Enligt Hersh fick CIA i uppdrag att plantera historien i media om vilka som var skyldiga till Nord Stream-attacken

Efter förra veckans genomskinliga utspel om att terrorattacken mot Nord Stream-ledningarna utfördes av en ”pro-ukrainsk grupp” som påstås ha använt en lyxig segelyacht för att plantera sprängämnen på Nord Streams rörledningar, har det varit tyst och varken media eller FN tycks vilja gräva i den prisbelönta journalisten Seymour Hersh tidigare utpekande av USA tillsammans med Norge som skyldiga till terrorhandlingen trots att spåren pekar åt det hållet samt att dessa två länder har haft mest ekonomisk vinning av attacken.

I dag skrev Seymour Hersh ett inlägg på sin Substack-blogg som hävdar att CIA hade i uppdrag att förbereda en vilseledande artikel i samarbete med Berlins underrättelsetjänst BND, för att förse amerikansk och tysk media med en ”alternativ version” av explosionerna vid Nord Stream 2.

Enligt Hersh har en anonym källa med tillgång till diplomatisk underrättelsetjänst bekräftat att CIA fått i uppdrag att ”pulsera systemet” i ett försök att släta över påståendet att USA:s president Joe Biden hade beordrat att rörledningen skulle förstöras. Han noterade också att CIA hade slutfört sin uppgift och med hjälp av Tyskland planterat berättelser i såväl New York Times som Die Zeit.

Enligt källan var det ett totalt påhitt av amerikansk underrättelsetjänst som vidarebefordrades till tyskarna i syfte att misskreditera Hershs berättelse där det framgår att Biden godkände förstörelsen av rörledningarna.

Intressant i sammanhanget är också att den kungliga danska marinen just nu tros genomföra en dykoperation öster om Bornholm, inte långt från gasledningen Nord Stream 2. Tidningen Berlingske rapporterade i går att ett patrullfartyg av typen Flyvefisken som används av militärdykare hade setts där tillsammans med två andra militära fartyg. Den danska militären bekräftade dessutom sin närvaro, men vill inte kommentera fartygens uppdrag.

Förra veckan meddelade Danmarks utrikesminister Lars Rasmussen att hans regering kunde bekräfta en rapport från den ryska gasjätten Gazprom, operatören av undervattensrörledningen, om att ett konstigt föremål hittats nära Nord Stream 2. Företaget skickade bilder av föremålet till danska myndigheter, medan den ryska regeringen gjorde en formell undersökning via sin ambassad. Rasmussen lovade då att detta skulle undersökas vidare.

Objektet nämndes förra veckan av Rysslands president Vladimir Putin i en tv-intervju, där han sade att den hittades under en undersökning av Gazprom ca 30 kilometer från där rörledningen bröts. Enligt experter kan enheten vara en antenn som används för att på distans detonera en laddning.

Moskva har bett om tillåtelse att utforska vidare eftersom objektet ligger i Danmarks exklusiva zon. Ryssland har föreslagit att man skulle kunna organisera ett uppdrag på egen hand tillsammans med danskarna, eller med en internationell grupp av experter på sprängämnen som är utbildade för att arbeta på ett sådant djup. Rasmussen sade dock att ett sådant tillstånd inte skulle beviljas.

Men räkna inte med att massmedia kommer rapportera om detta, lika lite som att FN kommer kräva att detta utreds – det som inte syns finns inte som bekant och det är strategin som gäller även om Ryssland hetsar i bakgrunden med krav på att man går till botten med detta. Fascinerande att locket på-mentaliteten fungerar när det är så tydligt att allt pekar åt ett håll.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/573428-nord-stream-us-coverup/

https://www.rt.com/news/573422-danish-navy-nord-stream/

3 reaktioner till “Enligt Hersh fick CIA i uppdrag att plantera historien i media om vilka som var skyldiga till Nord Stream-attacken

  1. Dettas är verkligen inte det enda fallet. Enligt återkommande uppgifter skriver även svenska media uppdragsjournalistik för CIA.

    Min uppfattning, baserad på observation och slutledning, är att med DN i spetsen, stora delar av svenska media i realiteten är amerikanska NGOs, och därmed utländska agenter (foreign agents) som agerar på uppdrag av CIA och USA och beställningspublicerar. Alla tidningar i Sverige lever och överlever på statliga bidrag, media stödet, eller på att tigga pengar av läsarna, utom DN, som påstår att dom går med vinst. Varifrån kommer då pengarna på DN. CIA? Redan på 50-talet etablerade DN och Herbert Tingsten nära samarbete med CIA, vilket är väldokumenterat. Varför tar DN inte emot mediastöd. Är det för att det skulle vara olagligt att ta emot pengar både från CIA och svenska staten. Bonniers har ju ”omfattande” verksamhet i USA, och det öppnar en kanal för CIA finansiering. Pengarna levereras som ”vinst” till Sverige. Det går inte att kontroller, men seriös gräv jobb vore på plats, men ingen kommer att ta upp den utmaningen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s