Beslutsfattarna kommer bli ihågkomna som krigshetsare utan folkets bästa för sina ögon

Den så kallade ”historiska” händelsen som just nu utspelar sig i riksdagen är inget annat än en grupp krigshetsare som inbillar sig att de ska skrivas in i historieböckerna för sitt beslut att tvinga in Sverige i Nato utan att folket tillfrågats istället för att behålla vår tidigare neutralitet. Man orerar om att folket varit naiva som tror på att neutralitet ska rädda oss. Att beslutsfattarna är naiva som tror att Ryssland kommer se med blida ögon på ett sådant fatalt beslut pratar vi inte om.

Enbart Miljöpartiet och Vänsterpartiet visar att man tar ansvar genom att rösta emot förslaget. Nu ligger bollen hos Ungern och Turkiet som någon gång ska säga ja eller nej till ett svenskt Natomedlemskap, men ska man tro på de som företräder Moderaterna kommer Sverige tvärsäkert att vara medlemmar innan nästa Natomöte i Vilnius i juli. Själv är jag inte lika säker.

Då räknar vi med att alla dessa riksdagsledamöter som i dag röstar grönt kommer skicka sina barn och barnbarn i främsta ledet när det är dags för Sverige att skicka militärt stöd till en konflikthärd som inte ens är vår, med risk för att många kommer hem i kistor – vi kommer minnas vilka ni är!

#ynkryggar

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/idag-rostar-riksdagen-om-svenskt-natomedlemsskap?inlagg=e7f8f325158c6cac180c725d8acde0d7

9 reaktioner till “Beslutsfattarna kommer bli ihågkomna som krigshetsare utan folkets bästa för sina ögon

 1. Sverige kommer inte med i NATO oavsett vad dom bestämmer i Riksdagen! Turkiet säger nej, pga vägrad utlämning av terror kurderna 120 stycken, vill dom ha, men får inte! Ungern säger nej för att Sverige blockerar EU-bidrag som dom är berättigade till! Så det blir inget NATO för Sverige!

  Gillad av 2 personer

  1. Vad Turkiet och riksdagen säger är närmare ointressant i praktiken. Sverige är redan militärt integrerad i NATO.
   NATO anslutningen innebär att USA i realiteten tar kontroll av Sverige och att svenskar skickas i krig mot Ryssland, och i förlängningen mot Kina, som förbrukningstrupp, precis som idag gäller ukrainare i Ukraina. Ren slaktboskap. Svenskarna får dessutom betala för att konvertera Sverige till en amerikansk militärbas och vapenlager i förberedelser för USAs framtida krigsoperationer och invasioner mot länderna i öster.

   Gilla

 2. Historien visar väl att det är neutraliteten som räddat oss! Sedan att de allierade (GB) efter kriget nöjde sig med att tvinga Sverige att betala krigsskadestånd var trots allt ett lågt pris att betala. Och Sverige är fortfarande låtsneutrala tills man tar steget över till Nato som hålls uppe av den kollapsande stormakten USA!

  Gillad av 1 person

 3. En idé vore att få till en folklig vädjan till Orban om att neka medlemsskapet, med argumentet att politikerna här är [totalitärt] helt ointresserade av vad folket anser. Jag misstänker att han är lättare att övertyga, än han i Turkiet som ägnar sig åt maktspel …

  Gillad av 2 personer

 4. Rapport, Nyhetsankaret myntar inledningsvis skenbart nöjd, vi lämnar nu bakom oss 200 år av alliansfrihet och strax efter uttalar utrikesministern sig nu vara trygg med majoritet i omröstningen för medlemskap i NATO.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s