Lösningen på problemet med platsbrist i svenska fängelser finns inom räckhåll

De senaste åren har varningsrapporterna avlöst varandra vad gäller den växande platsbristen i svenska fängelser och det är inget ovanligt att kriminella flyttas till öppna anstalter samt att fler fängelsedömda brottslingar i Sverige släpps på fri fot och bara behöver rapportera till frivården eftersom det är fullt på fängelserna.

Våra beslutsfattare gör samtidigt det de är bäst på och begraver viktiga frågor i långa utredningar, så att de slipper ta ansvar eller så skyller dem på allt annat än deras egna politiska beslut som hjälpt till att försätta oss i den besvärande situationen.

Nu finns dock en lösning inom räckhåll om våra riksdagsledamöter kan hitta ryggraden och agera. Det är signaturen ”Bekymrad medborgare” som i en insändare informerar om att det ukrainska justitiedepartementet säger sig vilja sälja och privatisera 30 fullt utrustade fängelser, där den svenska kriminalvården nu har en fantastisk möjlighet att kunna lösa problemet med sina överbeläggningar samtidigt som man kommer billigt undan.

Skribenten ifrågasätter med all rätta varför inte gängkriminella från ”orten” skulle kunna kunna straffas i Ukraina i stället för i Sverige, vilket även skulle ge bra med arbetstillfällen för lokalt anställda ukrainska fångvaktare som inte daltar med de kriminella på det sätt som sker i Sverige. Dessutom skulle det stödja återuppbyggnaden av Ukrainas ekonomi när kriget väl har tagit slut. Efter avtjänat straff kan de dömda fångarna utvisas direkt tillbaka till sina hemländer och behöver således aldrig mer sätta sin fot i Sverige.

Utmärkt inlägg i en ganska tyst debatt med mycket relevanta frågor som våra politiker tyvärr aldrig kommer behöva svara på trots att det är dessa klåpare som öppnat porten på vid gavel. Tänk vilket ramaskri ett sådant beslut hade genererat i PK-Sverige där vi tänker mest på vad de stackars gärningsmännen råkat ut för tidigare och har med sig i bagaget. Att låta grovt kriminella individer, varav många inte ens har ett svenskt medborgarskap, avtjäna sina straff i ett annat land – exempelvis Ukraina – hade så klart stämplats som ”inhumant” av etablissemanget. Enligt den svenska modellen är det mycket bättre att de stannar här, blir en återförbrytare i statistiken och suger ut samhällets resurser, än att vi gör något åt saken.

https://www.expressen.se/nyheter/kriminella-slussas-ut-fran-fangelserna-platsbrist/

https://www.friatider.se/skicka-gangkriminella-till-ukraina

2 reaktioner till “Lösningen på problemet med platsbrist i svenska fängelser finns inom räckhåll

  1. Signaturen ”Bekymrad medborgare” sätter fingret på ett problem men personen har även väldigt bra lösning, självklart bör vi ta denna möjlighet att hjälpa Ukraina. Genom detta skapar vi arbetsmöjligheter för de Ukrainska medborgarna, vi betalar för fängelserna, vi skapar möjligheten om Ukraina vill kan de fortsätta kriga med de pengar de får av oss för hyran, vi sparar pengar eftersom vi slipper bygga nya fängelser i Sverige.

    Det bästa hade varit är om man är ”orten” svensk med rötter i ett annat land då ska bör familjen utvisas först sedan bör den kriminella sitta av sitt straff i Ukraina, då hinner den kriminellas familj skapa förutsättningar för den kriminella när han/hon kommer till sitt hemland, familjen har förhoppningvis hunnit forma/skap bra förutsättning för den kriminella, kanske till och med hittat arbete eller utbildning. Detta måste ju även en PK-människa tycka är humant!

    Är man svensk medborgare bör den kriminellas familj få möjlighet att bli Ukrainska medborgare för att bosätta sig i Ukraina allt för att skapa de bästa möjligheter för den kriminella när han kommer ut, den kriminella ska även bli Ukrainska medborgare eftersom de bör snar bli brist på unga vuxna men även familjer som vill vara med och bygga upp deras samhälle. Även här skapar vi en ”win win” situation för både Sverige men även för Ukraina som får hjälp men även betalt under tiden fången sitter i fängelset.

    Både Ukraina men även många andra länder behöver bygga upp sin infrastruktur och samhället i stort vilket skapar enorma möjligheter till arbete för de som blir utvisade, vilket innebär en bra och säker framtid för dem i deras ”nya” hemländer, de svenskar som tycker synd om dem eller vill visa sin sympati för gärna dela deras öde med att åka med och bygga upp deras hemländer. Jag ser detta som en enorm möjlighet att få ordning på det svenska samhället och en bra möjlighet att bryta den ”svenska modellen”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s