Sverige är i toppen för det mesta som ingen vill förknippas med

Att Sverige är på god väg att bli en kollapsad stat ser man bevis på dagligen och att Sverige ibland utses till Europas farligaste land är inget som är hämtat ur tomma intet då vi är med i toppen på det mesta – flest dödsskjutningar i Europa, flest bombningar i Europa, flest anmälda våldtäkter i Europa, flest bilbränder i Europa, flest skolbränder i Europa och snart även flest antal balkongflygningar i Europa.

Nu kan vi lägga till ytterligare en sak på listan – Sverige delar dessutom ut flest medborgarskap i EU i förhållande till sin storlek och våra krav för medborgarskap är skrattretande låga.

Under 2021 delades sammanlagt 827.000 medborgarskap ut i de 27 EU-länderna och i unionen är man nu uppe på den nästa högsta nivån någonsin.

Flest antal medborgarskap delades ut i Spanien, Frankrike och Tyskland, men ser man till befolkningsmängden så är det återigen Sverige som ligger i topp med 860 utdelade medborgarskap per 100.000 invånare, där majoriteten av de som fick medborgarskap har sitt ursprungsland i Syrien, Somalia och Afghanistan.

Volymerna har heller inte minskat nämnvärt genom åren och massmigrationen fortsätter som om vi inte hade några egna problem att ta tag i. Socialdemokraternas gamla motto ”Alla ska med” som sedermera knycktes av Moderaterna tycks tolkas bokstavligt av våra styrande politiker.

Det krävs inte alltför stor tankeverksamhet för att inse att om vi inte ens klarar av att ta hand om oss själva så kan vi omöjligen fortsätta föda upp elefanten i rummet som i decennier sugit upp enorma resurser, men våra ryggradslösa beslutsfattare från höger till vänster har för länge sedan slutat bry sig.

Att sitta vid makten under en lågkonjunktur brukar i regel vara tufft för maktens människor, men inte i Sverige. Så länge det kuvade folket håller tyst och betalar kan svinpälsarna dessutom luta sig tillbaka och njuta av åkturen.

#vibetalar

#onlyinsweden

https://samnytt.se/sverige-delade-ut-flest-medborgarskap-i-eu-i-forhallande-till-sin-storlek/

3 reaktioner till “Sverige är i toppen för det mesta som ingen vill förknippas med

 1. OCH vansinnet bara fortsätter…. råkar då och då se nyheter utan filter….. hemskt…. de flesta länder inom EU har protester osv osv…. inget syns bakom mello… tror det heter så…. har inte sett på många år…… Vore viktigare att informera folk eller det folk som håller på att bytas ut…. och införa repatriering….. det finns många länder och bara att flytta…..

  Gilla

 2. (>1500 ord (mest citat), lästid 11 minuter)
  ·
  Piper skriver…

  ”Så länge det kuvade folket håller tyst och betalar kan svinpälsarna dessutom luta sig tillbaka och njuta av åkturen.”
  ·
  Journalister — vars uppdrag/syfte/existensberättigande är att observera och förmedla (Sveriges Radio: ”Grunden i vår journalistik är TROVÄRDIGHET och opartiskhet”) vad som HÄNDER (”kuvade” och ”håller tyst”) i samhället/landet — skulle kunna ha ställt följande två frågor, om de hade haft förmågan eller viljan att observera att folk håller tyst:
  ·
  1.
  Varför är folket ”kuvade” (SO: ‘tvinga till under­kastelse; JFR besegra, betvinga, kväsa’)?
  – Därför att det politiska och kulturella etablissemanget har i årtionden anklagat och utpekat svenskar som rasister?
  ·
  1988
  ”På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot FLYKTINGAR i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. Den politiska och kulturella eliten [Etablissemanget] tävlade om att TA AVSTÅND FRÅN händelserna [Människorna, kommuninvånarna, Min anm.] i Sjöbo.”
  (— 2010-04-25 Sveriges Radio P3 Dokumentär: ”Folkomröstningen i Sjöbo”)
  ·
  1997-05-21 Riksdagen, invandringsminister Pierre Schori (S):
  –”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och FLYKTINGPOLITIKEN.”
  ·
  2010-09-19 Expressens Ledare ”Rösta nej till hatet”
  [SD; löpsedeln: bild på en nedsmutsad och skrynklig Sverigedemokratisk valsedel i rännstenen])
  ·
  ­2014-09-13 Expressen Ledare ”I dag röstar vi nej till rasism [SD]”
  ·
  2020-02-10 Johan Hakelius, Fokus.se blogg
  –”På få andra ställen [Aftonbladet] har det varit så nära till rasist- och fasciststämpeln.”
  ·
  2.
  Varför väljer folket att hålla ”tyst”?
  – Av rädsla för att bli betraktade/anklagade för att vara rasister/främlingsfientliga och därför associeras med…
  Adolf Hitler
  nazism (DE)
  fascism (IT)
  Jim Crow-lagar (US, rassegregering 1876–1965)
  Ku Klux Klan (US)
  apartheid (SA, 1948–1994)
  ·
  (2014-12-06 Dagens Nyheter Debatt, fd. statsminister Löfven (S): –”Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”)
  ·
  … och att förpassas tillsammans med andra moraliskt vedervärdiga personer, t.ex. våldtäktsmän, barn- och kvinnomisshandlare eller mördare… om de påpekar de negativa konsekvenserna av invandringspolitiken?
  ·
  Det dessa två frågor tycks vara så enorma elefanter att inte ens Sverigedemokraterna ser dem. Eller journalister, eller politiker: Dvs. de som värdesätter demokratins och Grundlagens yttrandefrihetsprincip, förutom de politiker och journalister som bedömer att de svenskar (invandrare undantagna av förklarliga skäl) som har fel ‘värdegrund’ – t.ex. SD-are: 2019-03-27 Fackförbund.com ”Flera fackförbund säger nej till SD” – får skylla sig själva om de är rädda för rasiststämpeln och därför känner sig kuvade varför de avstår från att kritisera vissa invandrare och invandringspolitiken.
  ·
  Det är bara jag och forskare…
  ·
  (2022-06-16 Uppsala universitet ”Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige”
  – ”Folk är helt enkelt RÄDDA [Mina versaler] för att prata med okända om sina åsikter. Det kan vara svåra frågor, som immigration, integration, skolan och sjukvården.”
  ”Pekas ut som RASISTER [Mina versaler]”
  – ”I debatten om immigration och integration har till exempel olika debattörer pekats ut som rasister, eller fått kommentaren: ‘Nu klev du över gränsen, nu är du på SD-sidan’. Sker det här alltför ofta så stannar debatten, menar Sten Widmalm.”
  – ”Då vill inte folk prata öppet om svåra politiska frågor längre.”)
  ·
  … och några få till som har observerat denna rädsla… …
  ·
  2006-04-27 Sveriges Radio
  ”Polisen har för lite kunskaper om invandrare”
  – ”Själv har Mostafa Alshawi vuxit upp i det invandrartäta området Rosengård i Malmö. Han har sett många vänner hamna på fel sida lagen och menar att det hymlas med att en stor andel av brotten begås av invandrare. ‘Det är en känslig fråga för både poliser och politiker att ta i’, säger han: ‘Det har nog med att göra att man är rädd för att bli stämplad som rasist. Men om man inte uppmärksammar problemet så kan man inte heller något åt det’ , säger Mostafa Alshawi.”
  ·
  2011-11-25 Göteborgs-Posten Debatt
  Bahareh Mohammadi Andersson (samhällsvetare och människorättsaktivist)
  ”Allt för lätt stämplas som rasist i debatten”
  – ”Rädslan för att bli kallad rasist hindrar oss ofta från att reagera mot grupper eller personer som i skydd av kultur, tradition eller religion tar ifrån andra sina lagliga rättigheter.”
  – ”Ordet rasist har i dag blivit en skrämselfaktor för att tysta folk eller för att få folk att gå i den riktning man själv vill.”
  – ”De som kritiserar problemet blir omedelbart anklagade för att vara islamofober och rasister och de som verkligen skulle ta sitt ansvar, det vill säga de som satt Sverige i den situation landet befinner sig i, är knappast de som kommer att göra något. Orsaken är densamma: ”rädslan för att bli kallad rasist”.”
  ·
  2013-04-13 ‘Skulden är inte min’ (feministisk blogg av ”en grupp värmländskor”)
  ”I rädsla för att kallas rasist…”
  – ”Det händer att när jag nämner något av ovanstående problem, och när personen mitt emot får veta att eleven är invandrare så finns det plötsligt inget att diskutera. För då är det bara så, för att de är invandrare.”
  – ”Skammen och rädslan inom mig att bli hopklumpad med rasisterna är så djup att jag hellre är tyst. För jag är för det mångkulturella samhället men inte för konservativa värderingar oavsett kulturell och religiös bakgrund.”
  – ”Och just nu är jag osäker på om det feministiska samtalsrummet verkligen lyfter detta eller om det också är rädda för att klumpas ihop med rasisterna och andra högerextrema vindar som blåser genom Europa.”
  ·
  2015-09-01 Tobias Hübinette blogg [en av Expos grundare]
  ”Att bli kallad rasist är att bli utskriven ur svenskheten: Om det svenska antirasistiska hatet mot glosan ras”
  – ”I det enda land i världen där under 0,5-1% (om ens så många nuförtiden) ser sig själva som rasister eller åtminstone vidkänner att de ansluter sig till ett ideologiskt och medvetet rastänkande har rasiststämpeln och rasistepitetet kommit att bli det värsta en svensk kan kallas och bli behäftad med bredvid pedofilstämpeln och så klart också bredvid de gamla klassiska nazist- och fasciststämplarna. Det går till och med att hävda att att bli kallad rasist, och fr a att bli sedd som rasist av andra svenskar är helt enkelt detsamma som att faktiskt bli utskriven och utkastad ur svenskheten och därmed hela den nationella gemenskapen (d v s social död och stigmatisering, och vilket är något jag själv delvis har råkat ut för p g a just det).”
  ·
  2017-03-06 SVT Nyheter
  ”Modulbygget har delat Beckomberga i två läger”
  [planerat boende (Beckomberga, Stockholm) för personer med uppehållstillstånd]
  – ”Ingen av de mest aktiva i motgruppen vill ställa upp på en bandad intervju, bland annat för att de inte litar på media och för att de är rädda för att bli stämplade som rasister.”
  ·
  2018-08-15 DagensArena.se (”radikal, progressiv idégrund”)
  ”Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD”
  Anna-Lena Lodenius:
  – ”Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD KUNNA BLI SVERIGES STÖRSTA PARTI.”
  – ”Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl.”
  – ”… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och RÄDDARE för att väcka ogillande.”
  – ”Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta stämplas som rasistiskt.”
  ·
  2021-02-11 FamiljeLiv.se (webbforum)
  Anonym (‘Vilse­n’) ”Är jag rasist?”
  – ”Inte alls länge sedan klassades jag som en rasist, det var på en fb grupp. Jag berättade om att när jag var 17 år, vart våldtagen och nästan mördad i mitt hem av en invandrare, efter det vart jag verkligen rädd för icke-svenskar. I 4 år nu har jag inte känt något slags hat eller fruktan från män som kommer i från arabvärlden eller något muslimskt land”
  ·
  2022-06-30 Göteborgs-Posten Debatt
  ”Jag vågar inte längre säga vad jag tycker av RÄDSLA för att bli utfryst”
  (kvinnlig) polisinspektör i Göteborg:
  – ”Jag vill inte prata politik eller samhällsproblem ens med mina närmaste vänner och släktingar för jag vet inte om jag stöter på iskyla och kommer bli bortvald till nästa träff.”
  – ”Genom att SKAMBELÄGGA vissa ämnen och åsikter och till och med diktera vilka ord som får användas, TYSTAR den första gruppen effektivt den andra.”
  ·
  … … men det är ännu färre som har förstått att det är denna rädsla som har förstört landet ‘Sverige’ och varför det ser ut som det gör i dag (otrygghet/våld, bidragsbedrägerier, brister i samhällsservicen, sargad gemenskap och sammanhållning):
  ·
  2019-03-10 Jenny Pipers blogg ”Roten till Sveriges tillstånd handlar i grund och botten om rädsla!”
  – ”Däri ligger roten till det passiva tillstånd som Sverige befunnit sig i under alltför många år – rädslan att bli kallad rasist eller förknippas med främlingsfientlighet och nazism.”
  ·
  2016-01-27 Expressen Debatt
  ”SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
  forskare vid Göteborgs universitet:
  –”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”
  *
  Om, om de som skapar den officiella sanningen, den offentliga verkligheten (journalister, politiker och andra offentliga personer), inte hade utpekat/anklagat/beskrivit svenskar som rasister, hade Sverige sett annorlunda ut i dag. Det är min övertygelse. För att parafrasera Pipers rubrik: ‘Rasism/rasister/främlingsfientliga är i toppen [av] det [-] som ingen vill förknippas med’.
  ·
  PS
  Överkursfråga: Var/är bekämpandet
  – metoden: retoriken, som om de (politiker och journalister m.fl.) saknade förtroende för det svenska rättsväsendet, den instans i demokratin som dömer vad som är rätt och fel: ‘Diskrimineringslagen’, ‘Hets mot folkgrupp’, ‘Förolämpning’
  – av svenska ‘rasister’/svenskars ‘främlingsfientlighet’ (i jämförelse med vilka nationella folk?: somalier, irakier, syrier?) värt priset: Otrygghet/våld, bidragsbedrägerier, brister i samhällsservicen, sargad gemenskap och sammanhållning?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s