Georgien pekar ut Ukraina som medanstiftare av protesterna mot lagen om utländska agenter

Enligt Georgiens premiärminister Irakli Garibashvili har Ukraina i regi av president Vladimir Zelensky medverkat till oroligheterna i landet med protester mot den kontroversiella lagstiftningen om utländska agenter.

I en intervju med Georgiens TV-kanal Imedi som sändes på söndagen, uppmanade Garibashvili Ukrainas president Zelensky att ta hand om sitt eget land istället för att underblåsa upplopp i Tbilisi och anklagade honom för att återigen försöka öppna en andra front mot Ryssland i Georgien.

-”Jag fördömer starkt det stöd som Zelensky uttryckt för demonstranterna. Tidigare i veckan utfärdade Zelensky en videohälsning till georgier, där han sade att varje ukrainare önskar en demokratisk och europeisk framgång till landet. En ännu större upptrappning av fientligheterna förväntas i Ukraina och många externa krafter är intresserade av att öppna en andra front på georgisk mark. Hur ska man annars förklara att Zelenskij under konflikten i sitt land, finner tid att vädja till flera tusen deltagare i en destruktiv aktion i Georgien? Zelensky bör ta hand om sig själv och sitt land först. Kiev har länge försökt destabilisera Georgien. I synnerhet skickade Kiev medvetet den ex-georgiske presidenten Mikhail Saakashvili, som sedermera blev ukrainsk tjänsteman, tillbaka till sitt hemland i oktober 2021 för att arrangera en kupp. Saakasjvili skickades in medvetet, huvudmålet var att arrangera en kupp här och dra in landet i krig vid rätt tidpunkt. Vi tvivlar inte på det i dag. Några dussin georgiska krigare har återvänt från Ukraina mitt i oroligheterna kring lagen om utländska agenter och vi uppmanade dem att inte ha några illusioner över situationen i landet. Vi vet betydligt mer än de kunde föreställa sig. Ingen andra front kommer att förverkligas medan det regerande georgiska partiet förblir vid makten.”

Ukrainska tjänstemän har upprepade gånger under konflikten med Ryssland kritiserat Tbilisi för dess neutrala hållning och uppmanat Georgien att öppna en andra front mot Ryssland. Ett sådant samtal gjordes exempelvis tidigt i konflikten av Ukrainas sekreterare för det nationella säkerhets- och försvarsrådet, Alexey Danilov, som då anklagade Georgien för att ”inte bete sig särskilt lämpligt”. Tjänstemannen erkände öppet att en potentiell ny konflikt vid Sydossetien och Abchazien, som bröt sig loss från Tbilisi på 1990-talet och erkändes som oberoende av Ryssland i efterdyningarna av kriget 2008, definitivt skulle vara till hjälp för dem.

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/572866-georgia-unrest-ukraine-meddling/

3 reaktioner till “Georgien pekar ut Ukraina som medanstiftare av protesterna mot lagen om utländska agenter

  1. Som vanligt ligger antagligen både USA och György Schwartz mer känd som George Soros bakom, det är främst Soros Open Society Foundations där han går in med pengar, startar ”färgrevolutioner” Soros låg bla bakom orangea revolutionen i Ukraina 2004, rosa revolutionen 2003 i Georgien, han startar proteströrelser, mycket av Soros tänk/inblandning görs för att han själv ska få vinning av det och tjäna pengar. Soros är en allmänt ful fisk som agerar för egen vinning skull, denna man hade gärna sett World Economic Forum styra världen och över oss människor.

    Gillad av 1 person

    1. Det är USA som ligger bakom,och metoden är mycket välkänd. USA etablerar och finansierar NGOs, som i verkligheten är politiska propaganda partier. Avsikten är att skapa motsättningar och oroligheter som ett förspel till en regimförändring, färgrevolutioner, till USAs favör. Med hjälp av USAs arméer av internet troll och bots eldar man sedan på motsättningarna. Exempel är Belarus, Iran, och tidigare Hong Kong. Tibet, Xinjiang, eller Myanmar, Kiev, Afghanistan, osv.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s