Tyskland kan inte försvara sig själva men skickar ändå vapen till Ukraina

Det är ett känt faktum att de flesta europeiska länder inte längre kan försvara sig själva vid ett eventuellt anfall efter att alldeles för mycket vapen och ammunition skeppats till Ukraina i syfte att skapa ”fred”. Det var inte länge sedan Danmark tog upp detta i och med att de lovat att skicka stridsvagnar och nu är det Tysklands tur att erkänna den pinsamma situationen.

Tysklands försvarsminister Boris Pistorius hävdade nämligen i måndags att landets armé inte är beredd att skydda nationen mot militär aggression. Ministern uttalade sig under ett möte med kolleger i det socialdemokratiska partiet (SPD).

-”Vi har inga väpnade styrkor som är kapabla att försvara landet, det vill säga kapabla att försvara det mot ett offensivt, brutalt fört aggressivt krig.”

Ministern sade att Bundeswehr är underbemannat och underutrustat efter årtionden av försummelse från den federala regeringen och tillade att Tyskland skulle behöva investera mycket mer i sin militär för att uppfylla Natos standard.

Generallöjtnant Alfons Mais, den tyska arméns befälhavare och högst rankade officer, sade till pressbyrån DPA i söndags att de 100 miljarder euro som tidigare utlovats av förbundskansler Olaf Scholz inte skulle räcka för att göra landets väpnade styrkor redo samt tillade vidare att ”armén som jag har plikt att leda är mer eller mindre naken.”

Ytterligare kommentarer om Bundeswehrs bristande stridsberedskap kom från ordföranden för den tyska försvarsmaktens sammanslutning, överste Andre Wustner, som i en intervju med Bild i söndags hävdade att av de cirka 300 Leopard 2-stridsvagnar som finns i lager, är endast 30% för närvarande operativa.

Armin Papperger, VD för Rheinmetall, landets främsta militära entreprenör, berättade för Pioneer-podden i tisdags att regeringen överfört två toppmoderna luftförsvarssystem till Ukraina som var avsedda att skydda den tyska huvudstaden.

Det tyska folket har börjat protestera mot galenskaperna och som jag skrev om häromdagen demonstrerade omkring 50.000 personer i Berlin i lördags med krav på att Scholz slutar beväpna Ukraina.

I Sverige, som i decennier haft ett undermåligt försvar, bygger regeringen också luftslott och skickar såväl vapenstöd som pengar byggda av luft. Men folket protesterar så klart inte och då kan de hålla på. Deras kostsamma våta dröm om ett Natomedlemskap ska trots allt genomföras till varje pris.

Med tanke på att Nato-medlemmar har betalat upp till 2% av BNP åtminstone under de senaste decennierna, kan man fråga sig vart pengarna tog vägen? Det är tydligt att Europas ledare hellre väljer att kröka rygg för EU och Nato än att se om sitt eget hus och skydda sitt eget folk.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/572291-german-army-cannot-defend-minister/

En reaktion till “Tyskland kan inte försvara sig själva men skickar ändå vapen till Ukraina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s