Självskadebeteendet fortsätter med folkets godkännande

På årsdagen av Rysslands intåg i Ukraina enades EU om ett tionde sanktionspaket mot Ryssland. Applåder och stående ovationer – vilken symbolik!

Det svenska ordförandeskapets uttalande efteråt följde samma retorik som storebror USA använder.

-”EU står enat med Ukraina och det ukrainska folket. Vi kommer att fortsätta stödja Ukraina så länge det tar.”

Hur vi hjälper det ukrainska folket genom att förlänga kriget med mer vapenstöd var det som vanligt ingen som behövde svara på.

Att de tidigare nio sanktionspaketen misslyckats helt och istället drabbat de europeiska medborgarna med full kraft talar vi dock inte om. Inte heller att diverse analytiker och experter runt om i världen flera gånger påtalat att dessa sanktioner inte har någon effekt förutom att skada de europeiska länderna.

Istället för att kalla det antiryska sanktioner, borde vi kalla dem för vad de egentligen är – anti-EU-sanktioner eftersom de kommer skada EU mycket mer än Ryssland precis som alla tidigare sanktioner.

Att man nu ämnar ”kontrollera rysk desinformation” innebär bara att man ytterligare begränsar tillgången till riktig rapportering och låter de kommersiella kanalernas lögner flöda fritt.

Men vi tycks gilla det självskadebeteende som våra beslutsfattare gång på gång enas om för vår räkning, så vi slantar väl upp ännu en gång och låtsas att vi är de ”goda” som har råd.

Fram med kanonmaten – här ska krigas och som Stoltenberg brukar säga, mer krig skapar fred!

#followthemoney

#vibetalar

https://sverigesradio.se/artikel/eu-overens-infor-tionde-sanktionspaketet-mot-ryssland

En reaktion till “Självskadebeteendet fortsätter med folkets godkännande

 1. Jaa re: sanktioner…. visst drabbar de EU och om även i mindre skala sprängningar….. vad betyder det att gas kostar flera gånger mer för EU oaktat LNG eller leveranser från annat håll om nu detta med sprängningar av gasledningar tvingar länder till LNG torde väl de som fortfarande har ledningar in i EU se till att de tar ”ordentligt betalt” kallas Oligopol…. (inte NATO dock… eller?)
  OCH om nu det sedan ett år rapporterats att Ryssland har slut på ammo, håller på att förlora kriget och andra dissande saker….. säger som sossarna…. ”detta kommer att bli vinnande inom kort” … varför ens försöka stoppa kriget om Ryssland ägnar sig åt ett massivt självskadebeteende?
  ”..mer krig skapar fred!” precis…. dock bara för de som överlever…..
  som det sagts
  ”Om man gör samma sak på samma sätt om och om igen och tror att något annorlunda skall hända kallas det vansinne”
  Stort TACK SR/SVT för att ni plockar fram de vassaste experterna MacGregor, Scott Ritter et.al. nej vist nej de talar ju engelska inte det/de språk som tittarna är bekväma med…..

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s