Fler länder vaknar – antikrigsmarsch i USA

De flesta av deltagarna från mer än 100 länder på helgens pågående säkerhetskonferens i München vet nog att Ukrainas sak redan är förlorad, men envetet kämpar man på för att förlänga kriget så länge det bara går för att kräma ur så mycket pengar som möjligt samt bidraga till att ännu fler ukrainare får sätta livet till.

Ukrainas president Vladimir Zelensky uppmanade så klart sina västerländska anhängare att tillhandahålla mer ”moderna vapen” och ledarna för Storbritannien, Frankrike samt Tyskland visade sig precis som tidigare vara välvilligt inställda till hans krav.

Som jag skrev om i morse har folket i Tyskland börjat protestera mot kriget och kräver fredsförhandlingar samt stopp för fler vapenleveranser. Men det är inte bara i Tyskland folket har vaknat, i morgon ska det hållas en stor protestmarsch mot proxykriget i Ukraina i den amerikanska huvudstaden Washington.

Demonstrationen ”Rage Against The War Machine” förväntas samla tusentals personer i Washington DC i morgon som startar vid Lincoln Memorial klockan 12:30 och kommer marschera till Vita huset för att kräva fred i Ukraina och ett slut på USA:s militärfinansiering till Kiev.

Marschen lovar att bli det största amerikanska antikrigsmötet sedan protesterna mot Irakkriget 2003 (som inte heller hjälpte), med talare från hela det politiska spektrumet – bland annat den tidigare amerikanska senatorn Ron Paul, tidigare presidentkandidaten Tulsi Gabbard samt den politiske kommentatorn Jimmy Dore.

På sin hemsida har arrangörerna lagt ut de krav de tänker leverera till högsta hönset Joe Biden, vilket inkluderar inte ett öre till för krig i Ukraina, upplösningen av Nato, nedskärning av Pentagons budget, avskaffandet av CIA och befrielsen av Julian Assange.

En av talarna, Tara Reade, sade nyligen till FOX News-värden Tucker Carlson att amerikaner är trötta på att se deras regering spendera nästan 100 miljarder dollar i bistånd till Ukraina medan problemen hemma ignoreras.

-”Vår infrastruktur håller på att falla isär och Amerika håller på att bli en failed state.”

Reade konstaterade också att USA och NATO var ansvariga för konflikten mellan Ryssland och Ukraina, som hon sade startade redan 2014 under den västerländska Maidankuppen.

-”Alla talarna samlas för att kräva att Nato avskaffas eftersom det inte är en fredsbevarande styrka, det är en aggressiv styrka som har drivit fram mot Rysslands gränser och nu närmar vi oss randen av ett tredje världskrig.”

Glädjande att människor i USA bestämt sig för att stå upp för att försvara sin demokrati från en regering med oseriösa och autokratiska tendenser, men även om miljoner människor skulle samlas på gatorna lär de styrande inte lyssna så länge de tjänar pengar på kriget.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/571706-anti-war-rally-washington/

https://rageagainstwar.com/

10 reaktioner till “Fler länder vaknar – antikrigsmarsch i USA

 1. Njuter av att läsa dina bloggar du skriver det jag tycker. Det är klockrent allt du skriver om alla olika ämnen.
  Tusen Tack följer allt du skriver.
  Med vänlig hälsning, Michael

  Gillad av 1 person

 2. Nu är det Ryssland som angripit Ukraina, det är Ryssland som bombar och dödar civila Ukrainare, inte tvärtom! Trodde du var lite smartare än Rolfdenförste som tror att man kan utlösa en jordbävning med ekolod! 😂

  Gilla

   1. Du, jag orkar inte gå igenom det här med dig igen. Du är ändå inte intresserad av något annat än det narrativet som massmedia matar dig med. God kväll!

    Gilla

  1. Varför kommentera sådant du inte har en aning om ”Rolf”? Ukraina startade kriget 2014 det kan väl ingen med normal förmåga till intelligens och läskunnighet missat? Sedan att MSM desinformerar är ingen ursäkt, det finns alternativa media där man kan läsa sanningen. Ditt inlägg visar bara på att du är MSM-skadad eller globalist!

   Gillad av 2 personer

 3. Glöm inte att framtiden blir det svenskar som får sätta livet till som ukrainarna idag om samarbetet med NATO, läs USA, inte stoppas och hela NATO expansionen och aggressionen upplöses.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s