Nu är det dags att åter skrämma folket till att öppna plånboken

Förr pratade vi om väder och miljö, men när någon kom på att det går att tjäna bra med pengar på att hota världens befolkning med klimatförändringar ändrades allt och det senaste decenniet har våra växande miljöproblem blivit en parentes vi inte pratar om medan pruttande kor, våra matvanor inklusive köttintag, transportmedel, uppvärmning och framförallt utsläpp av koldioxid – som vi människor på ett sätt är beroende av för vår överlevnad – stått högst på agendan.

De senaste åren har vi fått höra såväl domedagsprofeter som FN proklamera hur man observerat pågående intensiva klimatförändringar över hela världen och hur den globala medeltemperaturen kommer öka, vilket är ett hot mot mänsklighetens existens.

När den förra rapporten från ICC presenterades sade FN:s generalsekreterare António Guterres att ”-Den här rapporten måste innebära dödsstöten för kol och fossila bränslen innan de förstör vår planet.”

Sedan kom den planterade energikrisen och proxykriget mot Ryssland, vilket medförde att den förhatliga kolkraften helt plötsligt blev legitim igen i det hycklande EU och det var ok att återstarta kolkraftverken.

I dag är det dags igen för en ny sammanfattande rapport om läget för klimatet signerat FN:s klimatpanel IPCC med pekpinnar om att utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser fortsätter att öka samt har varit större det senaste decenniet än någonsin tidigare. Den lär garanterat vara fylld till bredden med skrämselpropaganda om riskerna för människor och samhällen i syfte att förhindra att vi börjar vackla i tron på budskapet. Gud förbjude att vi skulle se igenom det ihåliga klimathotet som gör att vi öppnar plånboken och istället se det riktiga hotet – våra beslutsfattare och deras smutsiga agenda.

#followthemoney

#vibetalar

https://sverigesradio.se/artikel/skarpa-varningar-vantas-i-ny-rapport-fran-fns-klimatpanel

5 reaktioner till “Nu är det dags att åter skrämma folket till att öppna plånboken

 1. Jaa nu kommer utsläppen av kväve att ta över…… Kväve a.k.a. konstgödsel binder koldioxid….. så med mindre konstgödsel, kväve, blir det mindre mat för att föda oss….. typ totalt hälften av skördar Halva jordens befolkning svälter…. osså sticker man 13miljarder djupt i i armarna för att i bästa fall rädda några liv dock tyder empiri på att det är i bästa fall ett nollsummespel…. MHTT alla hemskheter som kommit i neddragningarnas spår…. inflation….. banker kraschar….. total kontroll av medborgare osv……
  https://www.openvaers.com/images/docs/FridayOpenVAERSAlert2023-03-20.pdf

  Gilla

 2. Piper avslutar…

  ”Gud förbjude att vi skulle se igenom det ihåliga klimathotet som gör att vi öppnar plånboken och istället se det riktiga hotet – våra beslutsfattare och deras smutsiga agenda.”

  … vilket indikerar att hon och andra har annan/utförligare information/kunskap (eller tycker sig ha bättre förutsättningar att tolka och bedöma densamma) än FN:s klimatpanel IPCC. Vilken/vad nämner hon inte.

  Den kunskap (dvs. bearbetad/analyserad och bedömd information) som jag har, är historiska data
  — vilka IPCC av okänd anledning inte tar i beaktande i sin bedömning (i den nya rapporten, som jag inte har läst, men tror på Pipers sammanfattning: ”se igenom det ihåliga klimathotet”)
  — som visar att jorden aldrig har varit så kall eller har haft så litet koldioxid i atmosfären som de senaste 100 miljoner där trenden för de två är stadigt minskande, varför jag är immun mot ”skrämselpropaganda”, som hon skriver, och ser med tillförsikt på framtiden (även långt efter min hädanfärd).

  Dessutom kan jag som lekman inte basera min framtidsbedömning på ett annat faktaunderlag än den bekräftade/kända kunskapen/informationen som är för mig tillgänglig: just de historiska data=fakta, eftersom jag har för litet kunskap och ingen möjlighet att inhämta, analysera och bedöma information om en av naturens mest komplexa och kaosartade system, vilket även vetenskapsvärlden inte helt förstå, varför de är tvungna att gissa sig till — de är tvungna att gör många datorsimuleringar; med bekräftad kunskap hade de bara behövt göra några få — vilka och hur alla kända, halv-kända och okända (!) parametrar (förutom det sammanlagda/globala mänskliga koldioxidbidraget) påverkar, eller inte påverkar detta system.

  Och, om beslutsfattarna (i huvudsak politikerna) tolkar eller respekterar demokratin som jag gör, överlåter de riskbedömningen — dvs. vilka försämringar i levnadsstandarden som jag/vi är villiga att acceptera under vår livstid för att ”rädda” världen/naturen/klimatet och ”mänsklighetens existens” åt framtida generationer — åt mig och Piper…

  … och alla andra medborgare, vilka får (!) sin information från media, vilken är den part i ett samhälle som på ett avgörande sätt fastställer den offentliga verkligheten/officiella sanningen, det vill säga vad majoriteten av den andra parten, folket, tycker och tror…

  … vilket skrämmer mig mer än makthavarna, då deras makt är helt beroende av (baserad på historiska fakta) att folket (här: de anställda/personalen) lyder instruktioner (kontorister) och order (poliser) vilka styr över deras medmänniskor.

  Till skillnad från Piper, tror jag att makthavarna (i Sverige och utomlands) inte i första (!) hand drivs av korruption/maktbegär (Pipers ”smutsiga agenda”), men av en genuin oro för framtiden (här: klimatet) som jag alltså bedömer vara obefogad, med hänvisning till, som nämnt, historiska data=fakta.

  Till exempel tror jag inte att denna dam (Melissa Fleming, United Nation’s Under-Secretary-General for Global Communications) ljuger när hon, under ett WEF-möte 2022 angående hur bemöta osaklig/felaktig information som sprids via Internet, säger att…

  – ”We partnered with Google. For example, if you Google ‘climate change,’ you will, at the top of your search, you will get all kinds of UN resources.”
  – ”We’re becoming much more proactive. WE OWN THE SCIENCE, AND WE THINK THAT THE WORLD SHOULD KNOW IT, and the platforms themselves also do”
  (— ThePostMillennial.com, 2022-10-02)

  … vilket är chockerande!, eftersom fri debatt möjliggör en verklig sanning.

  Gilla

 3. ”Det är alltid svårt att få ett intresse för miljöproblem när någon skall betala för att göra något åt det.”

  Detta sensationella uttalande framfördes i Rapport, 19 mars 2023!

  Fortsättning på uttalandet: ”Så därför måste man kombinera det med teknik och göra det till ett tekniskt projekt där man kan visa på något som vi har nytta av.”

  Det tycks alltså som om miljövård och klimaträddning inte är samma sak!

  Kan det vara så att ”miljö” är något mycket påtagligt, där vem som helst kan se om insatserna gör skillnad – och då är det inte så kul att betala – medan ”klimat” är ett så diffust begrepp att en elit kan begära hur mycket pengar som helst för sina tänkta ”lösningar”, alltmedan de förklarar för oss vanliga dödliga – som alltså inte tillräknas förmåga att avgöra klimatinsatsernas resultat – hur läget är?

  Dessutom håller Maldiverna för andra gången på att sjunka i havet. Hur det kan komma sig, och hur det gick till när Maldiverna steg upp ur havet efter förra gången förklaras inte närmare i Rapport.

  Gilla

  1. Så det du sier er at temperaturen på jorden har stått stille i tusner av år? Så hvis det nå øker med 1.5 grader er det slutten på alt?

   Jeg bor i Norge, vi overlever 1.5 grader her.

   Minner om at i alle alle de milliarder av pr jorden har eksistert, har det vært fluxerende temperatur. Det har vært istider og varme tyder. Nå er vi faktisk enda på vei ut av den forrige istiden.

   Det lever folk på Grønland og i Sahara, dr OVERLEVER, tenke
   det…

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s