Från ett ”historiskt” beslut klubbat och klart till kanske i framtiden

Vi var många som reagerade när det i juni aviserades att EU-parlamentet beslutat att förbjuda försäljning av bensin- och dieselbilar inom EU från 2035, men förhoppningen stod till att lite sunt förnuft skulle finnas kvar i Bryssel och att EU-parlamentarikerna själva skulle inse det omöjliga i att genomföra ett sådant beslut när vi redan då hade problem med elförsörjningen samt ingen ifrågasatte var elen skulle tas ifrån som ska se till att miljontals elbilar rullar.

I oktober stod det dock klart att ett ”historiskt” beslut hade fattats och att ”sista steget” nu var klubbat så att alla fossilbilar förbjuds i EU från 2035, vilket fick såväl våra svenska EU-parlamentariker som styrande ministrar att göra vågen – åtminstone var det vad svensk massmedia basunerade ut och vad vi medborgare trodde gällde.

När det tidigare i veckan började gnisslas hos Tyskland och Italien inför en förestående omröstning, förvånades åtminstone jag då jag uppfattat beslutet som klubbat och klart.

Nu framkommer det dock att det var EU-parlamentet som godkänt förslaget som ska göra EU:s ekonomi mer ”grön” och ”koldioxidneutral” från 2050, men att det slutliga beslutet var tänkt att fattas först i fredags av medlemsländerna.

Den goda nyheten är att beslutsfattandet nu skjuts på framtiden efter motstånd från bland annat Tyskland, Italien, Polen och Bulgarien som hotade med veto. Hoppas det dröjer länge innan denna tokiga plan kommer upp på agendan igen och att de länder som hotar med veto står fast vid det istället för att falla till föga för något saftigt köttben som Ursula von der Leyen lockar med för att få igenom sin green deal som definitivt kommer släcka ljuset för gott på kontinenten.

Man undrar för övrigt hur många fler viktiga beslut det finns från EU där svensk massmedia tillsammans med politiker vilseleder befolkningen och låter påskina att saken är biff bara för att få oss lättstyrda svenskar att anpassa oss till deras dunkla agenda?!

#followthemoney

https://www.friatider.se/eu-skjuter-upp-forbud-mot-bensinbilar

3 reaktioner till “Från ett ”historiskt” beslut klubbat och klart till kanske i framtiden

 1. Jenny vi eller du måste skapa ett drev mot det kroknästa Bonnier och andra kroknästa aktörer på media marknaden.. förklara för svensken varför den måste lyssna till judiska röster när han vill få reda på vad som händer här i Sverige och uti världen .. bort med det kroknästa så är vi halvvägs till ett bättre land..

  Gilla

  1. drhallonhatt mars 5, 2023 kl. 17:46
   Det blir svårt eftersom dessa personer och organisationer du pekar på har en tydlig politisk kontroll över Sverige. För många år sedan förslog en riksdagsman (kvinna) att man skulle tvinga Bonniers att splittra upp. Hon blev avpolletterad och sparkades ut från riksdagen.

   År 2016 förslog riksdagsledamoten Anna Hagwall (SD) att allt presstöd till Bonniers skulle slopas. Hon fick mothugg till och med av SD. Även även hon sparkades ut vid valet 2018.

   Redan på 50-talet etablerade DN ett nära samarbete med CIA, och DN tydligt till denna dag publicerar och driver USAs propaganda. Det är bara att läsa innantill. Speciellt gäller det packdreven mot Ryssland och Kina. Det mesta är uppdiktat och grova lögner. Det sägs att DN även publicerar artiklar skrivna av CIA på beställning.

   Avsikten är helt öppet inte att förmedla nyheter eller information, oavsett om det är fakta eller fejk, avsikten är att svartmåla och förtala, att driva rasistiska och hat kampanjer precis som nazisterna i Tredje Riket gjorde mot judarna. Det är bra att läsa innantill.

   Bonniers har 80% kontroll över svenska media, och det finns tydliga tecken på att DN och Bonniers finansieras av USA via Bonniers USA företag.

   Det bästa vi kan göra är att bidraga till att utveckla fria och oberoende nya media, och alltid arbeta på att exponera och avslöja USA propaganda som levereras genom främst DN, Bonniers och Schibsted.

   Gilla

 2. Piper skriver…

  ”Vi var många som reagerade när det i juni aviserades att EU-parlamentet beslutat att förbjuda försäljning av bensin- och dieselbilar inom EU från 2035”
  ·
  Det är nog skrämmande få som förstår dumheten (dvs. att ha kunskapen, men inte använda den) i utsagan (SO: ‘yttrande som ger information eller inne­bär ett påstående’) ovan.
  ·
  — Europeiska unionen (EU) är just det som namnet indikerar: en union, inte en federal nation (USA) eller en förbundsstat (Tyskland), varför den heller inte kan ha ett parlamentet (lagstiftande församling), endast nationer kan, och varför anställda inom detta beslutande organ inte kan benämnas parlamentariker eller ministrar, och varför de heller inte kan stifta lagar (på sin höjd unionsstadgar).
  ·
  Dessutom kan varken politiker i Riksdagen (Sveriges namn på dess parlament) eller de röstberättigade i en demokrati (dvs. en suverän nation, vilken per definition är självbestämmande) överlämna beslutanderätten till någon utomnationell/överstatlig instans/organisation.
  ·
  När detta händer, upphör nationen att vara en demokrati och svenskar upphör att vara ett nationellt folk, som i stället har accepterat att ha blivit europeianer i Europas Förenta Stater (EFS/USE).
  *
  Ovan är ett exempel på ordens makt över (det nationella) kollektivets kognitiva förmåga (SO: kognition = ‘samman­fattningen av de tanke­funktioner med vars hjälp information och kunskap hanteras’):
  ·
  – De ord som används i offentligheten (inte bara av massmedia och politiker men även av vanligt folk) skapar den officiella sanningen, trots att den är falsk, vilket leder till att folk blir vilseleda och kan därför inte längre tänka klart (dvs. accepterat att internationella stadgar/avtal är tvingande ‘EFS-lagar’), varför de/folket lever i en falsk/skev verklighet: en saga.
  ·
  (Två andra exempel på officiella/offentliga falska sanningar är att svenskar är rasister och att de läkemedels­preparat som injiceras mot covid-sjukdom är vaccin.)
  ·
  (Ett tredje exempel, med tanke på att det är i dag populärt att jämföra vår tids svenskar med 1930-talets nazister: Det var, under ett antal år, en officiell sanning att judarna var orsaken till alla problem.)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s