Planen att attackera Nord Stream kom till i slutet av 2021 – innan eskaleringen av Ukrainakriget

Vi är många som minns klippet av det läckta telefonsamtalet där den amerikanska biträdande utrikesministern Victoria Nuland och USA:s ambassadör i Ukraina Geoffrey Pyatt diskuterar hur de vill att den ukrainska regeringen ska se ut efter den planerade statskuppen, Nuland säger bland annat att EU kan dra åt helvete och den hållningen är precis hur USA och Nato ser på Europa – som smuts, men de utnyttjar oss gärna för sin egen vinning och vi betalar mer än gärna för att få en klapp på axeln av storebror.

Anledningen till förstörelsen av Nord Streams rörledningar visar på samma cyniskhet, där man utför ett terrordåd för att gynna sig själva.

I en intervju med Afshin Rattansi i ”Gooing underground” som kommer släppas i sin helhet i morgon, talar den undersökande journalisten Seymour Hersh – som i en artikel tidigare den här månaden avslöjat hur explosionerna vid Nord Stream gått till – om hur USA:s president Joe Biden beordrade förstörelsen av Nord Streams rörledningar för att se till att Tyskland inte kunde ändra sig om sanktioner mot Ryssland och vapentransporter till Ukraina.

Rörledningarna Nord Stream 1 och 2 under Östersjön byggdes för att förse Västeuropa med rysk naturgas. Hersh säger i intervjun att den amerikanska underrättelsetjänsten kläckte planen att attackera Nord Streams rörledningar i slutet av 2021, innan eskaleringen av Ukrainakriget. När Biden och Victoria Nuland båda offentligt talade om att ”stoppa” och ”avsluta” Nord Stream 2, blev spionerna enligt Hersh upprörda, eftersom det var tänkt att vara en hemlig operation.

-”Människorna som gjorde den här grejen inom underrättelsetjänsten, de tyckte först att det var en bra idé. Bomberna planterades i juni under flottövningen BALTOPS 2022 utanför den danska ön Bornholm. Bomberna sprängdes i slutet av september då Ukraina stod inför en svår utmaning på slagfältet. Men det gjordes inte för att hjälpa kriget. Vad han gjorde det för var att förhindra Tyskland och Västeuropa, om vintern skulle komma snabbt, från att öppna upp pipelinen. Skälet för uppdraget var att se till att Europa fortsätter stödja Nato och fortsätter kanalisera vapen till vad som helt klart är ett proxykrig mot Ryssland som utkämpas just nu.”

På frågan om Moskva på något sätt hade missat det amerikanska engagemanget, och istället fokuserat på Storbritannien, sade Hersh att han inte hade pratat med någon i Ryssland. Hersh konstaterade dock att det skulle vara helt vansinnigt för Ryssland att spränga sin egen pipeline, en bedömning som i princip alla i pipelinebranschen håller med om enligt Hersh.

I kontrollerad massmedia är det dock fortsatt tyst om dessa avslöjanden och man ägnar istället all tid åt forsatt ensidig propaganda för att upprätthålla det falska narrativet. Det vore förfärligt om det riktiga budskapet kom fram, där Europa framstår som skräp för USA och Nato.

Om några timmar kommer den svenska marionettregeringen stå framför ett nytt pressuppbåd och samtidigt som hycklarna snyftar över kriget med dess många onödiga dödsoffer, kommer man stolt deklarera att Sverige på skattebetalarnas bekostnad skickar pengar, stridsvagnar och andra vapen för att förlänga kriget ytterligare – allt medan den hjärntvättade befolkningen gör tummen upp och ser fram mot Mellon i morgon.

#locketpå

#followthemoney

https://www.rt.com/news/571996-seymour-hersh-going-underground/

https://www.bbc.com/news/world-europe-26079957

15 reaktioner till “Planen att attackera Nord Stream kom till i slutet av 2021 – innan eskaleringen av Ukrainakriget

 1. USA har utvecklat en hegemonis spelplan för att iscensätta ”färgrevolutioner”, starta regionala dispyter och till och med direkt starta krig under sken av att främja demokrati, frihet och mänskliga rättigheter. Det som verkligen är oroande är den destruktiva roll som USA har spelat för fred och stabilitet i världen.

  USA är nummer 1 när gäller kränkningar av suveränitet och att blanda sig i andra länders inre angelägenheter. Enligt rapporter har USA sedan slutet av andra världskriget försökt undergräva mer än 50 utländska regeringar, grovt inblandat i val i minst 30 länder och försökt mörda över 50 utländska ledare. USA har stått för cirka 80 procent av alla väpnade konflikter efter andra världskriget.

  Ukraina borde vara en bro för kommunikation mellan öst och väst, inte en gräns för konfrontation mellan stormakter. Detta sa Wang Yi som åkte till Moskva för att starta en diskussion om ett fredsförslag för konflikten i Ukraina, som USA förkastade.

  Idag släppte utrikesministeriet i Kina ståndpunkterna om den politiska lösningen av Ukraina krisen. Här är de tolv punkter:

  -Respektera alla länders suveränitet.
  -Att överge det kalla krigets mentalitet.
  -Att upphöra med fientligheterna.
  -Återuppta fredssamtalen.
  -Att lösa den humanitära krisen.
  -Skydda civila och krigsfångar (fångar).
  -Säkra kärnkraftverk.
  -Att minska strategiska risker.
  -Underlätta spannmålsexport.
  -Stoppa ensidiga sanktioner.
  -Hålla industri- och leveranskedjor stabila.
  -Främja återuppbyggnad efter en konflikt.

  https://www.mfa.gov.cn/eng/zxxx_662805/202302/t20230224_11030713.html

  Denna 12 punkts listan hittar man inte i svenska media, undra vad de kan bero på?

  Gilla

   1. Synd! Men du har säkert helt rätt. De vi behöver just nu är fred och inte mer krig för chansen att detta sprider sig ökar för varje dag det inte blir fred.
    Blir svårt att hitta någon som är ”neutrala” enligt USA/Nato mått.

    Gillad av 1 person

   2. @jennypiper6 februari 24, 2023 kl. 17:01
    Det är inte nödvändigt att vara neutral för att lägga fram ett vettigt förslag som sedan kan utvecklas av alla parter. Det finns inga strikt neutrala parter i detta. Anledningen att svenska media går i stramt USA-koppel. USA vill inte ha fred. USA vill ta kontrollen av Ukraina, och sedan Ryssland, och sedan Kina. Avsikten är att plundra länderna på naturrikedomar.

    Gilla

 2. Neocons i USA planerar för krig åratal innan de startas! Under Clinton så hade man redan 1998 färdiga planer för anfallskrigen på Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien. Det behövdes bara en ”false flag” i stor skala och en ny president för att dra igång krigen och den hjälpte Mossad till med 2001 som bekant. Iran har funnits med länge i planeringen men Iran anses alldeles för militärt starkt och har dessutom mäktiga allierade så det är uppskjutet tills man får igång en s k ”färgrevolution där!

  Gilla

 3. Hersh har inte lyckats att lägga fram ett enda bevis för sina påståenden, inte ett enda dokument som kan bekräfta något av hans påståenden, ingen som undrar varför?
  Kinas punkter är ju blahablaha då Ryssland inte tänker dra tillbaka sina styrkor.

  Gilla

  1. Det räcker inte med källor från CIA menar du? När Ryssland lade fram dussintals dokument som bevis för de USA-finansierade biolabben I Ukraina som ägnade sig åt biovapenframställning och använde människor som försökskaniner ville FN ändå inte lyssna, så det kvittar nog om man har skriftliga eller muntliga källor när mottagaren är oemottaglig samt styrd uppifrån.

   Gilla

 4. Hersh har inte lyckats med att lägga fram ett enda dokument som stöder hans artiklar! Ingen som undrar varför? När han avslöjade USA’s brott i Vietnam publicerade han mängder med material, men nu inte något. Ingen som undrar varför?

  Gilla

  1. Det är det faktisk om man som Hersh har en mycket lång och trovärdig historia att rapportera sanningen. Det finns ju enorma mängder material och uttalanden som visa hur USA planerade detta terrordåd.

   Gillad av 1 person

  2. Hersh kan inte lägga fram sina källor. Dessa är alltför känsliga. Folk som jobbbar inom vissa områden som helt enkelt inte kan avslöjas. Det är ju inte svårt att förstå. Dessutom har han sagt det i en intervju att han inte kan avslöja dem.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s