt svårare för EU-medborgare att handla med kontanter samt uttrycker en oro för att privata aktörer som Google, Meta och Amazon ska skapa valutor som tränger ut euron.

Det sovande folket fortsätter dock sin törnrosasömn utan minsta tvivel på att makthavarna vill deras bästa.

#followthemoney

Christine Lagarde lurades av Zelensky-imitatör att avslöja misslyckad EU-politik och total kontroll över dina transaktioner

6 reaktioner till “Lagarde erkänner misslyckad EU-politik och planer på ökad kontroll

 1. ”att sanktionerna mot Ryssland inte fått önskad effekt (ändå fortsätter man med de skadliga sanktionspaketen som förstör för oss själva)” Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig andra resultat, ändå röstar folket fram samma politiker år till år man undrar vem som är dummast folket som röstar eller politikerna som hoppas på ett annat resultat.

  Gillad av 1 person

 2. Piper skriver…
  ”Hon [Lagarde] berättar också hur man gjort det allt svårare för EU-medborgare att handla med kontanter”
  Förhoppningsvis/troligtvis är detta ett sömnigt skrivfel eftersom EU inte kan ha några medborgare. Endast nationer kan, och EU är inte ett sådant, men är en samarbetsorganisation.

  Gilla

   1. Du motsäger dig själv, när du å ena sidan kritiserar att ”media agerar propagandaorgan åt makten”, och å andra sidan använder medias propaganda-ord… ord som, när de upprepas tillräckligt ofta, blir det ”sovande folket[s]” sanning.
    ·
    (Varför välja fel ord, när det finns de som ger en ”rättvis bild”, som du skriver?)
    ·
    Två andra exempel är ”vaccin” (gällande covid) och ”EU-parlamentet”, vilka bägge är osanningar (dvs. fel i sak), men har på grund av dig (om än oavsiktligt) och övriga i den offentliga debatten kommit att accepteras som officiella sanningar, vilket du vet att de inte är.
    ·
    Det mest skrämmande/förödande exemplet på osanningar är, som du vet, det offentliga bruket av ordet ”rasist”, som har fått det ”sovande folket” att tro: ”Varannan anser att SD är ett rasistiskt parti” (2021-12-08 Svenska Dagbladet); Och förstört den demokratiska processen: ”SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat” (2016-01-27 Expressen Debatt); Och förstört Sverige: ”Roten till Sveriges tillstånd handlar i grund och botten om rädsla” (2019-03-10 Jenny Pipers blogg)
    ·
    Med andra ord, har ordvalet en avgörande betydelse för folks verklighetsuppfattning/indoktrinering, som leder/lett till den situation Sverige (och västvärldens ”världsläge”) befinner sig idag. Var snäll bidra inte till att förvärra situationen (”Jag [Piper] brukar ofta tjata om att massmedia inte ger en rättvis bild av världsläget”)! Du vet bättre så! Så, gör som jag, bekämpa den/dem (även i det lilla: ‘många bäckar [medborgare/fel-ord] små’ gör en stor å [samhälle/verklighetsuppfattning)!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s