Stora protester i Tjeckien mot höga priser och krav på stopp av vapenstöd till Ukraina

Protesterna runt om i Europa mot skenande priser, vapenleveranser till Ukraina och Nato fortsätter. Vi har sett det tidigare i bland annat Italien, Frankrike, Österrike och Tyskland. Denna helg var det Tjeckiens tur och i går gick tusentals tjecker ut på Prags gator för att demonstrera mot regeringen.

Demonstranterna fördömde såväl fallande levnadsstandard och stigande priser som deras regerings fortsatta militära stöd till Ukraina. Demonstranterna sågs vifta med tjeckiska flaggor och plakat som krävde regeringens avgång.

Det nuvarande tjeckiska kabinettet har likt många andra EU-länder kritiserats för dess upplevda misslyckande med att ta itu med de problem som den stigande inflationen utgör. En av talarna deklarerade att landet förtjänar en ny regering som skulle sätta Tjeckiens medborgares intressen först och varnade för att om inte regeringen avgår senast den 10 april kommer det att bli en annan demonstration nästa månad med deltagare som blockerar regeringsbyggnader.

Efter demonstrationen marscherade en grupp demonstranter mot Nationalmuseet där de skanderade att den ukrainska flaggan skulle tas bort från dess fasad. Tjeckiens inrikesminister Vit Rakusan fördömde demonstranternas beteende.

Ja det rör definitivt på sig ute i Europa där folket har tappat tålamodet med de giriga politikerna som definitivt inte har det egna folkets bästa för sina ögon. Lite längre söderut har invånarna också lite mer kurage och protesterar öppet istället för att likt oss nordbor knyta näven i fickan och gång efter annan ha överseende med hur våra beslutsfattare medvetet kör landet i botten på vår bekostnad. Tveksamt om vi någonsin får se en folkresning i Sverige.

#youhaveavoiceuseit

https://www.rt.com/news/572840-czech-republic-anti-govt-protest/

6 reaktioner till “Stora protester i Tjeckien mot höga priser och krav på stopp av vapenstöd till Ukraina

 1. De flesta har fortfarande en susning om vad som händer i flera sammanhang idag. Verklighetsflykt är viktigare, men inte ens det fungerar, när det är för sent att göra något åt det …

  Gillad av 1 person

 2. I Tjeckien med dess kommunistiska historia i minne så känner man igen maktens lögner och propaganda direkt! Därför rycker man ut och protesterar omgående! ”Svennebanan” i Sverige förstår nog inte ens vidden av hur indoktrinerade de är av politiker och MSM. Märk väl hur tyst det är i regim-media om alla protester det är runt om i EU mot stödet till Ukraina och maktmissbruket.

  Gillad av 1 person

 3. Saxat från Cornucopia:
  -Vi lär få se fler sådana här försök i fler europeiska länder med stora grupper Kreml-sympatisörer bland ryska expats. Man kan förstås uppskatta ironin i att man stöder fascismen i Ryssland, Moskva, Kreml och Putin, samtidigt som man lever i överflödet och välståndet som västs demokratier skapt istället för med utedass och handpumpad brunn hemma i Ryssland!
  Så sant som det är sagt.
  Ryzzarna kritiserar väst men lämnar Ryzzland för att slippa bli inkallade att strida mot Ukraina. Dom vill hellre leva ett drägligt liv i västeuropa.

  Gilla

  1. Ja Cornucopia med den öppet ryssfientliga författaren Lars Wilderäng, som är i behov av att sälja sina böcker, i spetsen är en väldigt trovärdig källa. 🤦‍♀️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s