Symbolpolitik, kalldusch och EU:s folkfinansierade fredsfond används för att förlänga kriget

Det verkar som Turkiets president Erdoğan till slut fått tillräckligt betalt och istället för att medverka till en deskalering av krig genom att stoppa Finlands Natomedlemskap, lät han i går meddela att Turkiet ger grönt ljus till finnarna, något som även Ungern säger sig vara beredda att göra inom kort. Det terroristtäta Sverige lämnas nu på efterkälken och våra ministrar har efter kallduschen uttalat sig om att det är en oönskad utveckling.

Sveriges skam kunde dock skylas över tack vare nyheten om att den internationella brottmålsdomstolen i Haag (ICC) utfärdat en arresteringsorder mot Rysslands president Vladimir Putin som anklagas för krigsbrott i Ukraina, vilket massmedia vältrade sig i trots att det bara är symbolpolitik eftersom domstolen bara har begränsad makt då Ryssland inte erkänner domstolens jurisdiktion. Ytterligare 45 länder erkänner inte heller ICC – inklusive USA, Kina, Indien, Israel, Saudiarabien och Turkiet.

USA:s president Joe Biden citerades friskt i svenska medier när han deklarerade att arresteringsordern mot Putin var berättigad. Ingen tycks dock reagera på hyckleriet när han säger sig hålla med om något som han inte tror på, när han uttrycker att ”ICC inte heller har erkänts internationellt av oss, men jag tycker det har en mycket stark poäng.” Med andra ord – det är INTE ok om ICC straffar mig eftersom vi inte erkänner ICC, men om ICC anklagar Putin är det ok även om de inte erkänner ICC.

Hur ska någon för övrigt kunna ta ICC på allvar eftersom de varken utfärdade någon arresteringsorder mot Barack Obama för attacken mot Libyen, eller mot George W Bush för hans invasioner? ICC ses bara som Natos och USA:s redskap för att försöka komma åt de fiender som man inte vågar försöka lönnmörda eller flygbomba.

När ska ICC för övrigt sätta fokus på vem som bombade Nord Stream-ledningarna?

Noterar också att den polska regeringen inte framstår som särskilt smarta när de nu genom sitt beslutat att placera USA-tillverkade HIMARS-raketuppskjutare på gränsen till Rysslands västligaste Kaliningradregion tagit ett steg närmare starten av ett tredje världskrig. Polens försvarsminister Mariusz Blaszczak skröt dessutom om att Washington redan hade godkänt Warszawas order på ytterligare 500 HIMARS-raketer. Om de avfyrar missiler mot Ryssland blir det snart inget kvar av Polen – ett onödigt utspel som bara skapar mer otrygghet för invånarna i området. Men krigsindustrin tuffar på när EU-ländernas beställningsordrar staplas på hög.

Snart levereras dessutom Polens stridsflygplan till Ukraina – något som inte ens det ukrainska flygvapnets talesman Yury Ignat tror kommer göra någon skillnad eftersom de vill ha amerikanska F-16 stridsflygplan. Men Polen får nu en anledning att uppgradera med nya plan på kredit.

Även Slovakiens regering har godkänt leverans av sovjettillverkade MiG-29-stridsflygplan och ett Kub-luftförsvarssystem till Ukraina, vilket premiärminister Eduard Heger meddelat med motiveringen att deras regering ”står på rätt sida av historien”.

Slovakien kommer att kompenseras av EU med 200 miljoner euro för jetplanen (som designades i Sovjetunionen på 1970-talet) genom EU:s finansieringsmekanism för Europeiska fredsfaciliteten. För det är så vi gör i EU – bygger fred med mer vapen och krig som folket betalar!

#hycklare

#vibetalar

#fuckpeace

https://www.svd.se/a/15r2le/turkiet-godkanner-finlands-natoansokan

https://www.rt.com/russia/573160-poland-kaliningrad-border-himars/

https://www.rt.com/news/573129-slovakia-ukraine-poland-jets/

5 reaktioner till “Symbolpolitik, kalldusch och EU:s folkfinansierade fredsfond används för att förlänga kriget

 1. När ska fårskallarna begripa att det spelar ingen roll vilka flygplan man skickar till Ukraina…Där regerar flera av världens bästa luftvärnssystem och flyguppdrag måste betraktas som någon typ av kamikazeuppdrag. Innan var det Himars som skulle frälsa Ukraina och nu är det F-16 som är ett gammalt plan som inte kommer att kunna uträtta något av militärt värde och detta vet man i USA och skickar därför inga.

  Gillad av 2 personer

 2. Tills Tyskland och Frankrike hade ett finger i spelet och kylde ner NATO:s värsta krigshetsarna kunde man känna sig lugnare. Tyvärr har hökarna Polen, Slovakien och baltiska länder fått en framskjuten ställning som tillsammans med USA och UK ökar risken för en utvidgad konflikt.
  Icc har visat hur ”rättvisan” funkar. Just i dagarna fyller USA:s ”rättvisa” invasionen av Irak 20 år. Enligt Icc begås krigsbrotten endast av personer som vägrar dansa efter USA:s, NATO:s och Davos eliten.
  Löjligt!

  Gillad av 1 person

 3. F-16 är ett veteranflygplan i jämförelse med Sukhoi SU-27 och framför allt efterföljarna SU-3x-familjen och SU-57.

  Smakprov på SU-27:

  Detta klarar gamla MiG-29 av:

  (notera den dubbla bakåtvolten en bit in i klippet)

  Gilla

 4. Som vanligt är det skillnad på antal länder och antal röstande ”Ytterligare 45 länder erkänner inte heller ICC – inklusive USA, Kina, Indien, Israel, Saudiarabien och Turkiet.” halva jordens befolkning, drygt, står inte bakom ICC… well, well…. kollar medlemmar kan man utan att gissa alltför vilt förstå att många av de som deltar är sponsrade av FN…. igen globala intressen……

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s