Ska krigsmaskinen vinna igen?

Förra månaden föreslog EU en normalisering av relationerna mellan Serbien och Kosovo, vilket skulle innebära ett erkännande av utbrytarprovinsen som skulle ha rätt att ansluta sig till Nato, EU och FN.

I går kommenterade Serbiens president Aleksandar Vucic utspelet och anklagade de etniska albanska myndigheterna i utbrytarprovinsen Kosovo för att försöka provocera fram ett krig som Nato backar upp.

-”De vill dra Serbien in i en konflikt med Nato. Kurti vill vara som Zelenskij och jag skulle vara någon slags Putin. Det är vad de är ute efter, vad de har gjort hela tiden. Och i detta har de stöd från en betydande del av det internationella samfundet eftersom Kosovo är deras baby. De vill inte ha normalisering, de vill förödmjuka Serbien. Men jag säger er, det kommer inte att hända. Det blir ingen förnedring, ingen kapitulation. Vi har inte skrivit på någonting och kommer aldrig att gå med på dessa villkor. Vi förbereder oss för de EU-sponsrade samtalen på måndag eller tisdag i Nordmakedonien, men det är inte klart för mig varför. De sa att de inte skulle gå med på ett avtal. Ja, varför kommer ni då? För att vi ska erkänna Kosovo?”

Vucic insisterar på att innan något annat kan hända måste EU genomdriva Brysselavtalet från 2013, som bland annat innefattar politiskt självbestämmande för etniska serber i provinsen. De etniska albanska myndigheterna har vägrat att genomföra den delen av avtalet i tio år nu och insisterar på att det strider mot Kosovos konstitution.

Vucic konstaterade att varken EU eller USA har gjort något för att påverka Kosovo att ändra sig, istället har EU precis beviljat Kosovo visumfria resor till blocket samtidigt som man hotar med en ekonomisk bojkott mot Serbien om det inte går med i de västerländska sanktionerna mot Ryssland.

Man får verkligen hoppas på att länder som Ungern och andra i östblocket lägger in sitt veto mot de visumfria resorna som Brysseleliten försöker driva igenom när det är dags för omröstning. Vi har redan nog med importerad kriminalitet och ekonomiska migranter i unionen.

Återigen verkar USA för kaos tillsammans med ryggkliarna i Bryssel genom att sin vana trogen tillämpa sin typiska geopolitiska militära strategi som redan förstört så många länder samt efterlämnar död och förstörelse via korrupta installerade regeringar. Krigsmaskinen vinner medan fria människor lider. Hoppas Serbien står på sig.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/572786-vucic-kosovo-nato-zelensky/

4 reaktioner till “Ska krigsmaskinen vinna igen?

 1. Apropå fortsatt kaos och krigsmaskinen…tillsammans med Bryssel.
  Saxat från Redacted:
  Representanthuset röstade på onsdagen för att inte avsluta USA:s ockupation av Syrien….
  Om detta har inte MSM hemmavid berättat.

  Gillad av 2 personer

  1. Har man bara olja så går det som smort…. USA har bara hälften att dessa fyndigheter så varför använda dessa? Tillgång och efterfrågan där ja…… och finns det olja i Syrien…. tja inte i hela bara i de delar som USA kontrollerar….

   Gilla

 2. Det är lätt att glömma att konflikten går långt tillbaka i tiden, Tito klarade av att hålla Jugoslavien i schack men även han hade sina fläckar. Tito dog 1980 och efter det började Jugoslavien krackerlera därmed började inbördeskrig och ekonomisk tillbakagång vilket i sin tur startade en serier av krig/konflikter 1991.

  Nato bombade Jugoslavien två gånger första gången september 1995 och en andra gång 24 mars 1999 men även 10 juni 1999.

  I dagsläget tror inte jag att Nato vågar sig på konststycket att ha igång två krig samtidigt, tror mer att Nato kör sin gamla metod att förstöra länder genom att smutskasta, underminera och skapa allmän oro i landet de vill förstöra.

  ”Vi är alla Tito” var bilden/orden han ville förmedla till sitt folk.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s