Det tycks inte finnas någon bot mot galenskapen

En genomgång av nyhetsflödet globalt ger vid hand att det är locket på som gäller – inget av intresse kommer ut nu förutom det eviga malandet om Ukrainakriget.

Det stör mig enormt mycket att ingen media i väst skriver om hur EU:s fredsfond används för att finansiera kriget och hur länder som förser Ukraina med vapenstöd, bland annat gamla stridsflygplan, får ersättning från EU:s finansieringsmekanism för Europeiska fredsfaciliteten så att de kan köpa nytt. På så vis undanhåller man det faktum att vi medborgare betalar för att hålla igång kriget och sponsra krigsindustrin, vilket medför att ingen heller protesterar. Det sovande folket ska inte väckas

Trots alla miljarder i form av såväl vapenstöd som ekonomiskt stöd som rullat till Ukraina under det senaste året, är det inte nog. Nu tillkännager EU-eliten i Bryssel att vi måste öka vapenproduktionen och EU:s industrikommissionär Tierry Breton reser just nu runt till vapentillverkare runt om i Europa för att uppmana dem att snabbt skala upp produktionen av ammunition till Ukraina. Redan om några veckor hoppas EU kunna leverera artillerigranater till Ukraina till ett värde av en miljard euro.

Imorgon väntas EU:s förvarsministrar dessutom driva igenom ett beslut om att EU-länderna redan i vår ska tömma sina vapenlager och skänka ammunition till Ukraina. Parallellt ska EU gemensamt börja upphandla ammunition för att kunna fylla på lagren igen.

Återigen är det ingen som reagerar på att samtidigt som snyftartiklar massproduceras om hur människor dör pga kriget och våra politiska ledare officiellt fördömer kriget som måste få ett slut, så fortsätter EU ändå att bistå med vapenstöd så att kriget kan fortgå med mer död och lidande med hjälp av miljarders miljarder från medborgarna – pengar som nu mer än någonsin tidigare behövs i våra egna länder.

Vi pratar inte heller om att mycket av vapenleveranserna inte når fram, att det saknas kontroll av var vapen samt pengar tar vägen, att sanktionerna mot Ryssland misslyckats och bitit oss själva i svansen – inklusive det faktum att trots alla vapen som skickats tillsammans med fina uttalanden om att Ryssland minsann ska krossas så har man inte lyckats med något av sina mål och det är det ukrainska folket tillsammans med invånarna i EU som får betala för idiotin.

Det tycks inte finnas någon bot på den galenskap som förtär kontinenten och det enda man kan göra är att titta på. Sorgligt.

#followthemoney

https://sverigesradio.se/artikel/eu-vill-oka-takten-pa-vapentillverkning-infor-ny-leverans-till-ukraina

19 reaktioner till “Det tycks inte finnas någon bot mot galenskapen

 1. Sista spiken i kistan slogs iom krigsåtalet mot Putin. Han har inget val längre än att bomba sönder land efter land i Europa ifall han inte vill ställas inför domstol och då troligtvis dödas. Vad är det för en handfull idioter som med orätt sätter freden på spel? Vad har vi att göra med en lokal konflikt?

  Gilla

   1. Det skulle väl vara att undkomma en internationell artesteringsorder tänker jag. Strike back s.a.s.

    Gilla

  1. Kollade på ICC dels verkar det vara en av alla de organisationer som ”lyder” under FN/UN dels representerar de inte ens halva jordens befolkning och det verkar om de inte är speciellt effektiva heller många länder i Afrika t.ex. just saying.. Hur bra är det att tömma vapenlager och ersätta med dyra nya? OCH TTT dvs om Ryssland som nu har över 1 miljon soldater på G får för sig att ta hand om fler länder, delar av länder, hur bra försvar har vi då…. för USA har ju redan order över flera år framåt för att ersätta de vapen som de skickat….. och hur ser planen ut…..

   Gilla

   1. Vinna kriget? Hur vinner man ett krig? Skada Ryssland ? Regimskifte i Ryssland, Balkanisera Ryssland? Och varför om man inte avser att ”stjäla” de Ryska naturtillgångarna? För de Ryska naturtillgångarna tillhör väl ryssar oaktat regim? Inte bara USA´s morsa utan hela den familjen sas mår dåligt…. för krigen har väl inte gått så bra de senaste decennierna? De flesta, alla, förändringar som skapats har blivit till det sämre…… OCH då USA inte längre vill skicka sina ungdomar för att kriga flera hundra mil bort….. folket där har mer och mer fått nog både mindre deg och fler förlorade unga….. och den katastrof/olycka som hände i Ohio verkar inte väcka lika stort intresse som Ukraina….. well vem styr media? OCH våra politiker leder oss rakt in i fördärvet…. och de är till 100% ansvariga…. för inte gör det vad de lovade…. vindkraften…. well att bygga kärnkraft verkar segt…. förr byggde Vattenfall elförsörjningen…. älv efter älv skövlades trots den miljöförstöring det innebar…. nu vill man trots att vindkraften är en gökunge ändå bygga den… 25ggr mer material, 3ggr mer utsläpp av koldioxid… 1.000ggr mer areal går åt, minst kostar på systemnivå 6ggr mer och vissa muppar på EU-nivå och för många i riksdagen går på detta…. vi har sagt att den svenska skolan behöver förbättras …. det behöver vi inte längre för de viktaga sakerna lärs inte ut längre…….

    Gilla

 2. Nu är det Ryssland som startat det idiotiska kriget så var är din kritik mot Ryssland? Så fort Putins soldater dras tillbaks så kan det bli fred. Självklart måste vi stödja Ukrainarna så länge de orkar fortsätta sin kamp för att behålla sin frihet! Alternativet är att Ryssland segrar och sedan fortsätter med att utöka sitt territorium, vem vill se det scenariot?

  Gillad av 1 person

 3. Sedan Polen förmedlade sitt intresse av att bli värd för USA:s kärnvapen, i oktober förra året, så har inte mycket hänt. De verkar tydligen fortfarande ha tillräckligt med fungerande hjärnceller i Washington DC, för att inse att det skulle leda till en ny Kubakris. USA skulle i ett sådan läge inte ha några ursäkter, med tanke på hur de själva reagerade 1963.

  Gillad av 1 person

 4. Kriget är ett ryskt misslyckande, inte ett ukrainskt eller europeiskt. De har efter drygt sju månader fortfarande (!) inte lyckats ta Bachmut. Det är ett monumentalt fiasko. Och om 5-6 veckor kommer den ukrainska våroffensiven. Om du vill ha fred på riktigt, håll tummarna för en lyckad ukrainsk offensiv som driver ut ryssarna. Då blir det fred.

  Gillad av 1 person

   1. Inga motargument, som vanligt. Bara svammel om att någon konsumerar ”fel” nyheter – samtidigt som du själv ironiskt nog förmedlar den ryska propagandan dag ut och dag in. Förklara i stället hur det kommer sig att Ryssland kan vara oskyldigt till det krig det själv har startat.

    Gillad av 1 person

   2. Jag har skrivit om det här i över ett år och presenterat otaliga argument för faktaresistenta personer som inte vill förstå Men jag är färdig med att lägga tid på sådant. Om du inte vaknat ännu är det ditt problem.

    Gilla

   3. Piper är helt insnöad på Ryssland. Hon argumenterar aldrig mot någon som säger emot henne utan levererar bara oförskämdheter och nedsättande kommentarer. En otroligt trist person.

    Gilla

   4. Jag har ägnat över ett år åt att skriva om händelserna i Ukrainakonflikten och motargumenterat en hel del. Nu har jag slutat. De som fortfarande inte förstått är bortom all hjälp så jag ödslar inte längre min tid på de energitjuvar som skriver dessa menlösa kommentarer. Vad gäller dig Sven-Arne, är det sista gången jag släpper fram dina kommentarer och om du tycker jag är så trist så försvinn från min plattform – ingen hindrar dig att lämna.

    Gilla

  1. Hans, denna specialoperation handlar inte enbart om territorium utan kan nog också beskrivas som ett ödesslag för sunda värderingar. Man vill nog inte ha västs homopropaganda uppkörd i ansiktet. Man vill inte ha en liberal narkotikapolitik. Man vill inte det förstår du och det vill inte jag heller så därför stödjer jag helhjärtat mitt broderfolk Rysslands kamp.
   #destroythesodomits

   Gilla

 5. Till Hans och Nisse.
  Hur skulle det vara om man tog reda på några fakta angående detta krig?
  Jag anser att efter murens fall och med tanke på hur Jeltsin demolerade ekonomiskt Ryssland tog NATO och USA chansen att bevisa hur överlägsen Västen är. Körde med anslutning till NATO av rysshatande f.d. östländer trots försäkringar om att inte göra det. Satt igång med olagliga krig, läs Serbien, Irak, Libyen och Syrien. Allt i syften att demonstrera sin överlägsenhet. Trots upprepade protester från Ryssland fortsatte man obekymrad att provocera. Alla är inte beredda att vända andra kinden till flera gånger. Då betraktas man som dum och mobbningsvärt.
  Att ni accepterar propagandan utan att ha FAKTA på bordet är bara att beklaga. Det finns tyvärr folk som dias med modersmjölk och rysshat och då är lönlöst att få dem att tänka med eget huvud och besvära sig att känna till fakta.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s