Medan EU slår knut på sig själva för att stoppa fossila bränslen satsar USA på mer olja

Fossilfritt EU 2030, utfasning av fossila bränslen i byggnader, förbud mot försäljning av fossildrivna bilar 2035, fossilfria lastbilar 2040 och klimatneutralt EU 2050. Så har det länge låtit från EU-eliten i Bryssel som på ett mycket ogenomtänkt sätt vill skynda på den gröna omställningen så mycket det bara går. Förbudet av fossildrivna bilar är dessutom högaktuellt eftersom flera medlemsländer, bland annat Tyskland, i sista stund ställt sig på tvären om de inte får igenom vissa kryphål angående e-bränsle.

Så hur kommer beslutsfattarna i EU att agera efter att USA med president Joe Biden i spetsen nu gör tvärtom och öppnar nya oljefyndigheter?

USA:s regering har nämligen godkänt den jättelika oljesatsningen Willow i Alaska, där oljejätten Conoco Phillips ska borra efter olja på tre platser på ett federalt ägt område i västra Alaska. Projektet beskrivs som det största i området på decennier och skulle kunna producera uppemot 180.000 fat olja om dagen de närmaste 30 åren.

Enligt myndighetsberäkningar skulle utsläppen motsvara två miljoner nya avgasbilar och har fått stark kritik från flera miljöorganisationer. Beslutet går dessutom emot Joe Bidens vallöfte om att inte godkänna nya gas- och oljesatsningar på federal mark.

Nu väntar troligen domstolsprocesser, men de som är för projektet, exempelvis Alaskas företrädare i kongressen och delar av ursprungsbefolkningen, säger att det kan skapa 2.500 nya jobb och oljan kan generera intäkter på 17 miljarder dollar och se till att landet även i fortsättningen kan vara självförsörjande på energi.

Om inte EU-topparna med Ursula von der Leyen som frontfigur varit sådana knähundar till USA hade såväl skarp kritik som sanktioner haglat från Bryssel och även Ulf Kristersson som värd för Sveriges EU-ordförandeskap hade protesterat högljutt tillsammans med våra andra klimatvänliga riksdagspartier – precis på samma sätt som man utan att tveka straffar andra länder som inte rätar in sig i ledet, men när storebror går sin egen väg håller hycklarna truten.

#followthemoney

#klimathyckleri

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/biden-ja-till-kritiserad-oljesatsning-i-alaska

https://sverigesradio.se/artikel/tyskland-stoppar-fossilbilsforbud

7 reaktioner till “Medan EU slår knut på sig själva för att stoppa fossila bränslen satsar USA på mer olja

 1. Attans att vi gått på detta….. MEN planen blir tydligare…. USA driver EU till elände och fattigdom…. ”vem sprängde gasledningen” som gav billig energi för EU? Just saying….. USA änvänder nu EU som ett antal lydriken (eller ett hemska tanke) ett enda…. industrin i EU krackelerar jordbruksproduktion bromsas osv…. dessa miljömuppar (tonåringar) har starkt bidragit till EU’s förfall OCH rikligt betalda politiker i EU (gör ingen skillnad för oss faktisk eller är t.o.m. sänken) Så the pacific basin kommer att bli framtiden för USA har det mesta inom landet och om de behöver något kan de använda sin militär…. Libyen, Syrien, Irak osv

  Gillad av 2 personer

 2. Begreppet fossila bränslen är en gigantisk lögn, fabricerad av Rockefeller för att motivera höjda priser på olja.

  ”Forskare vid KTH har kunnat bevisa att fossiler från djur och växter inte behövs för att råolja och naturgas ska genereras.
  Med hjälp av vår forskning vet vi till och med var olja skulle kunna hittas i Sverige, säger Vladimir Kutcherov, professor vid avdelningen för energiteknik på KTH i Stockholm.

  Tillsammans med två forskarkollegor har Vladimir Kutcherov simulerat den process med tryck och värme som förekommer naturligt i jordklotets inre lager. Den process som genererar kolväten, den primära beståndsdelen i olja och naturgas.”
  https://www.kth.se/om/nyheter/centrala-nyheter/lattare-att-hitta-olja-1.43372

  Detta har ryska forskare kännt till i 50 år och det är grunden för Rysslands stora innehav av olje- och gas-källor.

  Naturligtvis gör klimat-fantasterna allt för att dölja denna sanning.

  Gillad av 2 personer

  1. Problemet är inte hur olja och naturgas genereras, problemet är att vi tar upp den ur jordskorpan och ökar koldioxidhalten i atmosfären genom förbränning. Det är det som driver klimatförändringarna.

   Gilla

   1. @Mikael Andersson mars 15, 2023 kl. 16:05
    Det är den ökande temperaturen som driver klimatförändringarna och ökningen av koldioxidhalten. Det finns miljoner år av bevis för det, men verkligheten efter naturlagarna passar inte klimatalarmisterna som använder det för att få mer pengar. Skulle naturen eller människan öka utsläppen av koldioxid absorberar naturen överskottet till jämvikten har återställts. Finns det för lite koldioxid i atmosfären avger naturen lagrad koldioxid till jämvikten har återställts. Metangas är omkring 100 gånger mer växthusdrivande än koldioxid, naturvårdsverket kom till 70 gånger, så vi förbättrar alltså situationen genom att samla in den och bränna den. Däremot producerar förbränning av kol och olja massa andra föroreningar vi inte vill ha. Läs på naturlagarna själv om du inte tror mig.

    Det stora problemet är att det saknas information.https://www.dn.se/varlden/forskare-varnar-arktis-varms-upp-snabbare-an-modellerna-visar/
    Jag försökte själv en gång använda metoder på klimatet vi använder för att simulera processindustrier, men det gick inte. Det finns helt enkelt inte data att sätt in i beräkningarna.

    Gilla

 3. Jag tycker att du motsäger dig själv på en viktig punkt. Först skriver du att koldioxidhalten har ökat i atmosfären för att senare påstå att naturen absorberar överskottet. Naturen har en viss buffertförmåga men den är inte obegränsad. Det är ett faktum att halten av koldioxid i atmosfären har ökat stadigt sedan förindustriell tid, vilket Keelingkurvan tydligt visar, och växthuseffekten, en grundläggande naturlag som upptäcktes för tvåhundra år sedan, visar att koldioxid, och även metan, driver uppvärmningen av atmosfären. Slutligen vore det förnämligt om det ginge att samla in all metangas i atmosfären, men hur skulle det gå till?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s