Väst visar på inkompetents med misslyckade sanktioner mot Ryssland och vår ekonomiska kris är politiskt styrd

Kentuckys guvernörskandidat, demokraten Geoffrey Young, går helt emot resten av det Demokratiska partiet som röstat igenom fortsatt militärt stöd till Ukraina och han skrädde inte orden när han i går intervjuades om Ukrainakonflikten. Young slog bland annat fast att USA:s ”intellektuellt bankrutta” politiker gjort kärnvapenkrig till en realistisk möjlighet i sin strävan efter att bryta Tysklands ekonomiska band till Ryssland.

-”Väljarkåren som jag har pratat med i Kentucky är trötta på att se sina skattepengar gå till Ukraina och tycker att USA borde stänga av vapenförsörjningen till Kiev. Men i Washington är politikerna separerade från verkligheten. Jag tror att de flesta av dem är allvarligt vilseledda om verkligheten efter decennier av anti-rysk propaganda i vår vanliga media. Att kongressen för närvarande håller utfrågningar om klimatförändringar är fullständigt irrelevant i detta ögonblick när mänskligheten hotas av ett möjligt kärnvapenkrig.”

Young hävdade vidare att Bidenadministrationen förutom att använda Ukraina för att utkämpa ett proxykrig mot Ryssland, övergripande haft som mål att stärka Washingtons grepp över de europeiska så kallade allierade.

-”Nord Stream-bombningen var en del av den strategin, utformad för att göra Tyskland, den största ekonomin i Europa, helt beroende av USA. I decennier har Washingtons största mardröm varit att Tyskland och Ryssland skulle alliera sig, få sina ekonomier att komplettera varandra och göra USA irrelevanta.”

Att väst fortsätter förbereda fler sanktioner mot Ryssland trots att sanktionerna hittills har varit ineffektiva – enligt de senaste siffrorna från Internationella valutafonden kommer Rysslands ekonomi att växa snabbare än Storbritanniens och Tysklands i år samt snabbare än alla G7-länder 2024 – tolkades av Young som inkompetens.

-”Våra ledare är intellektuellt bankrutta. De vet inte vad de kan åstadkomma och vad de inte kan åstadkomma. I grund och botten är de dumma och de har inga andra idéer. USA och dess allierade bör därför backa innan konflikten i Ukraina sprider sig ytterligare.”

På tal om den ekonomiska krisen, som i grund och botten är en politiskt styrd kris även om vi inte talar om det på det sättet, är det intressant att notera att den USA-baserade ekonomen Nouriel Roubini – som förutspått flera finanskriser – varnar för att västvärlden kan stå inför en perfekt storm med hög inflation, stigande räntor och en lågkonjunktur som riskerar att slå hårt mot arbetarklassen.

Termen stagflation innebär att priserna ökar samtidigt som ekonomin i sin helhet krymper. Nouriel Roubini menar att stagflationen i själva verket redan är här och sannolikt kommer att innebära ännu sämre villkor för den arbetande befolkningen.

Centralbankerna befinner sig i ett dilemma eftersom de måste höja räntan för att bekämpa inflationen, men om de gör detta så kommer ekonomin att börja krympa och om de inte gör det så kommer inflationen att sticka iväg samtidigt som förväntningen på stigande inflation kommer öka.

De flesta ekonomer tror att inflationen har nått sin topp och att man kan förvänta en stabilisering av läget under det kommande året, men Roubini menar att situationen kan komma att utvecklas till en allvarlig skuldkris som inte setts sedan 1970-talet, där arbetare kommer drabbas hårt av stagflationen som inkluderar även de som inte hamnat i arbetslöshet.

Självklart är detta jobbigt att ta in för gemene man som hellre duckar undan än att sätta sig in i vad som sker och att bankerna skapar pengar ur ingenting. Häromdagen lyssnade jag på en intervju i ett program på Sveriges Radio, där man bjudit in en sparekonom för att prata om Sveriges usla ekonomi och dystra prognoser, där vi förväntas gå sämst i EU. I vanlig PK-anda fick lyssnarna då veta att det inte är någon fara eftersom Sveriges ekonomi är stabil, så vi ska ta det deprimerande budskapet ”med en nypa salt”.

Detta genomsyrar i princip allt i det här landet – medborgarna som ska betala notan ska invaggas i en falsk trygghet om att allt är som det ska. Det är inte konstigt att Sverige ser ut som det gör med en majoritet av befolkningen som är övertygade om att Sverige går som tåget, sätter sin fulla tillit till de oärliga beslutsfattarna och inbillar sig att staten erbjuder skyddsnät när det går åt fanders.

Jag läste en bra sammanfattning av problemet som de flesta nog kan ta till sig – inflation beror enbart på hur mycket pengar staten spenderar och trycker – den beror inte på löner och räntor.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/572464-washington-stupid-ukraine-democrat/

https://samnytt.se/domedagsekonomen-varnar-for-stagflation-hog-ranta-sanker-ekonomin-och-inte-inflationen/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s