Modiga tonårsflickor i Iran anhållna efter publik dans utan slöja

Fem tonårsflickor i staden Ekbatan, väst om Teheran, publicerade en video på Internationella kvinnodagen där de dansar till en känd låt av Selena Gomez. Säkerligen ganska provocerande för de ynkryggar som styr landet genom att förtrycka befolkningen då tjejerna kastar med håret, vickar på höfterna och skakar rumpa.

Flickorna spårades sedermera upp av säkerhetsstyrkor och fick först en varning. Senare anhölls tjejgruppen och blev kvarhållna i två dagar, där ett erkännande tvingades fram. Senare ses gruppen på en ny förnedrande bild iförda slöjor och med böjda huvuden.

En liknande incident skedde i februari, då ett ungt par dansade nära Azadi Square i Teheran och dömdes till fem års fängelse.

Förfärligt helt klart och alla som protesterar mot det religiösa styret med livet som insats visar på kurage. Vilket mod dessa flickor visar upp genom sin dans (video i länkarna) – en spark i skrevet på mullorna! 💃💪👏

#låtallaflickorfåkännavindenblåsagenomhåret

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2023/03/14/Security-forces-detain-Iranian-teen-girls-who-publicly-danced-to-Selena-Gomez-tune

4 reaktioner till “Modiga tonårsflickor i Iran anhållna efter publik dans utan slöja

 1. Dessa tjejer måste få Nobels fredspris istället för den föreslagna (om det stämmer?) Greta Thunberg som inget annat åstadkommit än att sprida lögner och villfarelser omkring sig samt skrämt slag på en stor del av ungdomen med sina välregisserade utspel om en påstådd ”klimatkris”.

  Gilla

 2. Väldigt modiga tjejer, annat än vi svenskar som är helt förnedrade av makten, freds skadade, grundlurade av politikerna/byråkraterna och som hellre väljer att se sina egna problem som höjd ränta, högre elpriser och en gigantisk inflation som äter upp våra besparingar. Ingen svensk vågar ställa sig upp och protestera mot hela systemet som gynnar alla som lever på bidrag och inte bidrar till skatten, heltids kriminella och parallellsamhällen som växer upp som svampar i vårt samhälle, att sen hela samhället verkar krackelerar är det ingen direkt bry sig om, eftersom alla är precis sådär lagom egoistiska att bara se ”om sitt hus” precis som våra politiker.
  Hade svensken varit en bråkdel så modiga som dessa tjejer och kvinnor är i Iran så hade Sverige sett helt annorlunda ut. HATTEN AV FÖR DESSA MODIGA KVINNOR, som många gånger får betala med att bli våldtagna, spöstraff eller fängelsestraff. Vad svensken gör vet jag inte,,, stoppar huvudet i sanden och hoppas på ”lill dvärgen Ulf Kristersson” ska rädda världen, då kan jag överraska er alla att det kommer INTE att hända.

  Gillad av 1 person

 3. Det är ett iranskt problem, det måste få en iransk lösning, skapad av Iran för Iran. Vi hör mycket om ”mot-stånd”, med även ”med-stånd”, alltså starka inre vida spridda krafter som inte vill att utländska krafter återigen skall regera Iran, vilket har varit fallet. USA, CIA, har tillsatt diktatorer i Iran som helt enkelt gjorde landet till en amerikansk koloni under utländsk kontroll, och plundrade landet. Iranierna vill inte ha det tillbaka. Irans nuvarande utveckling efter Kinas modell blir troligen lösningen på lång sikt. Det amerikanska förtrycket av Iran har bara lett till att gamla kulturformer konserverats. Att öppet konfrontera dom kommer inte att fungera, precis som på andra platser i världen.

  Lite mer läsning.
  Iran — Västimperialismens nästa måltavla. Iran – artikel 1.
  Iran – Gammal nation, kultur och historiska imperier. Iran – artikel 2.
  Iran (3) – Finns lärdomar av USA:s förra regimskifte i Teheran? Eller är neocons helt
  fartblinda?
  Iran (4) – Mohammad Reza Shahs första period som CIA-installerad envåldshärskare.
  Iran (5) – “Vita revolutionen” och “festernas fest”

  –Faroughy/Reverier] L’Iran Contre le Chah, Ahmad Faroughy, Jean-Loup Reverier, Ed. Jean Claude Simoën, Paris (1979)
  –[Bill] The Eagle and the Lion, The Tragedy of American-Iranian Relations, James A Bill, Yale University Press (1988)
  –[Shawcross] The Shah’s last Ride, William Shawcross, Chatto & Windus, London (1989)
  –[Abrahamian] A history of Modern Iran, (Ervand Abrahamian), 2nd ed, (2008, 2nd ed. 2018)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s