Sverige går itu – finns det inte mer akuta frågor än Irans revolutionsgarde?

Noterar att Sverigedemokraterna går emot regeringen och driver på för att terrorklassa det iranska revolutionsgardet, där man får stöd av S, C, MP och V.

I en tid när nationen håller på att gå itu och krossas fullständigt efter decennier av skadlig politik som slår extra hårt mot hushållen, är det mycket befogat att ifrågasätta om det inte finns mer akuta frågor att driva för regeringens stödparti?

Exempelvis:

*Att EU med hänvisning till att man ska uppnå klimatneutralitet till år 2050 är på väg att plundra Sverige på tillgångar och nu ska skynda på den gröna omställningen med mer statsstöd, snabbare tillstånd samt mer egen utvinning av kritiska metaller som kobolt och litium med siktet inställt på Europas största fyndigheter av sällsynta jordartsmetaller som finns i Kiruna, vilket hotar samernas existens.

*Att landets skolor håller på att gå under av alla besparingskrav eftersom det inte finns tillräckligt med pengar samtidigt som det finns gott om pengar till både massmigration och vapenstöd till Ukraina.

*Det återkommande problemet med den krisande sjukvården som håller på att krackelera och psykiatrin som skriker efter mer resurser samtidigt som den psykiska ohälsan ökar bland unga i Sverige.

*Att vi dagligen lever med den utbredda kriminalitetens konsekvenser som bland annat grundar sig i åratal av öppna hjärtan-politik som ingen tycks stoppa medan vi har stor brist på såväl fängelseplatser som resurser till tullen.

*Att skyndsamt återinföra tjänstemannaansvaret.

*Att driva på för att reducera antalet riksdagsledamöter och införa sänkt lön/minskade förmåner.

*Att kämpa för bevarandet av yttrandefriheten och stoppa censuren som utgår från maktens boningar.

*Att kräva kraftfulla insatser för att stoppa den okontrollerade massmigrationen och bidragssystemet samt införa begränsningar i asylpolitik och medborgarskapsregler som rullar på precis som tidigare.

*Att EU:s politik är grunden till såväl den ekonomiska krisen som energikrisen som skapats åt oss, där vi behöver både en swexit och att stoppa den europeiska gröna given (the green deal) som krossar Europa.

*Att sluta krypa för Turkiet för att inte hamna i onåd hos president Erdogan.

*Att riva upp den hårt kritiserade ”spionlagen” (censurlagen) som hindrar journalister att granska makten.

*Att stoppa Natomedlemskapet som blir både kostsamt och ett hot mot rikets säkerhet samt befolkningen.

Men just det, kom precis ihåg att partiet har gett upp alla sina kärnfrågor så fort de kom in i värmen och nu tillbringar dagarna åt att hålla Ulf Kristersson i handen och se på när stålarna trillar in på kontot.

#deryggradslösa

https://www.svd.se/a/APxawE/sd-gar-emot-regeringen-vill-terrorklassa-iranska-revolutionsgardet

https://sverigesradio.se/artikel/eu-vill-ha-fler-gruvor-sverige-kan-vara-losningen

3 reaktioner till “Sverige går itu – finns det inte mer akuta frågor än Irans revolutionsgarde?

 1. Återigen visar våra politiker vad de tycker är viktig, till min stora förvåning så är det inte folket som har gett politikerna makten som är det viktiga utan ju längre bort det händer ju viktigare är det och ju mer pengar kan man slösa på det, allt för att framstå som ”godhjärtad” på bekostnad med våra skattepengar, allt är så enkelt när man inte behöver ta något ansvar för de beslut som kostar oss skattebetalare pengar, allt i en politikers anda.

  Gillad av 1 person

 2. Det är nog tidsandan — svårigheten/otroligheten för ett modernt och upplyst (kunskap om historien) folk att förstå: ‘det gäller väl inte i vårt land’? — som gör att demokratins och medborgarnas Yttrandefrihet hamnar som En bland ett tiotal ”akuta frågor”, som om den skulle ha ett jämförbart värde, trots att många kloka genom historien ofta citeras för visa hur grundläggande och avgörande denna fråga hävdas vara för människors frihet…

  … och demokratins samt den demokratiska processens kvalitét.

  Till exempel…

  2010-09-21 Sveriges Television Opinion
  ”Häxjakten mot (SD) ett hot mot demokratin”
  Andrias Isik, frilansjournalist (Newsmill.se):

  – ”Medier och partier måste sluta med denna häxjakt mot SD och istället föra en sund och konstruktiv debatt om problemen som SD påtalar. När SD framställs som rasister och nazister så frambringar detta ett hat som riktas mot SD-folk – när dessa sedan råkar illa ut så har vi som skriver och uppmanar till hat en skuld till detta. För alla har rätten till egna åsikter utan att behöva vara rädda för sina liv. Det är egentligen ett sätt att hetsa det svenska folket mot SD – något jag inte vill vara en del av. Vi måste värna yttrandefriheten och demokratin.”

  … och…

  2019-03-10 Jenny Pipers blogg
  ”Roten till Sveriges tillstånd handlar i grund och botten om rädsla!”

  – ”Däri ligger roten till det passiva tillstånd som Sverige befunnit sig i under alltför många år – rädslan att bli kallad rasist eller förknippas med främlingsfientlighet och nazism.”

  … vars konsekvens forskare vid Göteborg universitet offentliggjorde 2016-01-27…

  Expressen Debatt
  ”SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
  – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, HADE SD ENLIGT GÄNGSE VÄLJARMODELLER MED RÅGE VARIT SVERIGE STÖRSTA PARTI.”
  – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller inställning till invandring eller politiskt förtroende. TVÄRTOM visar undersökningar att kvinnor sympatiserar med invandringskritiska partiers budskap i samma utsträckning som män.”

  … och som bekräftas och är lika aktuell/akut 6 år senare, det vill säga förra året:

  2022-06-16 Uppsala universitet
  ”Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige”
  – ”FOLK ÄR HELT ENKELT RÄDDA för att prata med okända om sina åsikter. Det kan vara svåra frågor, som immigration, integration, skolan och sjukvården.”
  ”PEKAS UT SOM RASISTER”
  – ”I debatten om immigration och integration har till exempel olika debattörer pekats ut som rasister, eller fått kommentaren: ‘Nu klev du över gränsen, nu är du på SD-sidan’. Sker det här alltför ofta så stannar debatten, menar Sten Widmalm.”
  – ”Då vill inte folk prata öppet om svåra politiska frågor längre.”

  I övrigt, håller jag med Piper om att hennes lista över akuta frågor kräver större fokus och intresse, men tycker att det är synd/oroväckande att hon (och alla andra [***]) ännu inte har tagit upp/observerat en lika värdefull/”akut” fråga som yttrandefriheten och demokratin:

  — Digitaliseringen av samhället/Sverige:
  Har någon ännu reflekterat över huruvida den är förenlig med demokratin? — här: den analoga/fysiska tillgängligheten till samhällets offentliga/statliga och privata sektorer.

  Möjligen kan denna brist på intresse bero på effekten av att alla är ‘Grodor i grytan’, och inte en fri lejonhane i en fårflock, (ref. Pipers bloggs bakgrundsbild).

  [***]
  Det finns undantag (!); [Mina versaler]:

  2022-01-22
  NyaDagbladet.se
  ”ANALYS: BankID-expansionen väcker allvarliga frågor om DEMOKRATINS FRAMTID”
  Isac Boman (nationalekonom, nyhetschef/krönikör)

  – ”MILJONER svenskar [‘Grodor’, Min anm.] använder BankID varje dag för överföringar, legitimering och kontakt med myndigheter – snart kanske även för att rösta eller för att använda sociala medier.”

  – ”Trots sin monopolliknande ställning så ägs och kontrolleras inte BankID på ett sätt som garanterar GRUNDLÄGGANDE MEDBORGERLIGA [Demokratiska, Min anm.] RÄTTIGHETER. Istället är det privata banker”

  – ”Inom en snar framtid kan det alltså vara storbankerna som bestämmer inte bara huruvida du får komma in på krogen eller använda sociala medier – utan även om du får rösta digitalt på valdagen eller inte.”

  – ”I nuläget krävs att man omfamnar läkemedelsjättarnas injektioner för att i praktiken inte TVINGAS BORT FRÅN EN RAD SAMHÄLLSFUNKTIONER [Både offentlig/statlig och privat sektor, Min anm.]. Frågan är vilka krav bankerna kan komplettera detta med i framtiden. Att döma av tidigare fall finns risken att det i praktiken kan komma att handla om krav med POLITISKA FÖRTECKEN.”

  Gilla

 3. Man vet inte ifall man skall skratta eller gråta över hur regering och deras hängrövar letar fiender utomlands. Det räcker med att öppna ögonen lite svagt för att klart se vilka som är vårt lands fiender och de finns runt knuten på bland annat inom våra myndigheter. Hur är det till exempel ens möjligt att två stycken bröder kunde infiltrera det allra hemligaste inom föravaret? Jag har sett saker som jag upplyst SÄPO om men nu går jag till CIA direkt. Jag tar inte risken att en kusin till bröderna Kia tar emot mina tips. Det kan ju innebära livsfara för den som tipsar att tipsa SÄPO.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s