Den amerikanska regeringens största talang är att skapa desinformation för att missbruka den som ett instrument för att framkalla rädsla

Föga förvånande får man söka sig till rysk media för att hitta reportage från manifestationen mot Ukrainakriget, ”Rage Against The War Machine”, i Washington i går eftersom såväl inhemsk som internationell media är kontrollerad.

Nu bjöds det inte på gratis tilltugg, så uppslutningen var ganska mager med ett hundratal deltagare i ett läge när det hade behövts hundratusentals som protesterade mot pengamissbruket. Talarna – en lång rad offentliga personer, journalister och före detta politiker samt flera amerikanska presidentförhoppningar – skrädde i alla fall inte orden.

Den tidigare amerikanska kongresskvinnan och presidentkandidaten, Tulsi Gabbard, påminde om vad som fick henne att kandidera 2020 och hur det inte fanns någon annan kandidat som var villig att prata om farorna med detta nya kalla kriget och vad kärnvapenkapplöpning så småningom skulle leda till.

-”Och här är vi. Två korta år senare är det jag varnade för då, nu verklighet. Detta proxykrig som vi kämpar mot Ryssland just nu kan när som helst förvandlas till en direkt konflikt mellan USA/NATO och Ryssland. Vem som helst med lite sunt förnuft vet att ett kallt krig kan när som helst förvandlas till ett hett krig mot ett kärnvapenbeväpnat land. Och här är galenskapen i det hela: vi har talare på TV, vi har politiker, vi har mycket mäktiga människor här i USA och över hela världen som med allvarlig min talar om ”hur vi ska kämpa och vinna” … som om ett sådant krig någonsin skulle kunna vinnas. Det går inte att vinna.”

Den tidigare presidentkandidaten för Green Party, Dr Jill Stein, krävde att Pentagons enorma budget skulle skäras ned och hävdade i sitt tal att till och med de 100 miljarder dollar som vi spenderar för att stödja kriget i Ukraina kan hjälpa till att mildra en hel rad inhemska problem.

-”De här mordiska militärutgifterna förbrukar resurser som desperat behövs här hemma; av 70.000 människor som dör varje år i brist på sjukförsäkring; för en halv miljon hemlösa människor på en given kväll ute på gatan; för 33 miljoner skadade i studieskuld; för 100 miljoner i medicinsk skuld, 22 miljoner fattiga barn och så vidare…”

Den tidigare kongressledamoten Dennis Kucinich, som kämpade för den demokratiska nomineringen 2004 och 2008, citerade avslöjandet om terrorattacken av den Pulitzer-prisbelönade undersökande journalisten Seymour Hersh som pekat ut USA som skyldiga till sprängningen av gasledningen Nord Stream.

-”När den här regeringen sprängde Nord Streams pipeline… har den använt olagliga och grundlagsstridiga medel för att förstöra de energiresurser som behövs för att skydda miljontals människor i Europa under vintern och sedan drar man nytta av dess illegala handlingar genom att sälja energi till Europa med ett fyra till sex gånger påslag. Den amerikanska regeringens största talang är att skapa felaktig information och desinformation för att undergräva media samt missbruka den som ett instrument för att framkalla rädsla och hat bland vårt folk, spännande partiska splittringar på hemmaplan genom tvärpolitik och väcka uråldrigt hat utomlands genom lögner, bedrägeri, falsk flagg-operationer och provokationer som vanhelgar själva essensen av demokrati.”

Veteranen i USA:s kongress och före detta presidentkandidaten i USA, Ron Paul, hävdade till en omgång av jublande applåder att ett ”enkelt” sätt att stoppa krigen är att ”avsluta Fed!” (USA:s centralbank) och att inte skicka människor i krig om de inte röstar för det.

-”Om du inte kan skriva ut pengarna kan du inte samla in skatter genom att förnedra valutan och stjäla rikedomen från folket, göra medelklassen och de fattiga nervösa för det är dem som verkligen betalar för det här, du skulle inte kunna ha ett krig. Varför går folket ut i krig? Om ni tycker att vi borde ha krig – rösta och se till att omröstningen genomförs av folket mellan 18 och 24 år. Det här är den grupp som straffas mest.”

Många kloka ord från talarna, men som tyvärr inte kommer påverka beslutsfattarna överhuvudtaget. Och Europa fortsätter sin kräftgång pga den politiska elitens behov av att gå i USA:s ledband trots att det krossar oss själva.

Statistikbyrån Eurostat rapporterade för övrigt i fredags att antalet konkurser bland EU-företag steg till den högsta nivån under de tre sista månaderna 2022 sedan registreringar började 2015 och att samtliga områden av ekonomisk verksamhet påverkades. Jämfört med pre-pandemins fjärde kvartal 2019, var antalet konkursdeklarationer under de tre sista månaderna av 2022 högre i de flesta sektorer av ekonomin.

Det måste helt klart vara Putins fel, precis som energikrisen och så mycket annat som våra styrande politiker inte vill ta ansvar för. Att våra egna beslutsfattare skulle ha något med saken att göra är givetvis omöjligt! 🤪

#followthemoney

https://www.rt.com/news/571747-rage-military-machine-rally/

14 reaktioner till “Den amerikanska regeringens största talang är att skapa desinformation för att missbruka den som ett instrument för att framkalla rädsla

  1. Ännu en som inte har någon koll! ”Eva Englund” det har visst varit protester mot kriget i Ryssland men det är dålig uppslutning eftersom i Ryssland så är stödet för kriget ca 80% enligt undersökningar. I USA är en majoritet mot USA:s inblandning i kriget…En viss skillnad. Du kan ju även tänka dig ganstermaffians reaktion i Washimgton om Kina och Ryssland anstiftade ett krig i Mexiko och mexikanerna började förfölja och mörda USA-medborgare som bor där! Reagan t ex intervenerade Grenada, Nicaragua, Panama för att ”skydda” folk från USA som inte ens var hotade av någon. Jag tror att du ”Eva” är som de flesta helt genommarinerad av USA-propagandan och vägrar se utanför bubblan…

   Gillad av 1 person

   1. Det är nog bäst för stackars ryssar att stödja det kriminella kriget annars döms de till långt fängelsestraff!

    Gillad av 1 person

  1. Karl-Otto Hultström februari 20, 2023 kl. 10:45
   När det gäller världen är det uppenbart att det är så, USA ljuger och fabricerar friskt, svenska MSM hänger med. När det gäller Kina vet jag att det är så, för jag är på plats, jag är en del av landet jag är en insider, jag är närvarande, en del av samhället och en del av händelserna. Jag kan resa till alla platser och uppleva och se för mig själv, både fysiskt och elektroniskt, en möjlighet ni inte tillåts i Sverige.
   Allt det ni läser om Kina i svenska media, främst DN, är bara simpla påhitt, fabrikationer och lögner.
   Som koncentrationsläger i Xinjiang, övervakning och massövervakning, sociala krediter, ansiktesigenkänning, förtryck, diktatur, censur, brott mot mänskliga rättigheter, etniska och religiösa förföljelser, olagliga polisstationer, läckta förfalskade dokument – fabricerade av CIA, falska betalda vittnen, tvångssteriliseringar och aborter, tvångsarbete, ettbarnspolitiken, krematorierna, Tiananmen falska massaker, smittvågen, avlidna i Covid, citerat falska journalister, engagerat falska experter vars kunskap om Kina helt är den bild USA propagandan vill sprida.
   Detta är en repetition av skandalen med Claas Relotius, som fick sparken från den anrika tyska tidningen Der Spiegel. Relotius fejkade sina nyheter ”avsiktligt, metodiskt och med hög nivå av kriminell energi”. Han ägnade sig åt ”faktafantasi”. Det är vad ni läser i svenska USA styrda MSM.

   Gilla

 1. Regeringens svar på protesterna kan nog inte vara tydligare.

  Biden besökte nämligen Zelensky i Kiev i dag och deklarerade att USA kommer ”stödja Ukraina så länge det behövs”.
  Vita huset uppgav också i ett uttalande att USA ska presentera ett nytt sanktionspaket mot Ryssland

  Biden sade att Washington förbereder militär hjälp värd motsvarande ungefär 5 miljarder kronor i ett nytt paket som ska presenteras på tisdagen. Det inkluderar bland annat mer ammunition till HIMARS-systemen som Ukraina fått av USA.

  🤣 Det är inre klokt någonstans. No peace!

  https://www.dn.se/varlden/usas-president-joe-biden-pa-blixtvisit-i-kiev/

  Gilla

 2. Det räcker så bra med svensk media för att avsky och rent av hata de förutan vilka vi vore en avlägsen provins i Sovjet!
  Gläd dig åt vår egen media och ta upp problem a la Greta,
  Idag ansåg hon att rasism och klimatförändringar var våra enda problem.

  Gilla

  1. Allt hänger ihop och det är därför av vikt att rapportera om vad som händer utanför landets gränser. Dessutom många läsare från andra länder som föredrager att läsa om annat än vad som händer i Sverige.

   Gilla

  2. Inbillar du dig att vi har USA att ”tacka” för att vi inte blev en Sovjetisk provins? Ni USA-nissar läser nog historia som f-n läser bibeln eller är totalt propagandaskadade av Hollywood. Du tycks inte fatta att det ytterst är USA som skapat problemen vi har i dagens Sverige eftersom de styr de korrupta svinen i Bryssel som i sin tur styr regimen vi har i Stockholm.

   Gilla

 3. Alla länder vill ha möjligheten att kunna påverka sitt folk, detta har makthavarna gjort sedan stenåldern. Med åren har makthavarna förfinat och slipat på sitt sätt att manipulera folket allt för att kunna styra folket åt det hållet makten tycker folket ska gå. Det finns en del som sticker ut genom vår historia och den förste jag tänker på är Goebbels har styrde över nyheterna, information, konst och kultur.

  Precis samma sak händer igen nu när många av de västliga länderna går in aktivt och ändrar/rensar språket i b.la Roald Dahls böcker ”Tjock” blir enorm, ”Mamma och pappa” blir föräldrar, Fru Slusk från ”Herr och fru Slusk” beskrivs inte längre som ”ful”, utan bara ”otäck” allt för att göra böckerna könsneutrala, men vad är det för fel på mamma och pappa? Är något tjockt då är det inte enormt.

  Denna gången är det PK-vänstern som rensar bort ord och bestämmer vad som är okej eller inte, men vad skiljer detta beteendet från Goebbels under 30-talet? Vi har Pippi där det inte får heta ”negerkung” eftersom detta ord anses kunna skada barn?? Det Goebbels gjorde då och som orsakade ramaskri gör nu vänstern lika bra som han gjorde, de bestämmer vad vi ska tycka, de bestämmer vad som är okej att tycka. Detta kallar det för ”upplysningskampanj” men det är ren och skär propaganda utförd av vänsterfolket.

  Man behöver inte gå så långt bort för att inse att även vi blir ”påverkade” av det de vill att vi ska läsa/tycka/tänka och vikten av att folket går åt samma håll.

  Gillad av 1 person

 4. Visst är det viktigt att tala om att i USA precis som i de flesta västländer är det ok att demonstrera och protestera mot den egna politiska ledningen, men inte i Ryssland! Visst förkommer det ändå vissa protester som dock snabbt brukat angripas av polis. Märkligt att man som svensk ställer sig på ett sådant systems sida!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s