EU och Norge överens om att fortsätta förlänga kriget – skickar artillerigranater och missiler till Ukraina

Som väntat röstade de flata ledarna i EU i dag under toppmötet i Bryssel ja till att tillsammans med Norge förse Ukraina med 1 miljon 155 millimeters artillerigranater under de kommande tolv månaderna och även öppna upp leveransen av missiler till en total kostnad av 2 miljarder euro.

Innan avtalet undertecknades sade EU:s utrikespolitiska chef Josep Borrell att det behövde komma till en överenskommelse, eftersom de annars kommer att få svårt att fortsätta leverera vapen till Ukraina. Frankrikes utrikesminister Catherine Colonna proklamerade att vi måste hjälpa Ukraina mer, snabbare och nu.

Intressant i sammanhanget är att Tjeckiens president Petr Pavel i en intervju med det tyska nyhetsmediet Suddeutsche Zeitung medgett att hans land har utarmat sina möjligheter att förse Kiev med vapen. ”-Tjeckien hjälpte Ukraina med vapenförsörjningen så gott vi kunde, men vi har inte längre kapacitet att göra det.”

Kanske dags att fler EU-länder börjar se nyktert på situationen med tanke på att Ukraina fortfarande inte ens är i närheten av att vinna kriget trots det stora antalet vapenleveranser man redan bidragit med det senaste året tillsammans med miljarders miljarder i ekonomiskt stöd. Dessutom finns det större problem på hemmaplan att lösa. Men det är nog att hoppas på för mycket då dessa korrupta ledare blint följer husse. Mer krig och död med understöd av det europeiska folkets tillgångar är vad som gäller med andra ord.

#followthemoney

https://www.dailysabah.com/world/europe/european-union-approves-214-billion-ammunition-plan-for-ukraine

https://www.aftenposten.no/verden/i/eEv3AK/direktestudio-krigen-i-ukraina?pinnedEntry=72915

https://www.rt.com/news/573465-czech-president-western-unity/

10 reaktioner till “EU och Norge överens om att fortsätta förlänga kriget – skickar artillerigranater och missiler till Ukraina

 1. Ryssland är ännu längre ifrån någon seger. Skulle de dra sig undan dit där de hör hemma skulle kriget vara över på några veckor. De har angripit en suverän stat vars gränser de har lovat att respektera.

  Gillad av 1 person

  1. Genier talar….. Om en av de stridande slutar strida sluter striderna och det enda som blir kvar är terrorhandlingar….. om Ukraina följt Minskavtalen eller bara att väst inte skickat vapen skulle striderna upphört….. funderat på logik?

   Gillad av 1 person

   1. Till vilket pris? Ukraina skulle ha upphört att existera och Putin skulle ha fortsatt med Georgien, Moldavien osv osv

    Gillad av 1 person

 2. EU framstår för mig som en hjärndöd organisation. En patient utom räddning.
  Sverige likaså.
  Jag föraktar alla de makthavare från västmakterna som medverkar till att förstöra Vår gemensamma planet!
  Må ni brinna i helvetet!

  Gillad av 4 personer

 3. USA styr knähundarna EU och NATO länderna.

  Vem styr USA? President Eisenhower varnade för MIK i sitt avskedstal till nationen.

  MIK (militär industriella komplexet) är den verkliga makt-eliten. De lever på krig.
  Alltid är det krig någonstans på jorden, där USA/NATO finns med, mer eller mindre aktivt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s