Skäms och betala för din klimatskam

Ett av barnen fyller snart år och jag har beställt en sak online eftersom den produkten inte säljs i Ystad. När jag nu fick fakturan från Klarna syns inte bara vad jag ska betala, utan man har även tagit på sig rollen som domare som ska ge konsumenten klimatskam.

I fakturan har man nämligen också listat mina onlineköp från de senaste tre månaderna med upplysning om hur mycket utsläpp CO2 jag bidragit med genom mina köp och hur jag kan kompensera det genom att donera pengar till fyra olika projekt som på olika sätt säger sig arbeta för att rädda klimatet genom att minska koldioxidutsläppen.

En förträfflig affärsidé eftersom det finns så många ängsliga människor i landet som gått på klimatbedrägeriet som både media och våra politiker skrämt oss med i åratal, som bottnar i något helt annat än att rädda mänskligheten och planeten – nämligen pengar som byter fickor samt gynnar eliten, medan folket i slutändan inte ska äga något.

Flygskam, bilskam, köttskam, plastskam shoppingskam – listan kan göras lång och bygger på att den hjärntvättade befolkningen, som inte reagerar över att beslutsfattarna lever på som vanligt och definitivt inte lever som de lär, ska förändra hela sin livsstil samt framförallt betala för galenskapen som kallas ”klimathotet” och som hotar att sänka hela Europa med Sverige som föregångsland.

Men så länge den manipulerade befolkningen sover vidare utan protester och tillåter att deras barn indoktrineras i den ”rätta läran” redan från dagisnivå, lär bedrägeriet fortgå utan problem medan de styrande skrattar hela vägen till banken. Se bara på den nya regeringen med energiministern i spetsen som svikit sina vallöften och nu helhjärtat omfamnar den subventionerade vindkraften samtidigt som de utan förbehåll låter EU fortsätta suga åt oss.

Energikrisen är trots allt ett skapat problem, något som många fortfarande tycks blunda för och när polletten väl faller ned att såväl klimathetsen som covidpandemin med efterföljande vaccintvång iscensatts för att kontrollera människor och gynna maktens människor, är det för sent.

#followthemoney

9 reaktioner till “Skäms och betala för din klimatskam

 1. Ta betalt för att ta emot fakturan och ta betalt för den tid det tar att läsa den.
  Det är inte förbjudet att ta betalt för den tid man lägger ned på meningslösa aktiviteter.
  Det ser vi ju på våra politiker i regeringen och riksdagen.

  Gilla

 2. Hej, vi använder Klarna som betalningsmetod, har noterat detsamma, få slungat vårt hypotetiska Co2-avtryck i nyllet, tungt att bära, skratt.
  Bor i spenaten utan andra kommunikationer än familjens bil.
  Vi är pensionärer sedan ca tio år.
  Det vi handlar sporadiskt via nätet, t.e.x apoteksprodukter, vilka vi synkar med matinköpen en gång i veckan hos postombudet ICA, en bil-mil bort, andra små saker i kuvertliknande förpackningar lämnas av postbilen i brevlådan.
  Posten har sin bestämda rutt och passerar alltid vårt hus, stannar och droppar ev försändelse i postlådan tio meter från huset.
  Vi har slutat flänga runt shoppa med bil, soppan är för dyr.
  Hur räknar Klarna ut vårt Co2-avtryck?
  Har dom en algoritm som räknar ut sträckan mellan leverantören och mottagaren.
  Vilket då betyder att alla kunder ”överdebiteras Co2 ” och således inte krediteras fördelen låta sin bil stå i garaget och blåsa staten på skatteintäkter.

  Gillad av 2 personer

 3. Så illa trodde jag inte det var redan….. och undrar vad som inräknas? För som ung tittade jag för firman vår miljöpåverkan och bra där det visade sig att vi köpte från andra leverantörer som tå fick ta smällen….. men på personlig nivå…. naturligtvis skall det vara tillverkarna som drabbas…. stäng alla småsaker som produceras t.ex. REV….. NU…… Ohio, USA visar vägen…. bara elda upp så inte tågtrafiken hindras…….. MEN är det Klarna?

  Gilla

 4. Klarna tar saftigt betalt för detta. Nu börjar det komma en ny service, en slags ”målvakter”. Köp-agenter i landet man köper från. Dom är lite svåra att hitta, men systemet fungerar så att om du vill köpa en viss vara från ett annat land kontaktar du ”målvakten”/agenten i det landet, som letar reda på bästa stället att köpa varan, räknar ut priset i din valuta. Sedan sätter du in pengarna på ett konto i Sverige. ”målvakten”/agenten köper och betalar varan i utland, men får den skickad direkt till din adress i Sverige. Någon internationell valuta transaktion görs aldrig utan bara två lokala transfers, och snokare som Klarna finns inte med i loopen. Det här har funnits länge när det gäller valuta transaktioner mellan två länder, men nu växer en ny sorts service upp.
  Värt att veta att Kinas Weixin-WeChat har en sådan service inbyggd. Man kontakter en säljare i ett annat land, kan gratis diskutera varan och priset med video, precis som man var i affären, beställa varan och betala i svenska kronor via WeChat. Pengarna kommer omedelbart in på säljarens konto i hans egen valuta, och han sänder vara direkt till dig. Banker eller Klarna finns inte med i loppen.
  Det är helt lagligt, men det kraschar Sveriges massövervakning, så svenskarna propagerar intensivt mot det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s