Tusentals bönder blockerade vägar i Bryssel i protest mot den förödande klimatpolitiken

Häromdagen samlades mer än 2.500 bönder från Belgiens nederländsktalande Flandern-region vid Bryssels centrala Arts-Loi-gata och blockerade vägar med traktorer för att protestera mot regeringens plan att begränsa kväveutsläpp till 2025.

Den Europeiska kommissionen har inte frigjort några medel till jordbrukare i regionen under EU:s gemensamma jordbrukspolitik eftersom de inte fann att den regionala regeringens minskningsåtgärder var tillräckliga, vilket fått bönderna att köra sina traktorer till Bryssel för att protestera mot de politiska beslut som kommer slå hårt mot lantbrukarna med ett budskap som löd: ”Inga bönder, ingen mat och ingen framtid.”

Om den flamländska miljöministern Zuhal Demir (N-VA) får driva igenom sin ”gröna” agenda, kommer hundratals gårdar att behöva lägga ner. Förra året rapporterade 44% fler bönder att de hade problem. Ministern vägrar för närvarande att godkänna 9 av 10 licenser för jordbrukare.

Bönder har investerat i ”gröna” lösningar i flera år och står nu inför en regering som säger att det aldrig är tillräckligt. De vill därför att kväveavtalet omedelbart skrotas.

Någon som tittat närmare på kväveutsläppens konsekvenser är Nobelpristagaren Dr. Kary Mullis, vars bedömning är att klimatvetenskapens nuvarande tillstånd är ett skämt. Det finns nämligen inga publicerade empiriska vetenskapliga bevis för att CO2, vare sig det är naturligt eller konstgjort, orsakar uppvärmning i troposfären. Ändå är kväveutsläppen kopplade till detta.

Att krossa sin inhemska lantbrukssektor säger sig själv inte är så genomtänkt, särskilt inte i en tid där behovet av att vara självförsörjande på mat är större än någonsin i Europa efter att den politiska eliten i Bryssel medverkat till att skapa en ekonomisk kris, men då agendan i grund och botten är att nedmontera Europa lär ingen dra i handbromsen här heller.

#nofarmersnofood

#followthemoney

Thousands of Flemish farmers block roads in Brussels against nitrogen policy

4 reaktioner till “Tusentals bönder blockerade vägar i Bryssel i protest mot den förödande klimatpolitiken

 1. Fotnot.

  Dr. Kary Mullis (1944-2019 [7:e aug.]), biokemist, är den samme som skapade den allsidiga PCR- dupliceringsmetoden (ej ett test!), som genererade just i Kemi 1993 (ej i medicin!).

  Gilla

 2. ”Inga bönder, ingen mat och ingen framtid.” Enligt byråkraterna så behöver inte besluten vara så genomtänkta, vi är för många på jordens yta så väldigt många behöver därför svälta ihjäl och överlever man den stora svälten så väntar en kost på insekter, vegetarisk och soja.

  Men det största hotet mot miljön är alla miljö nissar som inte lever i verkligheten utan i en masspsykos bubbla som är helt frånkopplad från verkligheten.

  Gillad av 1 person

 3. Angående ”Det finns nämligen inga publicerade empiriska vetenskapliga bevis för att CO2, vare sig det är naturligt eller konstgjort, orsakar uppvärmning i troposfären.” som Piper skriver:
  ·
  Vad som jag förmodar inte rapporteras av/i media är att vår tid har aldrig varit så kall eller har haft så litet koldioxid i atmosfären som de senaste 100 miljoner åren. Diagram för perioden visar en 45-gradig nedåtgående trend för bägge faktorerna…
  ·
  …varför det inte finns någon anledning som helst att göra någonting alls för att reducera dessas värden (snarare tvärt om: hoppas att temperaturen stiger), men att fortsätta arbetet med att sluta smutsa ned och förstöra naturen.
  ·
  Dessutom är denna kunskap den enda som vanligt folk (de som styr politiken) och politiker (de som omsätter politiken i praktisk handling) behöver (och klara av att förstå: klimatet är en av naturens mest komplexa och kaosartade system som vetenskapsvärlden inte heller helt förstår) för att bilda sig en uppfattning i frågan.
  ·
  Entimmes video/audio från 2023-02-11 av ‘Jerm Warfare’ (Jeremy Nell, sydafrikansk satirtecknare och radioprogramledare) som intervjuar Ronald Barmby (som verkar vara nån expert/forskare): ”A beginner’s guide to climate change, with Ron Barmby” om bland annat (och o-sambandet mellan koldioxid, dess mättnad/konsentration och temperatur):
  ·
  -the role of the sun;
  -climate versus weather;
  -the impact of clouds;
  -our warming and cooling climate;
  -what is CO2 and why it is targeted by the establishment;
  -burping cows and methane;
  -whether or not extreme weather matters;
  -volcanic eruptions;
  -the “97% consensus” among scientists;
  -the dangers of politicised science.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s