Ännu en obekväm röst tystas

Sverigedemokraterna har profilerat sig som partiet som tystar obekväma röster och exemplen genom åren är många, men klicken som styr är fortfarande intakt och det gäller att inte sticka ut för mycket för då blir man snabbt bortplockad.

Det senaste exemplet är Elsa Widding – mycket påläst om energifrågor och kritisk mot klimathysterin – hon är väl en av få riksdagsledamöter som vågat säga som det är. Vid det senaste valet var det nog många som röstade på SD just pga Widding som åkte på landsomfattande turné tillsammans med Jessica Stegrud, som innan hon blev riksdagsledamot och rätade in sig i ledet var öppet kritiskt mot såväl klimatbedrägeriet som massinvandringen, för att prata Energipolitik.

Nu flyttas således Elsa Widding från miljö- och jordbruksutskottet till skatteutskottet som suppleant. Även om partiet inte vill uttala sig om varför Widding flyttas, är det uppenbart att syftet är att tysta en kritisk röst som vågade ifrågasätta och presentera fakta.

Bedrövligt.

https://www.altinget.se/artikel/sds-elsa-widding-petas-fraan-miljo-och-jordbruksutskottet

51 reaktioner till “Ännu en obekväm röst tystas

 1. Det börjar och bli ont om orsaker varför man skall stötta SD i framtida val! För varje funktionär, nu senast Elsa Widding, som man petar, så blir SD mindre och mindre intressant! Dessutom så händer det ju inget viktigt för oss Svenskar i politiken! Några vallöften om att stänga gränsen eller stoppa gäng-kriminaliteten, ej heller något annat av vikt! Så det blir inte mer röstat på SD för min och frugans del fram över! Dessutom så har vi fått nog av Sverige och flyttar till annat land!

  Gillad av 3 personer

  1. SD tappade min röst redan då BS vurmade för vax….. normalt så låter man vuxna människor besluta sin vård….. i detta land ska man dansa efter den musik som ett misslyckat parti driver…… hoppas det finns flera som blir arga på detta så regeringen faller……..

   Gillad av 2 personer

   1. Tittade på AW´s pod och förstår logiken bakom….. för ärligt man behöver bara ha grundskolekompetens för att förstå att detta med koldioxiden är ren hoax….. varför inte ta ett omtag och anfalla på flanken i stället för klimatfanatikerna står alla och tittar åt samma håll … och Sverige ligger bra till dock sjunkande really? yes…. då vi byter till något som släpper ut 2ggr så mycket, vind, och som kräver en reserveffekt som släpper ut 200ggr så mycket….. att med logik övertyga dessa muppar om att vind inte ökar utsläppen är fåfängt……

    Gilla

 2. Det är Expo som styr i bakgrunden.Antagligen varje lokalavdelning hos SD har sin egen expoit och Ystad SD är inget undantag. Kolla gruppfotot över ystadavdelningen och gissa vem.

  Gilla

   1. Låt förrädarpartiet söndras inifrån med Expos hjälp. SD behöver rensas ut från toppen. SD är inget politiskt alternativ när man krusar och behagar fienden.

    Gilla

   1. 1) Koldioxidhalten i atmosfären har ökat. 2) Isotopstudier visar att tillskottet kommer från förbränning av fossila bränslen. 3) Medeltemperaturen i atmosfären har ökat. 4) Växthuseffekten beskriver sambandet dem emellan. QED

    Gilla

   2. Växthuseffekten upptäcktes i början av 1800-talet och verifierades i en serie experiment gjorda vid Royal Society kort därefter. Den irländska fysikern John Tyndall visade 1859 att koldioxid förstärker växthuseffekten. De vetenskapliga bevisen finns och har varit kända i mer än 150 år.

    Gilla

   3. Re: ”Mikael Andersson” well det finns snart 8miljarder på jorden, det finns 200länder typ varje land har sin energipolitik styrd dels pga politisk känsla dels pga behovet av överlevnad….. behöver kineser äta i stort sett varje dag behöver de el för detta….. Indier samma där…. Folk i Afrika samma lika där….. Man kan inte både argumentera på hur du och dina grannar gör dels på var några miljarder i ”fattiga” länder gör… do the math iaf repetera åk 1-9

    Gilla

   4. Så växthuseffekten, som förklarar hur koldioxidhalten i atmosfären påverkar medeltemperaturen, hör inte hit när vi diskuterar hur koldioxidhalten i atmosfären påverkar medeltemperaturen. Den logiken förstår inte jag.

    Gilla

   5. Det här har inget med IPCC att göra, det här är kunskap som har varit känt i 150 år.

    Gilla

   6. Fotosyntesen har inget att göra med att klimathysterin bygger på att utan bevis påstå att koldioxidutsläppen värmer upp planeten pga mänsklig aktivitet och det är detta Widding motsätter sig.

    Gilla

   7. 1. Koldioxid är livets gas som alla levande ting behöver för att överleva. 2. Det finns fortfarande inga klara belägg för att koldioxiden orsakar farlig höjning av den globala temperaturen, vilket inte ens IPCC har lyckats bevisa.

    Gilla

   8. 1. Om du skulle kliva in i ett koldioxidfyllt rum skulle du upptäcka att det också kan vara dödens gas. Det är växter som behöver koldioxid, inte djur. Du har ju inte ens de mest grundläggande kunskaperna i biologi. 2. Jag förstår inte varför du tjatar om IPCC. Deras uppdrag är inte att bevisa det som varit känt i hundratals år. Deras uppdrag är att sammanställa den forskning som görs inom klimatområdet och föreslå åtgärder för att hantera klimatkrisen.

    Gilla

   9. Om vi inte kan andas så dör vi och de förespråkar att koldioxiden måste minska.

    IPCC sammanställer bara viss forskning som passar deras agenda och de bedriver propaganda för att skrämma sådana som dig.

    Gilla

   10. Tror du på fullt allvar att vi behöver koldioxid för att överleva? Alla djur inklusive människan andas in syre och andas ut koldioxid. Skulle vi enbart andas in koldioxid skulle vi kvävas ihjäl på några minuter. Det här lär man sig på mellanstadiet! Hur i hela fridens namn skall du kunna förstå de komplexa processer som styr klimatet om du inte ens har de mest elementära kunskaper i naturvetenskap?

    Gilla

   11. Hur förklarar du med dina påståenden om växthuseffekten och uppvärmningen att vi historiskt sett har haft perioder med väldigt varmt och torrt extremväder redan långt innan växthusgasutsläppen började öka?

    Gilla

   12. Det kol som idag är bundet i jordskorpan och världshaven har en gång i tiden funnits i atmosfären i form av koldioxid och då har medeltemperaturen mycket riktigt varit högre. Jag tror dock inte att någon vill ha tillbaka det klimat som rådde på jorden då. En sak som är exceptionell just nu är den hastighet med vilken koldioxidhalten ökar. Genom årmiljonerna har dessa förändringar gått gradvis där medeltemperaturen ökat eller minskat med någon enstaka grad under tusentals år. Idag har medeltemperaturen ökat med en grad på lite drygt hundra år och om vi inte får ner utsläppen kommer det bara att accelerera. Det gör att jordens alla ekosystem, som är väldigt ömtåliga och trögrörliga, inte kommer att hinna ställa om utan kollapsa med förödande konsekvenser. Ett exempel är den massdöd av korallrev som vi bevittnar över hela jorden på grund av varmare havsvatten.

    Gilla

   13. Risk för döende korallrev är väl snarare en miljöfråga än ett klimatrelaterat problem då det beror på exempelvis överfiske och fiske med destruktiva fiskeredskap, föroreningar, övergödning, sedimentering och exploatering av kustområden.

    För övrigt tror jag inte på klimatlarmen som du hakat på då vi verkar gå mot en kallare period. Eftersom inget går att säkerställa så får vi helt enkelt vänta och se.

    Gilla

   14. Jag ser inga tecken på någon kallare period och vänta och se verkar inte vara någon bra taktik.

    Gilla

 3. SD förlorar min röst, detta är en skandal, att plocka bort en av två kompetenta på området klimat och energi. Detta kommer SD förlora sin trovärdighet på!
  Björn

  Gillad av 2 personer

 4. Påläst? På vadå? Kalle Anka? Hon är ju dum som ett spån! Hon tycker att det är bra för Sverige om medeltemperaturen ökar 2.7 grader för då blir det lite varmt och gôtt. Man tar sig för pannan!

  Gilla

  1. Vete inte riktigt om du ens kan läsa en termometer…… men faktiskt så om man reser runt med en termometer ser man att vid ekvatorn är det ganska varmt hela tiden medan i norra Sverige varierar det mellan -40 till + 30 iaf….. Termometer heter det….. testa….. du verkar inte förstå ens vad tänka du verkar blanda det med att känna……. beklagar

   Gilla

   1. Termometern säger att medeltemperaturen i atmosfären ökat drygt en grad sedan förindustriell tid.

    Gilla

   2. Han är ju dum som ett spån den här Mikael Andersson. Han borde veta bättre,han som har gått två år i varje klass.

    Gillad av 1 person

   3. till MA ”Termometern säger att medeltemperaturen i atmosfären ökat drygt en grad sedan förindustriell tid.” jaa må så vara och hur var det innan? Varmare förstås….. som jag skrev någonstans ”Det är björkveden som skapar dessa klimatkatastrofer” Kallas tunnelseende….

    Gilla

   1. Hoppas innerligt att denna uteslutning sänker SD för vi behöver inte ett globalistiskt/socialistiskt parti ytterligare… S (arbetarpartiet), M (japp ”Sverige’s arbetarparti”). KD well ASG, L samma lika, MP out of date…., V eljest MEN de blir vid sin läst MEN globalister redan vid födseln (Internationalen), C , samt SD som sjunker som en gråsten….. Vi behöver bara 2-3 partier som i USA alltså…….

    Gilla

  2. Andersson,du vet att jordplattorna rör sig och att vår platta sakta men säkert rör sig söderut. Vad är du för en hittepåare?

   Gilla

   1. Andersson,mätpunkterna på norra halvklotet förflyttar sig mot ekvatorn och då stiger jordens medeltemperatur. Du får härmed uppmaning att läsa på bättre och tänka självständigt så som vi andra på denna blogg gör. Det borde inte vara på det sättet som jordens medeltemperatur mäts men faktiskt är det så.

    Gilla

 5. Det är intressant att jämföra med Kina. Där är befolkningen mer orolig för den globala uppvärmning men, nota bene, samtidigt mer optimistiska om att det går att reversera den!
  Jag kallar det för realism
  Tyder på att Kina har ett bättre och mer vitalt samhällsklimat. På vår sida låter det som flagellanter och pessimister men färre realister.
  Jag undrar vilket uttryck som bäst beskriver den globala uppvärmningen om man vill väga samman både de aspekter som Kinas allmänhet tydligen tänker på: Oro respektive optimism. Lennart Bengtsson som instämmer med IPCC är ändå kritisk mot den förda politiken och retoriken. I sin bok skrev han att han är optimistisk och att det finns tid att utveckla teknologin.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s