Kanonmaten redo att serveras

Enligt vad Pentagon delgivit media i går, är nu den första gruppen ukrainska soldater (ca 635 ukrainare) färdiga med sin fem veckor långa ”bataljonsutbildning med kombinerade vapen” vid US Army Grafenwoehrs träningsområde i Tyskland. Utbildningen fokuserade på att använda M2 Bradley pansarfordon, som började anlända till Tyskland denna vecka.

Den andra gruppen började träna i början av februari, medan ytterligare 700 ukrainare fick lära sig hur man använder M109 Paladin självgående artilleri samt ytterligare cirka 900 ukrainare kommer att börja träna på fältartilleri och M1126 Stryker pansarfordon nästa vecka.

USA och NATO som insisterar på att de inte är en part i konflikten, har under det senaste året skickat vapen och ammunition till ett värde av över 100 miljarder dollar till Ukraina. Lägg därtill alla miljarder som EU och Sverige skickat så landar vi på historiskt höga siffror.

Den svenska regeringen förbereder dessutom ytterligare ett militärt stödpaket till Ukraina ”så snart det går”, vilket försvarsminister Pål Jonson (M) bekräftade i går, där han även pratar om att det kan bli aktuellt att skicka stridsvagnar. Det är bara en månad sedan regeringen presenterade det nionde och största paketet hittills med vapen samt andra typer av militärt stöd till Ukraina till ett värde över 4 miljarder kronor och nu håller man alltså på med det tionde stödpaketet på skattebetalarnas bekostnad medan landet går åt helvete här hemma.

Den allt mer desperata ukrainske presidenten Zelensky, har nu bett Nato att förse dem med kemiska fosforgranater och hävdar att Ryssland använder dem.

Men trots alla vapen och pengar som de senaste 12 månaderna regnat över Ukraina är de inte ens i närheten av att vinna kriget, vilket borde få även den mest ointresserade medborgaren att inse att detta inte handlar om att stå upp för ”fred och frihet” utan enbart handlar om att förlänga kriget, öka vinsterna för krigsindustrin, testa västs vapen i strid, tvätta pengar och se till att så många ukrainare som möjligt utraderas.

Fem veckors snabbkurs för att lära sig hantera pansarfordon och strida på slagfältet i krig är ett skämt när det i verkligheten krävs minst ett år. Det är uppenbart att väst inte bryr sig ett skvatt om ukrainare som offras för att maktens människor ska få mer. Nu talas det om att 16-åringar i Ukraina jagas på gatorna, samlas in och sätts in i striderna för att rostas. Tragiskt – kanonmaten är serverad.

I Tyskland har befolkningen dock börjat vakna och protestera mot kriget, som förutom att döda många oskyldiga människor även förstör Europa. Nästan 500.000 tyskar har skrivit på en petition som uppmanar förbundskansler Olaf Scholz att gå i spetsen för ansträngningarna för fredsförhandlingar i Ukraina. Dokumentet hävdar att konflikten i Ukraina redan har kostat mer än 200.000 militärer och 50.000 civila livet. Uppropet är författat av journalisten Alice Schwarzer och Sahra Wagenknecht (framstående medlem av Tysklands Vänsterparti Die Linke) samt uppmanar tjänstemän i Berlin att inte förse Ukraina med fler vapen.

Meanwhile in Sweden… är såväl oppositionspolitiker som fredsorganisationer passiva och ser på när våra skattemedel missbrukas samt bidrager till mer död.

#fuckpeace

#followthemoney

https://www.rt.com/news/571674-ukraine-troops-bradley-training/

https://www.di.se/nyheter/ytterligare-vapenpaket-till-ukraina-pa-gang/

https://www.rt.com/news/571648-half-million-germans-peace-ukraine-petition/

15 reaktioner till “Kanonmaten redo att serveras

 1. Vem försöker du lura Jenny? Det tar inte ett år att lära sig att strida med pansarfordon, vem har lurat dig till att tro det? Med den teknik som finns i västerländska stridsfordon och vapensystem kan de flesta som växt upp med dataspel och modern elektronik strida effektivt efter väldigt kort utbildning. Ryssarnas pansarfordon är konstruerade med teknik från förra seklet och väldigt svåra att använda.
  Ukraina använder sig inte av kanonmat, de gräver ned sig och anfaller när de kan göra det med minimala förluster, de försvarar sig så varför skulle de använda rysk taktik? Ukraina har fler som är villiga att slåss än de kan utrusta, så de behöver inte tvinga någon att strida.
  Självklart är det önskvärt med fred i Ukraina, men det är Ryssland som valt att angripa Ukraina och så länge de är beredda att offra ryssars och ukrainaren liv för att expandera är nog inte fred möjligt.

  Gilla

   1. Jenny Piper, jag har den ålder som innebär att jag var med om den allmänna värnplikten. Jag utbildades förvisso till att beskjuta och slå ut stridsvagnar men fick därmed lära mig en hel del. Jag skulle tex aldrig frivilligt strida i en sådan. Jag känner flera utbildade stridsvagns förare, utbildningstiden är ganska kort vad det gäller att använda en stridsvagn, däremot så finns det en oerhört massa andra saker som stridsvagnspersonal utbildas i då stridsvagnar är väldigt dyra att producera. Med mer utbildning så ökar soldaternas kunnande och de blir helt enkelt effektivare soldater och framkallar inte lika mycket kostnader som sämre utbildade soldater.
    Flera länder i Asien och Afrika hade fortfarande varit kollonier om de inte hade slagits för sin frihet så varför ska Ukrainarna ge upp? Putin kommer aldrig att bli fri från ukrainskt motstånd, precis som Hitler misslyckades.

    Gilla

  1. Rolf,det är ju inte bara att köra fram och back och skjuta,även stridsteknik och att ingå i ett stridsvagnsförband tar tid att lära. Det är inte stridsvagn S vi talar om utan högteknologi. Är det förresten du som är 91:an Karlsson?

   Gillad av 1 person

  2. Bradley visade sig i Mellanöstern vara en rullande likkista med uselt skydd för besättningen och det kommer att vara samma sak i Ukraina…Totalt meningslös symbolpolitik alltså! Ukraina är inget land och det finns ingen ukrainsk nationalidentitet så lägg ner det skitsnacket!

   Gillad av 1 person

  3. Varför är/var värnplikten närmare ett år…… om det kan gå väldigt mycket snabbare…. för om man inte kan göra annat än pansarfordon well…. skytte t.ex. Nja en vettig utbildning av soldater tar nog lika lång tid som den gamla värnplikten….. för det kan ju faktiskt hända att något annat än förare behövs…… ska man då göra ett byte eller bara ladda om…..

   Gilla

 2. Kan man inte starta en namninsamling här också (om det nu hjälper?) för att sluta skicka vapen till Ukraina. Det är ju helt galet. Så många liv hade kunnat sparas i Ukraina om Nato bara tillåtit Zelensky och Putin att förhandla för ett år sedan. Zelensky sa ju i en intervju då att han var beredd att backa om Natomedlemskap och låta Donbass få rösta om självständighet. Det borde ha uppmuntrats och inte förhindrats. Om man säger sig ”stå för Ukraina” så skulle man till varje pris vilja ha fred, inte fortsätta skicka vapen som slår hårdast mot ukrainska medborgare (samt indirekt mot hela Europas invånare). Den som har en ukrainsk flagga på sin profil och samtidigt uppmuntrar stöd till kriget bryr sig inte ett skvatt om det ukrainska folket.

  Gillad av 1 person

  1. Man har ju bara skickat vapen och förnödenheter till Ukraina för 2.000miljarder…. inte mer än vad det svenska samhället kostar stat – regioner – kommuner är väl en struntsumma…… bara att spara på barn och äldreomsorgen….. som vi gör i Sverige redan….. Krig är fred….. och neocons är inte trevliga……. varför inte skicka alla som vurmar för krig till fronten….. ???

   Gilla

 3. Frågan är vem som vill lura vem, ska vi gå på klimatet och köpa allt från domedagsprofeter som har berättat om allt som ska hända folket, bara under min levnadstid har man skrämt upp folk med ex ny istid , surt regn, hål i ozonlagret, global uppvärmning, klimatförändringar, översvämningar , Maldiverna skulle ha försvunnit för 30 år sedan men i min värld så ligger öarna kvar, allt för att eliten ska kunna få sin semester eller ska vi lägga pengar och se bibliska texter som äkta så som att hela befolkningar kan försvinna, eller ska vi bara bara fortsätta att skänka pengar och vapen till ett land som ”de ledande” har pekar ut som det landet som ska vinna, spelar ingen roll om det är dåligt, illa eller omoraliska alla vi andra får inte tycka något annorlunda för då får vi alla andra som tycker som regeringen emot oss och detta kallar regeringen för demokrati.

  Gillad av 1 person

 4. Det Pentagon/ olika tankesmedjor/media inte berättar är att många av de Ukrainska soldaterna inte kommer komma tillbaka, många av dem stupar blir sårade och har helt enkelt inte möjlighet att bli räddade utan väldigt många dör under tiden de ska bli räddade. Ryssland redovisar de som har stupat/skadats medan hos Ukraina är detta hemliga siffror. De finns uppgifter om att borgmästare för små städer ville ha en samlad Ukrainsk sorgedag över de stupade soldaterna, dessa borgmästare blev fängslade, kidnappade eller bortförda. Vilket ligger helt i linje för Zelenskyj diktatoriska sätt att styra Ukraina. Alla ska offras så länge han själv sitter säkert.

  Gillad av 1 person

 5. Gringo, att blanda ihop verkligheten i en salig röra lär knappast hjälpa dig att först den. Ozonhålen var aktuella på 80-talet och hade gjort jorden till en ogästvänlig are plats om de fortsatt att växa! Nu tog dock makthavarna ansvar och stoppade användningen av freon och andra gaser så att ozonlagren kunde växa till sig! Nu närmar vi oss tyvärr en punkt som blir svårt att återhämta sig från, antalet pollinerade insekter har minskat drastiskt, utan dessa så får vi mindre eller inga skördar,Med höjda havsnivåer så bli stora städer obeboeliga..
  Kriget i Ukraina påverkar väldigt lite av de faktorerna, men varför ska en stor stat ha rätt att ockupera en mindre stat?? Självklart ska vi stödja Ukrainas folk att själva få styra sitt öde!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s