Stridshökarna dominerar men i bakgrunden ökar de folkliga protesterna mot vansinnet

Samtidigt som västvärldens egen Captain America, president Joe Biden, i ett tal i Polen i går helt utan verklighetsförankring deklarerade att Ryssland aldrig kommer att vinna kriget i Ukraina, att Kiev står starkt, att USA står fast vid sitt stöd till Ukraina samt att Nato står för beskydd av frihet, proklamerade Rysslands president Vladimir Putin i sitt årliga tal att det inte går att vinna ett krig mot Ryssland på slagfältet – något de flesta internationella experter tycks vara överens om. Men ändå envisas västvärldens globalistledare med att förlänga kriget till vilket pris som helst genom att fortsätta skicka såväl vapen som ekonomiskt stöd samtidigt som de utarmar sitt eget folk.

Den svenska regeringen har tidigare aviserat att det kan bli aktuellt att skicka stridsvagnar och nu när även Socialdemokraterna går på den linjen är det väl bara en tidsfråga innan beslutet tillkännages offentligt. Centerpartiet å sin sida vill utbilda piloter och skicka stridsflygplan, så vi tycks ha ett gäng krigshökar som styr Sverige numera och den tidigare neutrala hållningen är definitivt ett minne blott. På ett sätt är det konstigt att man har en så offensiv hållning när vi ligger så pass nära Ryssland geografiskt och dessutom inte har möjlighet att skydda landet vid en eventuell attack, men våra politiker känner tydligen ingen oro över eventuella repressalier.

Även om fredsduvorna lyser med sin frånvaro hos den politiska eliten, bubblar det desto mer bland befolkningen. Som jag skrev om i helgen genomfördes en antikrigsdemonstration i Washington och även i Italien skedde stora folkliga protester.

I skymundan av säkerhetskonferensen i München, skedde dessutom flera demonstrationer i lördags arrangerade av Munich Stand Up! med 20.000-25 000 deltagare med fredstecken och ryska flaggor som bland annat kritiserade Nato.

Enligt en nyligen genomförd undersökning i Österrike vill 65% av befolkningen se fredsförhandlingar i Ukraina istället för mer krig, vilket följer samma mönster som tidigare undersökningar. Intressant att notera är att endast de som röstar grönt vill att striderna ska fortsätta.

I går möttes för övrigt FN:s säkerhetsråd, där man bland annat tog upp terrorattacken på Nord Streams rörledningar, något som granskats av journalisten Seymour Hersh i en artikel som publicerades tidigare den här månaden. Rysslands FN-ambassadör, Vassily Nebenzia, klassificerade förstörelsen av rörledningarna som ett internationellt terrordåd som måste åtgärdas för att undvika ”kaos” och krävdve en oberoende internationell utredning.

Nebenzia hänvisade till den Pulitzerprisbelönade journalistens artikel och uttalanden från flera amerikanska tjänstemän som hotat rörledningarna – från president Joe Biden och utrikesminister Antony Blinken till Victoria Nuland. Han tog också upp den ökända tweeten av den förre polske utrikesministern Radek Sikorski och en påstådd text av Liz Truss, Storbritanniens premiärminister vid den tiden, som tyder på att USA och dess allierade hade såväl motivet som medel och möjlighet att förstöra Nord Stream.

Enligt Nebenzia litar Ryssland inte på de utredningar som för närvarande genomförs av Sverige, Danmark och Tyskland eftersom samtliga vägrat att dela med sig av sina resultat samt rent av ignorerat Moskvas förfrågningar. Nebenzia påpekade att det är ganska tydligt att de döljer sanningen för att backa upp sin amerikanske storebror. Han tillade också att om västländer blockerar Rysslands begäran om en FN-utredning kommer det bara stödja deras misstanke.

Säkerhetsrådet hörde också från professor Jeffrey Sachs och den pensionerade CIA-analytikern Ray McGovern, som båda vittnade till Hershs fördel samt pekade på att den amerikanska regeringen bara avvisat anklagelserna som falska utan att erbjuda någon alternativ förklaring.

#followthemoney

https://jyllands-posten.dk/international/ECE15109638/biden-ukraine-staar-staerkt-og-frit-et-aar-efter-invasion/

https://www.svd.se/a/y6mL0R/s-sverige-bor-skicka-stridsvagnar-till-ukraina

Mass demo in Munich against war

https://www.rt.com/russia/571875-nebenzia-unsc-nordstream-investigation/

5 reaktioner till “Stridshökarna dominerar men i bakgrunden ökar de folkliga protesterna mot vansinnet

  1. I slutet av Putins tal sa han ”Vi tror inte att vårt samhälle är överlägset, men det är vårt. Vi ärvde det från våra förfäder, och vi ska bevara det åt våra barn” Hade man sagt något liknande i Sverige hade man blivit inplockad av polisen med stöd av 8 § 1. Hets mot folkgrupp.

    Ukrainska folket får lida men det är tyvärr väst och NATO som bär det största ansvaret över de Ukrainska folkets öde.

    Gillad av 4 personer

  2. Vad som saknas kalla folkmakt. Ett ord som ska betyda demokrati. Att rösta på förvalda partier har länge kallats ”demokrati” men en gång när valet är över gör dom precis som dom själva vill. Då har folkmakten upphört. Vad vi behöver är ett system för folkmakten kan avlägsna olämpliga personer och partier från makten.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s