Scholz och Biden lovar att fortsätta proxykriget till varje pris

Europas motor Tyskland går rejält hackigt efter alla misslyckade sanktioner mot Ryssland som istället slagit hårt mot EU-länderna själva och USA:s befolkning har också fått det rejält tufft när det egna landets behov ignoreras samtidigt som de styrande lägger alla resurser på ett proxykrig mot Ryssland som man inte kan vinna.

Detta hindrar dock inte USA:s president Joe Biden och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz från att fortsätta driva sin oförnuftiga linje och under ett möte mellan de två ledarna i Washington i går, pekade man på vikten av fortsatt ”global enighet” med befolkningen i Ukraina samt fortsatt humanitärt, ekonomiskt och politiskt stöd till det krigshärjade landet.

Hur man hjälper den ukrainska befolkningen genom att fortsätta bedriva krig förtäljer inte historien, inte heller hur man ger humanitärt stöd när den historiskt höga summan med otaliga miljarder dollar som USA samt dess allierade (inklusive Sverige) låtit regna över regimen inte går till folket utan till att förlänga kriget samt göda den korrupta regimen.

Under mötet i det ovala rummet visade sig Scholz underdånig inför storebror och tackade Biden för hans ”styrka och ledarskap” i samband med kriget i Ukraina. Kanslern sade också att det är viktigt att visa att de allierade stöder regeringen i Kiev ”så länge det varar och så länge det är nödvändigt”. Att hela Europa håller på att gå åt helvete är så klart en petitess i sammanhanget.

Biden tackade även Scholz för hans insats.

-”Jag vill tacka dig, Olaf, för ditt starka och stabila ledarskap. Jag menar det uppriktigt. Det har gjort en värld av skillnad. Du stod upp för att ge kritiskt militärt stöd. Och jag skulle hävda att utöver det militära stödet har det moraliska stöd du har gett ukrainare varit djupgående.”

Något man däremot inte tog upp var Tysklands energisäkerhet, vilket torde vara högprioriterat efter journalisten Seymour Hersh avslöjande om Nord Stream-attacken nyligen.

Som en parentes kan nämnas att Biden vid Scholz senaste besök i Vita huset i februari 2022 sade till en reporter att hans administration skulle sätta punkt för Nord Stream 2 om ryska styrkor inledde en militär offensiv mot Ukraina.

På agendan i går fanns också att diskutera vilka möjliga sanktionerna som skulle kunna genomföras om Kina skulle skicka militärt stöd till Ryssland. En hög EU-tjänsteman har också uttalat att det kommer att vara en ”absolut röd linje” om Kina skickar vapen till Ryssland och i sådana fall kommer EU att svara med sanktioner.

Kina måste verkligen darra inför detta fasansfulla ”hot” från EU, som med facit i hand misslyckats helt med sina sanktionspaket mot Ryssland. 🤦‍♀️😄 När ska makthavarna i Bryssel vakna och inse att världen definitivt inte kretsar runt dem?!

Det är i alla fall uppenbart att varken USA eller dess lojala underhuggare EU har för avsikt att arbeta för en fredlig lösning som hade varit det bästa för invånarna, utan man fortsätter gå i bräschen för sitt motto ”till den siste ukrainaren”. Tragiskt.

#fuckpeace

#followthemoney

https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-03-04-scholz-og-biden-lover-at-straffe-rusland-for-krig-i-ukraine

10 reaktioner till “Scholz och Biden lovar att fortsätta proxykriget till varje pris

 1. Hur då väst lägga sanktioner på Kina?
  Blir det Sidenvägen, världshistoriens största infrastrukturprojekt som ska förena öst och väst.
  Skall väst även stoppa Kinas stora investeringar på framföra allt infrastruktur i afrikanska länder.
  Eller fördyra frakter?
  Frakter av väst beställda produkter.
  Det börjar redan bli tomt i affärernas hyllor.
  Talade i veckan med en butikschef på Willys.
  Det handlade om frakter från Kina till oss i Norden.
  Tidigare kostade en fylld container 30.000kr till hamn.
  I dag aprox 200.000kr.
  Skall väst binda än mer ris åt egen rygg?

  Gilla

   1. Följer USA sin tradition, så … Det blir dock inte lika enkelt som t.ex. i Syrien, där de idag håller på att tömma (stjäla) alla fyndigheter.

    Gillad av 3 personer

   2. Really… Taiwan försörjer oss med lejonparten av avancerad elektronik….. Intel bygger fabrik (kanske fler bygger) i USA dock inte i Silicon Walley där det väl är ganska fullt och lite ont om el osså…. om jag minns rätt så behövs inte långa elavbrott förrän en besvärande del av produktionen behöver kastas….. MEN det tar ju år att bygga en sådan fabrik….. en hel del av lurar och annat monteras ju i Kina också….. få inblandade säger som det är att billiga händer ger mer deg….. gäller all produktion….. varför inte byta lur hälften så ofta… för i början gav ju en ny lur mer bang4the bucks men nu kommer de med FB et. al. dvs en kontrollfunktion till nytta för eliten medan vi plågas….. och det betalar vi för…. som invandringen….. vanligt folk plockar smulor… i bästa fall… i sämsta fall ser vi inte ens att det finns smulor kvar på bordet…..

    Gilla

  1. Kina behöver inte göra mycket för att många västländer skall få problem. Väst är i dag i stort beroende av kinesiska fabriker och inga ersättningar kan skapas inom kort tid. Man har helt enkelt ‘bränt den bron’. Ett exportstopp i Kina, framför allt på elektronik, gör det snabbt kärvt här. En omväg (i stil med rysk olja och gas) t.ex. via Indien kommer att göra allt betydligt dyrare och olönsamt.

   Gillad av 2 personer

  2. USA har helt enkelt kört slut på möjligheter att sanktionera. Det finns nästan inget mer som kan sanktioneras.
   Dessutom har Kina isolerat USA genom att dumpa dollardominansen,
   ”Kommunistpartiet kopplar ett allt hårdare grepp” skriver DN. Ironiska lögnare, sanning är att Kinas regering kopplar ett allt hårdare grepp på USA, som nu har nästan slut på möjligheter att skada Kina. Kinas handel med Ryssland och resten av världen ökar dramatisk. Samtidigt skriver RT att ”Indiens import av rysk olja slog rekord” och ”Kinas ekonomiska aktivitet skjuter i höjden när efterfrågan återhämtar sig”. Jag är ju på plats i Kina och jag kan själv verkligen känna ”suget”, medan USA är en koloss på lerfötter. Mer: ”Kinesiska företag fyller luckor efter västerländska varumärken – Moskva ”, och ”EU erbjuder ryska banker alternativ till SWIFT”, Rysslands främsta nickelproducent lämnar dollarbetalningar med Kina – Bloomberg, ”Kinas sätter tillväxtmålet 2023 till ”omkring 5 procent” (DI), ”Kina investerar 20 miljarder i Samsung-rival” (DI), Samtidigt närmar sig Taiwan och fastlandskina stadigt alltmer. Nu skall man ”återställa utbyten och ekonomiska band med Taiwan”, (källa SCMP)

   Gilla

 2. Det stora problemet är att den nuvarande regimen i Washington har så många lik att dölja i Ukraina att de knappast har något annat val än att fortsätta det lönlösa proxy-kriget i Ukraina och offra ytterligare några hundra tusen ukrainare. Läste att i Bakhmut så har man utrymt legosoldaterna, de utbildade trupperna och lämnat kvar gamla män, ungdomar och kvinnor att kämpa mot krigshärdade trupper från Wagner, Tjetjenien, rysk militär för att vinna tid åt regimen i Kiev. De senaste siffrorna av ukrainska förluster från oberoende källor är skrämmande ca 250.000 döda, ungefär lika många skadade, 80.000 försvunna (troligen deserterat eller sprängts i luften utan spår). Detta döljs för folken i västvärlden även om vissa fulmedia faktiskt rapporterat en del om slakten. Inte konstigt att makthavare i väst känner att marken gungar för om sanningen kommer ut så sitter alla som stött kriget väldigt löst även om fulmedia kommer att göra allt för att dölja sina uppdragsgivares brott.

  Gillad av 2 personer

 3. Tyskland måste göra sig av med förrädaren Scholz en större idiot får man leta efter,Hela europa har drabbats av eu,s sanktioner

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s