Låt oss göra som de gamla grekerna och deportera misshagliga politiker

Ett av barnen ska ha prov i ämnet antikens Grekland och när jag hjälpte till fick jag syn på ett mycket intressant avsnitt, nämligen att i Aten kunde man landsförvisa
misshagliga politiker i tio år. En gång
om året röstade man om vilka
politiker som skulle utvisas och det
krävdes 6.000 röster för att kunna
tvinga en politiker till landsflykt.

Hade inte det varit en perfekt lag att väcka liv i för att verkligen utöva folkstyre och direktdemokrati?! Vi hade lätt kunnat samla in 6.000 röster som sett till att deportera de som förstört Sverige – exempelvis Ulf Kristersson med sitt entourage, Magdalena Andersson, Per Bolund, Märta Stenevi, Annie Lööf, Ebba, Johan och ja faktiskt hela gänget som styr riksdagen – sedan kan vi övergå till att rensa i Bryssel där den första att sparkas dit pepparn växer helt klart hade varit Ursula von der Leyen tätt följd av Josep Borrell som medvetet ser till att sänka hela Europa.

När all snuts var bortsopad hade vi kunnat skapa något nytt och bra från grunden utan toppstyrda syltryggar som enbart tänker på att sko sig själva i första hand utan minsta tanke på den egna befolkningen.

Tyvärr ett önsketänkande – precis som att återinföra tjänstemannaansvaret, reducera antalet riksdagsledamöter och sänka deras löner. I deras ögon är vi trots allt bara tjänstehjon som hänsynslöst utnyttjas som finansiärer av deras förödande politik, där de själva aldrig behöver ta konsekvenserna. Tvi vale!

#demokratur

6 reaktioner till “Låt oss göra som de gamla grekerna och deportera misshagliga politiker

 1. Det vore utmärkt, men först måste vi införa ett demokratiskt politiskt system som ger makten till folket att avsätta politiker. Att rösta politiker till makten är meningslöst, för en gång vid makten kan dom fritt strunta i alla löften och planer.
  Kina, vars politiska system alla makthavare i väst är skräckslagna för, har redan ett sådant system. Makthavare kan avsättas med kort varsel, ett dygn i ett fall i Peking.
  Egentligen finns inga ”politiker” av svensk modell i Kina, alla är i praktiken tjänstemän, med krav på utbildning och erfarenhet för att tillåtas kandidera till jobbet, och med personligt ansvar för sina handlingar. Man röstar inte på partier i Kina, man röstar på personer till ett visst jobb och sedan kan man styra deras beslut, eller om dom inte lyder, avsätta dom. Inga fallskärmar existerar.
  En bra målsättning att införas i Sverige.

  Gilla

 2. Den så kallade representativa demokratin vi har i Sverige är en direkt motsats till den ursprungliga demokratin (Demokrati betyder ungefär folkstyre eller folkmakt.). Eftersom vi har i Sverige mer eller mindre en representativ diktatur. Vi får rösta fram nästa envåldshärskare som sitter i 4 år, under dessa 4 år kan vi inte avskeda diktatorerna, folket har ABSOLUT ingenting att säga till om, således har vi ingen demokrati.
  Vi röstar inte ens på personer som kan ställas till ansvar eller har ansvar för sin politik. Vi röstar på en idé eller en partifärg, med idén och partifärgen köper folket en gris i en säck och får på köpet inslag där aktivister får en chans att dra ner landet och återigen har folket ingenting att säga till om.

  Gillad av 1 person

 3. Piper skriver…

  ”Hade inte det varit en perfekt lag att väcka liv i för att verkligen utöva folkstyre och direktdemokrati?! Vi hade lätt kunnat samla in 6.000 röster som sett till att deportera de som förstört Sverige”
  ·
  Det finns en förutsättning för direktdemokrati (vissa frågor beslutas av de röstberättigade själva och inte av riks- och kommunpolitiker):
  ·
  – Att alla har gemensamma (svenska) värderingar/synsätt…
  ·
  (exempel på osvenska synsätt:
  -att ‘islamofobi’ existerar (ett muslimskt påhitt som beskriver kritik och hån/förlöjligande och satir, vilka är demokratiska fundament);
  -hädelselag;
  -(muslimska) hedersnormer (dvs. förtryck): drabbar 250.000 svenska medborgare enl. Aftonbladet 2017)
  ·
  … vilket inte längre är fallet i Sverige…
  ·
  2020-09-11 Dagens Nyheter
  ”Järvas [Stockholm] ledare manar till lugn när högerextrema vill bränna Koranen”
  – ”Nej, jag [Yusuf Abdalla, restaurangägare] visste inte det. Vi trodde att det var olagligt i Sverige att bränna Koranen och andra religiösa skrifter. NITTIO PROCENT AV ALLA SOM BOR HÄR TROR DET.”
  ·
  … varför direktdemokrati är ett problem: det (de) påverkar kommunala beslut (och utgången i allmänna val)… …
  ·
  2019-11-06 Jenny Piper
  ”Nyans tar ett steg närmare riksdagen”
  – ”Jag tror inte att de kommer att få några större problem med att ta sig in i flera kommuner och kanske även över riksdagsspärren om övriga partier fortsätter sin kräftgång. De har minst sagt en stor väljarbas att plocka av!”
  ·
  (2022-09-12 Göteborgs-Posten Ledare ”Karin Pihl: Partiet Nyans är valets stora skräll”
  – ”Vid midnatt rapporterade SVT att Nyans eventuellt kommit in i Malmös kommunfullmäktige.”)
  ·
  (2022-09-13 Aftonbladet ”Här kan Nyans ha fått var femte röst”
  – ”I en av kommunens socialt utsatta stadsdelar Norrestad kan mer än var femte röst nu ha gått till det nya partiet.”)
  ·
  2018-09-07 Göteborgs-Posten Ledare
  ”Jenny Sonesson: Valet på söndag är inte fritt och hemligt för alla väljare”
  – ”Av 188 besökta vallokaler i Stockholm observerade valövervakarna familjeröstning i över 70 av dem.”
  – ”[det] finns det ett samband mellan fenomenet och områden med högre andel invandrare. Att patriarkalt förtryck förekommer i sådana bostadsområden är ett faktum, därför borde det vara angeläget ur jämställdhetssynpunkt att förbjuda familjeröstning och även för att motverka klanröstning.”
  ·
  (År 2018 uteslöts ordet klanröstning från nyordslistan [Språkrådet, Kulturdepartementet, Alice Bah Kuhnke (MP)] då det ansågs laddat och för politiskt känsligt.)
  ·
  2018-08-23 Sveriges Radio
  ”Många invandrare [De flesta kommer från Mellanöstern?, Min anm.] från får rösta i valen till kommuner och landsting”
  – ”[m]ånga nyanlända får rösta i valen till kommunerna och landstingen.”
  ·
  2017-04-05 Timbro.se
  ”Varför röstar Sveriges muslimer inte borgerligt?”
  – ”Skribenten och debattören Alen Musaefendic visar att en övervägande majoritet av unga muslimska väljares politiska preferens ligger till vänster. Valresultaten visar att utomeuropeiska invandrare väljer bort de borgerliga partierna. Mönstret är tydligt, stabilt och återkommande i många länder.”
  ·
  2002(2002!)-04-15 Sveriges Radio
  ”Invandrade politiker blir fler”
  – ”Södertälje, Malmö, Huddinge och Botkyrka är fyra kommuner som har en stor andel svenskar som är födda utomlands.”
  ·
  (2021-09-17 Samtiden.nu (SD) ”Malmö domineras av dem med utländsk bakgrund”
  – ”Över hälften av Malmös befolkning, 56,0 procent, hade 2020 utländsk bakgrund (enligt definitionen minst en utländskfödd förälder), enligt Statistiska Centralbyråns, SCB”)
  ·
  … … såvida inte man väljer att bo i rätt kommun där den egna befolkningen har svenska värderingar och synsätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s