Fler fredsdemonstrationer med krav på stopp av vapenstöd till Ukraina

Det var inte bara i Berlin som 50.000 personer i går deltog i fredsdemonstrationer med krav på stopp av vapenstöd till Ukraina. Flera tusen människor dök även upp för fredsdemonstrationer i de italienska städerna Genua och Milano under gårdagen.

Demon i Genua under parollen ”Sänk vapen, höj lönerna”, drog nästan 4.000 deltagare från hela Italien samt även från Schweiz och Frankrike. En av organisatörerna citerades dessutom i media för att ha sagt att ”konflikten i Ukraina inte började förra året utan snarare 2014, med massakern på den rysktalande befolkningen i Donbass.”

Demonstranterna gick igenom hamnen i Genua och krävde ett slut på användningen av anläggningen för vapentransporter till Ukraina. En talesman för en av organisatörerna anklagade den italienska regeringen för att bryta mot lag 185 från 1990, som införde ett förbud mot import, export och transitering av vapen från Italien till stater i krig.

Representanter beskrev också hur de hade nätverkat med likasinnade föreningar och aktivister i olika europeiska städer.

I Milano syntes flera hundra människor skandera slagord och vifta med flaggor, inklusive de från Ryssland och Folkrepubliken Donetsk.

I dag samlades dessutom flera hundra personer utanför den amerikanska flygbasen Ramstein i sydvästra Tyskland för att kräva ett slut på vapentransporterna till Ukraina.

Demonstranter med plakat som uppmanade amerikaner att ”åka hem” samt innehöll slagord som ”Frihet till Julian Assange” och ”Stoppa vapenleveranserna”, krävde också ett upphörande av fientligheter och att fredssamtal inleds mellan Ukraina och Ryssland.

Meanwhile in Sweden… tror fortfarande en majoritet av den hjärntvättade befolkningen att mer krig och död är rätt recept för att uppnå fred – det florerar till och med en petition som uppmanar till mer vapenstöd åt Ukraina. 🤦‍♀️

#followthemoney

Berlin peace demo draws 50 000 people

https://www.rt.com/news/572091-italy-peace-rally-ukraine-russia/

https://www.rt.com/news/572097-germany-ramstein-airbase-protest-ukraine/

9 reaktioner till “Fler fredsdemonstrationer med krav på stopp av vapenstöd till Ukraina

  1. Vad hände egentligen med det gamla uttalade kravet i Sverige om att inte skicka/sälja vapen till krigförande land? Jo, jag vet att man länge blundat, så fort man har sålt något dyligt till USA …

    Gillad av 4 personer

  2. Fler skulle protestera mot kriget om man bara insåg hur absurt och tragiskt är det faktum att unga människor som har aldrig träffats och har sinsemellan inget otalt tar livet av varandra samtidigt som de mäktiga, som skickar dessa ungar mot döden, träffas, diskuterar, dinerar, har det trevligt tillsammans men sätter aldrig sina liv på spel.

    Gillad av 4 personer

  3. Och i Frankrike deltog i går runt 10.000 personer i anti-Natodemonstrationer i Paris och på 30 andra platser i landet för andra veckan i rad, där man krävde att Frankrike lämnar Nato och EU, slutar leverera vapen till Ukraina samt krav på Macrons avgång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s