Allt fler har insett att det inte är vårt krig och kräver stopp – men inte i Sverige

Det märks knappt i media att vi har kris i landet och som vanligt dominerar istället Ukraina och Natomedlemskapet – allt för att hålla fokus borta från våra egna växande problem. DN till exempel tog upp en jätteviktig sak nu i kväll som verkligen berör oss alla – att fisken i de fiskpinnar som säljs i svenska matvarukedjor troligen är rysk trots löften om att plocka bort ryska varor från hyllan. 😱

Samtidigt som de indoktrinerade svenskarna demonstrerar för fortsatt stöd till Ukraina – Stockholm i går, Malmö i dag, gör man tvärtom i andra länder (som jag skrivit om tidigare) där allt fler insett att Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg inte vet vad han pratar om när han tillsammans med den politiska eliten i EU och USA uppmanar till fortsatt vapenstöd som inte leder till fred utan snarare fler onödiga dödsoffer och förstörelse.

I Tyskland vid Brandenburger Tor i centrala Berlin skedde i dag ännu en stor demonstration med 10.000 deltagare där man protesterade mot att förse Ukraina med vapen. Manifestationen organiserades av ”Uprising for Peace” med bland annat vänsterpolitikern Sahra Wagenknecht och på arrangörens hemsida stod budskapet: ”Vi uppmanar den tyske förbundskanslern att stoppa upptrappningen av vapenleveranser. Nu! För att varje förlorad dag kostar upp till 1.000 fler liv och för oss närmare ett tredje världskrig.”

På deltagarnas skyltar och banderoller stod bland annat ”Förhandla, inte eskalera” och ”Inte vårt krig.”

Vi får väl se hur länge till våra korrupta ledare med uppbackning av styrd media kan hålla ihop ballongen. En sak är i alla fall säker – i Sverige kommer man vakna sist av alla.

#viharvälingaproblem

#vibetalar

https://english.alarabiya.net/News/world/2023/02/25/Thousands-join-Berlin-protests-against-arming-Ukraine-to-fight-Russia

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/demonstration-till-stod-for-ukraina

https://www.dn.se/sverige/trots-loftena-dina-fiskpinnar-ar-troligen-ryska/

9 reaktioner till “Allt fler har insett att det inte är vårt krig och kräver stopp – men inte i Sverige

 1. ”att fisken i de fiskpinnar som säljs i svenska matvarukedjor troligen är rysk trots löften om att plocka bort ryska varor från hyllan. 😱 ” Om man jämför med ex cigaretter som tillverkas av Camel, Pall Mall eller av Philip Morris International Inc så är fiskpinnar en piss i Nilen om man jämför med ex cigaretter. Klart att fiskpinnar är farligare än cigaretter.

  ”gör man tvärtom i andra länder” ett tecken på att mänskligheten kan förstå allvaret i problemet.

  ” En sak är i alla fall säker – i Sverige kommer man vakna sist av alla.” Vi kommer inte att vakna det finns ingen svensk som kommer ifrågasätta vad media och vår regering säger till oss, vi som ser det annorlunda kommer inte att släppas fram eller tillåtas ha en annan version än de media säger.

  Gillad av 3 personer

 2. Om (jag följer inte nyhetsflödet ang. Ukrainakriget) nu västvärlden anser att Putin är farlig och om inte direkt galen så åtminstone villig att ta risker som västvärlden inte skulle göra, hur klokt är det då av västvärlden att tränga in denne man i ett hörn (med krigsmateriel, vilket Putin rimligen ser som en indirekt krigsförklaring, och få fienden Nato som grannland… igen: Nato expanderade öster ut när Sovjetunionen föll, trots löften om att inte göra det) utan valmöjligheter…
  ·
  … förutom kärnvapen?
  ·
  (Kan vi utgå från att västvärlden inte kommer att svara med med samma medel?)
  ·
  Då undrar jag vilken part som är galnast.
  ·
  Lösningen, den enda (eftersom jag inte vill ta risken att bli indragen i någon annans krig): upphör med krigsmaterielstödet och hjälp flyktingar (men inte i/till Sverige; vi har inte plats/kapacitet), använd diplomati, och låt historien ha sin gång.
  ·
  (Jag undrar om ukrainarna själva är villiga att ta risken att kärnvapen kan komma att används — som en konsekvens av deras frihetskamp).

  Gillad av 1 person

 3. Jag när inga förhoppningar att folket ska agera mot kriget. I detta land, trots 200 år av frihet från krig, har man i decennier diats med rysshat och russofobin med modersmjölken.
  Notera: Trots att Sverige tillät transit av tyska soldater och järnmalm till tyska krigsindustrin under andra världskriget, gjorde ryssarna inget mot Sverige.
  Alla potentater som vuxit med såna värderingar har svårt att skrolla av sig såna känslor.
  De har svårt för att klarsynt se att EU är en docka i händerna på USA.
  De icke valda kommissionärer styrs av Biden. Det räcker med att lyssna på Borrell som kan definieras som ”Europas krigs och propagandaminister”.
  Är inte han ett eko av Biden?
  USA gör bevisligen sina ekonomiska och geopolitiska intressen i Europa men vad gör våra politiker?
  De dansar efter USAs pipa och så även det svenska folket.

  Gillad av 2 personer

  1. Förr krigade det brittiska imperiet, Frankrike, Nederländerna osv i andra länder för att roffa åt sig naturtillgångar….. pågår detta fortfarande? Ja kriget om oljan pågår ju för fullt….. och då ett land med en statsskuld på om jag räknar rätt någon miljon per capita och en inflation på 10%? är slutet nära….. vad kan man göra för att lösa detta KRIGA kanske? Gärna vara med utan att ens smutsa sina skor förstås….

   Gilla

  2. Fast det finns nog motstånd också i Sverige men inget organiserat. Här på denna bloggen är ju motståndet mot kriget nästan 100-procentigt men var finns ledaren som kan organisera motstånd? Vi behöver ledare som drivs av övertygelse och inte enbart av pengabegär. De flesta som styr nu ser politiken enbart som en födkrok.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s