Penningtvätten och krigshetsandet fortsätter på vår bekostnad

Centerns nya partiledare Muharrem Demirok verkar inte ha alla hästar hemma som tycker att Sverige ska skicka såväl stridsvagnar som Gripenplan till Ukraina, men det föll faktiskt i ganska god jord hos krigshetsarna i regeringen då statsminister Ulf Kristersson (M) nu öppnar för ökat stöd till Ukraina ytterligare en gång. Enligt uppgifter till TT planerar den svenska regeringen att presentera Sveriges elfte militära stödpaket till Ukraina i morgon, vilket uppges innehålla både stridsvagnar och luftvärn.

Hur många kan Sverige avvara när vi knappt har så det räcker till oss själva? Enligt Sverigedemokraterna kan Sverige avstå 14 av de existerande 120 Leopardstridsvagnarna till Ukraina. Finland ska tydligen avstå tre Leopard 2- stridsvagnar till Ukraina, medan Norge har aviserat att man ska ge åtta stycken. Hela Europa står utan ammunition och lider brist på förmåga att försvara sig själva, men det pratar vi inte om.

Något som jag också reagerat på är att såväl högt uppsatta politiker som Säpo och diverse säkerhetsexperter deklarerat att Ryssland är det största hotet mot Sverige, men ändå har man väldigt hög svansföring och fortsätter provocera med Natomedlemskap, sanktioner och regelbundna vapenleveranser. Den här gången går det i alla fall inte att skylla på att de inte såg det komma – som man sår får man skörda.

Lite ironiskt i sammanhanget är att det som många varnade för redan våren 2022 – att vapen som väst skickar till Ukraina troligen hamnar på svarta marknaden och sedan kan smugglas in för att användas av kriminella nätverk i Sverige – nu har blivit verklighet, vilket tullmyndigheten flaggar för efter att det börjat komma in vapen och krigsmateriel.

Men det spelar så klart ingen roll för politikerna som bara vill få publicitet och framstå som ”goda” oavsett vilka konsekvenser deras beslut får.

Noterar för övrigt att Sverige nu skänker ytterligare 300 miljoner kronor till Ukraina via en energifond, förutom de 220 miljoner kronor som man nyligen beslutade om för humanitära insatser.

Är det någon som har kontroll på hur många miljarder vi är uppe i hittills eller tror den svenska maktsfären att vi är som pojken med guldbyxorna? Tittar jag bland historiken i mina inlägg handlar det om otaliga miljoner som Sverige hittills gett till Ukraina, även under Magdalena Anderssons tid vid makten.

I december uppskattades västvärlden ha försett Ukraina med vapen, ammunition och förnödenheter till ett värde av 97 miljarder dollar och med tanke på hur både USA samt flera europeiska länder – inklusive Sverige – bara fortsätter på samma sätt lär det enorma beloppet växa ännu mer. Ett år senare är det ännu inte nog? Förstår folk att det är vi medborgare som betalar eller tror de pengarna kommer från himlen?

Medan Ulf Kristersson med anhang reser runt i världen för att frottera sig med olika politiska ledare och kråma sig i media istället för att se till att reda upp problemen här hemma som växer för var dag som går, ser media till att fokus på nyhetsrapporteringen fortsatt ligger på Nato och Ukrainakonflikten – allt för att människor inte ska se hur illa ställt det är i vårt eget land som är på väg att kollapsa.

Ofattbart att svenska folket bara passivt ser på när hela landet går åt helvete och skattemedel som definitivt behövs här hemma skyfflas bort utanför landets gränser för att hålla igång ett krig där det ukrainska folket är de största förlorarna, tillsammans med det europeiska folket på andra plats. Inget tycks kunna väcka den sovande befolkningen och rucka på den politiska elitens mål .

#followthemoney

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1061197

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1061051

https://www.svd.se/a/0QWKl0/nytt-vapenpaket-kommer-tryck-pa-stridsvagnar

7 reaktioner till “Penningtvätten och krigshetsandet fortsätter på vår bekostnad

 1. Grekland visar ryggrad:

  ”Greece cannot afford to donate its Russian-made S-300 anti-air missile systems to Ukraine, Defense Minister Nikolaos Panagiotopoulos said on Wednesday.

  “For a long time, Greece has been asked to contribute the S-300s, but we have said that we can’t fulfill this request because … we can’t weaken our defense,” Panagiotopoulos told broadcaster ERT. The minister added that Greece was “looking at various possibilities” for helping Kiev.

  The news comes after US Secretary of State Antony Blinken traveled to Athens on Tuesday, where he thanked the country for its “unwavering support” of Ukraine.”

  https://www.rt.com/news/571978-greece-s300-ukraine-transfer/

  Gillad av 2 personer

 2. Svenska folket ser bara på TV-nyheterna och där får man inte veta någonting. De kommer aldrig att lära sig förstå hur Sveriges regering beter sig och i förhållande til USA, Ukraina och Bryssel.

  Gillad av 4 personer

 3. Centerns nya partiledare Muharrem Demirok kan ingen lita på går han Turkiets eller Sveriges väg? Mig veterligen har han inte avsagt sitt Turkiska medborgarskap. Vad han vill kan man bara spekulera i.

  Hur många kan Sverige avvara när vi knappt har så det räcker till oss själva? Det är lite som att ”man saknar inte kon innan boset är tomt”

  Om nu Ryssland är det största hotet mot Sverige då kan väl Säpo gripa dessa element och utvisa dem, eller vad är problemet?

  Våra kriminella nätverk i Sverige gnuggar händerna och ser nya möjligheter att tjäna pengar på kriminella grunder.

  Framstå som ”goda” oavsett vilka konsekvenser deras beslut får lite ”svinn” får man räkna med.

  Någon som har kontroll på hur många miljarder vi är uppe i hittills, tror inte det men en sak är säker att dessa pengar hade gjort gått inom polisen, skolan, äldreomsorgen, sjukvården eller möjligheterna till högre pensioner för våra ”fattigpensionärer”.

  Förstår folk att det är vi medborgare som betalar eller tror de pengarna kommer från himlen?
  Svaret blir högre skatter, högre moms och sämre samhällstjänster, men detta borde ju alla veta om.

  Frottera sig med olika politiska ledare och kråma sig i media istället för att se till att reda upp problemen här hemma som växer för var dag som går, som jag ser det så avsäger han sig sitt ansvar och framstår som ett äckel.

  Sista stycket har jag inget svar på, förutom att det går fortare neråt än uppåt,,,

  Gillad av 2 personer

  1. Det största hotet kommer från våra infiltrerade myndigheter. Utlänningar har infiltrerat och skadat Sverige genom infiltration och spioneri. Massmedia har en stor skuld i det hela genom att inte sköta sin granskning av makten. Vi som såg ifrågasattes av sk journalister och utreddes av arbetsgivare/uppdragsgivare. Må djävulen ta de skyldiga som finns på alla nivåer i samhället. Hotet kommer inte utifrån men inifrån krackelerande myndigheter såsom SÄPO,Polimyndigheten och Kriminalvården bland annat. Det värsta är att folkförrädarna fortfarande jobbar kvar.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s