Könsneutrala badregler i Berlins badhus – fritt fram för alla att bada topless

Tjänstemän i Berlin har infört nya regler för offentliga simbassänger och badanläggningar, där kvinnor tillåts att bada topless.

Bakgrunden till beslutet är att en 33-årig kvinnlig poolbesökare i slutet av förra året ombads lämna en av Berlins pooler när hon vägrat täcka sina bröst efter tillsägelse av tillsynspersonalen. Kvinnan lämnade sedermera in klagomål om diskriminering eftersom anläggningens regler inte hade några könsspecifika regler och bara krävde att besökarna skulle bära ”vanliga badkläder”. Efter att stadens antidiskrimineringsombudsman Doris Liebscher ingrep, ändrades reglerna och hyllas som ett steg mot att skapa ”lika rättigheter” för alla stadens invånare.

En taleskvinna för stadens badförening bekräftade att policyn hade uppdaterats och att topplös simning är lika tillåtet för alla kvinnor eller personer med bröst som uppfattas som feminina i stadens offentliga inomhus- och utomhuspooler. De nya reglerna är dock frivilliga och de som vill kan fortfarande täcka sina bröst.

Berlin är inte den första tyska staden att införa sådana här regler, staden Siegen i nordvästra delstaten Nordrhein-Westfalen och städerna Göttingen samt Hannover i den angränsande regionen Niedersachsen gjorde det också 2022.

I Sverige hade vi en liknande debatt 2016, där DO beslutat att personer som definierar sig som ”hen” får bada med bar överkropp i simhallar, men det finns inget allmänt beslut som även inkluderar alla feminina personer med bröst.

Personligen tycker jag inte att det tyska sättet är passande och det är som upplagt för en ökning av sexuella trakasserier på badhusen, men det blir en intressant kontrast med bara bröst vs burkinis sida vid sida.

https://www.rt.com/news/572721-berlin-women-topless-swimming/

3 reaktioner till “Könsneutrala badregler i Berlins badhus – fritt fram för alla att bada topless

  1. Min första tanke innan jag hade läst artikel var att ”varje kvinna får väl bestämma vad de vill simma i” sen kom ”men det blir en intressant kontrast med bara bröst vs burkinis sida vid sida” och allt fick en annan dimension.
    Vi kan se kvinnor utan bh eller med bh vi har inga problem med detta, problemet kommer med de som inte vill se kvinnan som en egen skapelse utan hellre väljer att se kvinna som sin egendom, de tillhör en skara som växer sig allt starkare i Sverige helt utan veto, moskéerna växer fram, böneutropen ekar i städerna, alla som väljer denna tron ser våra kvinnor som horor, fnask eller som ett luder som de äger och har rätt att gör vad de vill med, enbart för att de inte har burkini utan hellre vill simma i bikini eller bara i bikinitrosa.
    Återigen ska vi visa förståelse och visa empati för dessa som väljer att ha en helt annan syn på våra kvinnor, som vanligt är de vi som ska anpassa oss, de är vi som ska ändra vårt beteende och de är vi som ska acklimatisera oss, de har absolut inga skyldigheter gentemot oss.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s