Varför används inte befintliga pengar i stället för att spara på barnen?

Jag fortsätter kritisera det politiska styret i Ystad, men förväntar mig inget uttömmande svar. Bedrövligt att dessa syltryggar ska styra i fyra år och genom sina ogenomtänkta politiska beslut införa ytterligare försämring för de svagaste i samhället som redan har sämre förutsättningar efter att beslutsfattare på nationell nivå ägnat decennier åt nedmontering av den svenska skolan.

__________________________

”Det har kommit till min kännedom att oppositionen i Ystad hade ett annat sätt att komma till rätta med kommunens underskott på drygt 50 miljoner kronor med omprioriteringar, minskning av antalet byråkrater och konsulter samt framförallt använda resultatutjämningsfonden på cirka 170 miljoner kronor.

Jag vänder mig därför direkt till kommunalråd Paula Nilsson (M) och 1:a vice ordförande i kommunstyrelsen Gunilla Andersson (M) med frågan – varför har ni valt bort att använda befintliga pengar som är till för dylika nödsituationer för att istället skära ned på våra barn som är vår framtid?

Är det motiverat att samtidigt som ni proklamerat att det ska sparas 11 miljoner på skolor och förskolor, anställa en konsult som fastighetschef för en årlig kostnad på miljonbelopp som ska arbeta fyra dagar i veckan?

Jag är övertygad om att de flesta föräldrar i kommunen tycker det är ytterst motiverat att använda sparade pengar när det handlar om att investera i våra barns framtid och kommunen vill väl även fortsättningsvis vara en attraktiv kommun för barnfamiljer?

Tycker inte våra beslutsfattare att det skurits tillräckligt i skolorna, där problemen hopar sig sedan flera år tillbaka, utan de anser det befogat med ännu mer besparingar i ett redan pressat läge?

Skamligt är det enda ord som kan beskriva situationen och jag undrar om politikerna överhuvudtaget gjort en konsekvensanalys, eller är det lika illa ställt på kommunal nivå som i riksdagen?

Jenny Piper, oberoende skribent”

https://www.ystadsallehanda.se/insandare/jenny-piper-varfor-anvander-inte-styret-befintliga-pengar-i-stallet-for-att-spara-in-pa-vara-barn-835d7deb/

5 reaktioner till “Varför används inte befintliga pengar i stället för att spara på barnen?

 1. Politikerna ser ingen vinst när det gäller barnen i skolåldern, de politikerna ser i sin ”spåkula” är att när barnen blir vuxna ska de inte äga något, de ska bara slava för eliten och då är det lika bra vagga in dem redan nu.
  En politiker har inget ansvar för våra skattepengar, då hade de inte slösat bort pengarna utan sett till att sparat dem istället, en konsult som arbetar fyra dagar i veckan för miljonbelopp årligen, ser jag som ett slöseri, detta hade räckt till ex bättre mat i skolan, hjälplärare i skolan eller till undersköterskor inom vården som hade kunnat fått bättre villkor. Men som politiker gömmer de sig bakom ord som ”politiskt ansvar”, ” deras viktiga demokratiska uppdrag” osv men som vanligt gäller bara när det ”passar dem själva” då är de kvicka att påpeka allt de viktiga de gör och vilket enormt stort ansvar de har,,,har de?
  Man kan ju undra vart alla våra skattepengar tar vägen? Detta verkar vara en svår fråga att svara på för våra politiker, alla vill skänka, vara godhjärtade eller bara slösa bort våra pengar men som vanligt vill ingen ta ansvar.
  Bra text och härligt att du är ifrågasättande i denna viktiga fråga som gäller vår framtid.

  Gillad av 3 personer

 2. Sanningen är att högerpolitik aldrig,aldrig har varit för flertalet. Högern misslyckas på bred front,djävla klåpare. Skolan är bara ett exempel.

  Gilla

  1. Nej, jag är inte intresserad av att engagera mig politiskt eftersom det kräver att du måste ljuga, utnyttja folket och sticka kniven i ryggen på andra. Dessutom finns inget parti som är värt min röst.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s