Mer ammunition annars är kriget över

Desperationen hos ledarna i väst blir allt mer tydlig och under den sista dagen av säkerhetskonferensen i München i dag efterlyste EU:s utrikeschef Josep Borrell fler vapen till Ukraina och snabbare transport av ammunition.

-”Vi befinner oss i ett brådskande krigsläge. Konflikten kommer vara över om bristen på ammunition inte löses inom några veckor. Det är beklagligt med utarmningen av europeiska lager och EU:s försvarsministrar kommer hålla ett särskilt möte den 8-9 mars för att försöka lösa denna fråga. Jag kommer då presentera idén om att använda 3,6 miljarder euro från European Peace Facility för att gemensamt köpa ammunition till Ukraina.”

EU har inrättat fonden European Peace Facility (EPF) utanför budgeten som ett instrument för att förbättra sin förmåga att förebygga konflikter, bygga fred och stärka internationell säkerhet.

Det rimmar illa att höra Borrell prata om att använda pengar från en fond som syftar till att skapa fred för att köpa ammunition som ska hålla igång kriget ytterligare. Men självklart är det ingen som ifrågasätter detta – allra minst statsminister Ulf Kristersson som lagt upp videos av sig själv på sociala medier när han frotterar sig med den politiska eliten och det skulle inte alls förvåna mig om den svenska regeringen inom kort kallar till pressträff för att deklarera att Sverige minsann ställer upp och bidrager med ammunition.

De flesta människor hade nog tyckt att det skulle vara skönt om kriget var över, särskilt det ukrainska folket. Så vad är det som motiverar Borrell att trycka på för att kriget ska fortsätta? Pengar helt klart och i slutändan är det vi medborgare i Europa som ska hosta upp stålarna för att finansiera ett krig som inte ens är vårt krig.

#desperation

#vibetalar

#followthemoney

https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-02-19-eu-chef-frygter-toemte-ammunitionslagre-i-ukraine-det-er-et-spoergsmaal-om-uger

https://www.rt.com/news/571740-borrell-urgent-war-mode/

4 reaktioner till “Mer ammunition annars är kriget över

  1. Intressant att få veta hur många politiker i västvärlden äger aktier i vapenindustrin.
    Idag täljer man guld med krigsaktier.
    Jag tror inte att alla drivs av kärlek för demokratin.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s