Sverige måste vara rätt ensamma om att fira dagen när demokrati och yttrandefrihet togs från svenska folket

Hela landet är på väg åt fanders och problemen hopar sig. Sedan den nya regeringen tillträdde har de inte bidragit med något som kan föra landet ur träsket vi håller på att dras ned i – tvärtom blir det bara värre för var dag som går och de har verkligen visat sitt rätta jag de senaste månaderna, vilket inte innefattar att värna svenska folkets bästa som man lovade vitt och brett inför valet.

I dag ännu ett märkligt utspel – av alla frågor som man hade kunnat prioritera att lösa, väljer man att besluta om en ny flaggdag i Sverige. Dagen vi ska hylla är ingen mindre än dagen för valet till Europaparlamentet och i juni 2024 sker den första flagghissningen. 🤦‍♀️

Regeringen säger i ett uttalande att dagen är ett tillfälle att fira och uppmärksamma ”demokratin” – snacka om att missbruka ordet och jag undrar hur man tänkte där eftersom det korrupta EU är allt annat än demokratiskt. Sverige måste vara ganska ensamma om att hylla en totalitär organisation med centralstyrning, censur och inskränkning av medborgarnas yttrandefrihet där den politiska eliten skamlöst skor sig på skattebetalarna.

#onlyinsweden

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-far-ny-flaggdag

13 reaktioner till “Sverige måste vara rätt ensamma om att fira dagen när demokrati och yttrandefrihet togs från svenska folket

  1. Nej, det behövs ett nytt politiskt system där makthavare kan folkligt avlägsnas omedelbart vid behov. Där det finns genuint folkstyre och folkmakt.

   Gilla

 1. Regeringen vill som vanligt vara bäst i klassen och visa The World Economic Forum, FN och EU att man är villig att gå i första ledet och visa att de kan styra folket utan några som helst protester. Och som vanligt orkar ingen bry sig om vad som händer, de viktiga för folket stavas elräkning, bolån och inflation och kunna överleva på lönen/pensionen man får.

  Gillad av 3 personer

 2. I det ”demokratiska” EU förbjuds Russia Today (RT) medan i samma EU muslimer tillåts sprida sina kvinnofientliga=odemokratiska åsikter från utlandsfinansierade propagandacentraler=moskéer.

  Gillad av 3 personer

 3. Piper skriver…
  ”Dagen vi ska hylla är ingen mindre än dagen för valet till Europaparlamentet och i juni 2024 sker den första flagghissningen.”
  ·
  … och tar sig för pannan av ogillande med en liten symbol.
  ·
  I all välmening, gör jag likadant, när hon själv (av alla) inte förstår vad hon faktiskt skriver därefter…
  ·
  ”hylla en totalitär organisation med centralstyrning, censur och inskränkning av medborgarnas yttrandefrihet”
  ·
  … och till och med i rubriken ”när demokrati och yttrandefrihet togs från svenska folket”
  ·
  … men når inte fram till slutsatsen (vilken jag utgår från att hon faktiskt är medveten om/förstår, varför jag tar mig för pannan; om inte, kan Sverige ta ned skylten (‘Sverige är en demokrati och därför suverän stat/nation’) och hälsa hem):
  ·
  — Europeiska unionen (EU) kan inte ha ett parlamentet, endast nationer kan, varför den heller inte kan stifta lagar (men kan skriva överenskommelser/avtal)…
  ·
  (Ingen skulle väl vara så dum (oklok) att den röstade för ett parti vars politiska mål var att överlåta nationens självbestämmandeträtt till en internationell organisation?)
  ·
  … vilket visar att Piper har fel i sak: Demokrati och yttrandefrihet togs inte ifrån svenska folket, de ‘gav’ bort dem, på grund av indoktrinering (eller ‘hjärntvätt’ som hon ibland benämner det).
  ·
  Det vill säga att politiker och journalister m.fl. har använt benämningen ‘Europaparlamentet’ i åratal utan att dem själva och folket har reagerat på denna fundamentala felaktighet i fråga om vilken part (folket) och instans (Riksdagen, vilket är namnet på Sveriges parlament) som styr och ställer i en nation, vilkens jurisdiktion (lag­skipning, doms­rätt) upphör vid landets gränser och inte släpper in andras, t.ex. EU:s, Natos (North Atlantic Treaty Organization), FN:s eller WHO:s (FN)…
  ·
  … varför varken Sveriges parlament och dess regering eller folket inte kan/har demokratisk rätt att överlåta beslutanderätten/självbestämmandet till utomnationella instanser.
  ·
  När detta blir ett faktum, upphör Sverige att vara en demokrati: en suverän nation/stat.
  ·
  Förklaringen ligger i felaktigheten att likställa överenskommelser/avtal mellan parter inom en nation med internationella (vissa länder) eller globala (alla länder) sådana, där de förra regleras via lagen (lagbrott beivras), till exempel Konsumentköplagen (juridisk person/privatperson) och Köplagen (privatpersoner)…
  ·
  … och den skenbara europeiska likheten med den federala nationen U. S. A….
  ·
  … varför jag nu hoppas på att jag kan ta bort handen från min panna (men kommer att sätta den tillbaka om jag läser fler oklokheter: dvs. om hon missbrukar ordet ‘parlament’ igen).

  Gilla

  1. Folkomröstningen kan ha varit riggad för den var väldigt jämn och jag tror inte någon egentligen visste vad de röstade ja till. Glad att jag röstade nej i alla fall.

   Jag tycker för övrigt att du överreagerar i din kritik. Även om EU inte kan eller får, så är faktum att det ändå går till så, för vem ska stoppa dem?!

   Gillad av 1 person

   1. Tack för återkoppling.
    ·
    Jag håller med om att jag kritiserar dig, men inte att det är en överreaktion: att påpeka när någon använder fel benämning på det denne observerar.
    ·
    Du har själv märkt den makt orden har på den offentliga verkligheten: de skapar, som nämnt, hjärntvätt, dvs. indoktrinering…
    ·
    … och som du är medveten om eftersom du citerade Eric Blair (1903–1950, känd under författarnamnet George Orwell) 2010-09-19 (”If Liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.”)…
    ·
    … varför du även bör känna till hans koncept om ‘nyspråk’, till exempel ‘Okunnighet är styrka’, vilket blev ett officiellt faktum, trots att det var lika fel som om EU kan ha ett parlamentet.
    ·
    Ansvaret ligger hos dig och mig att motverka detta, genom att vi väljer de ord som korrekt återger det vi vill ha sagt, i offentligheten. Det är så det går till.
    ·
    (men det verkar som om du har resignerat [SO: ‘(efter lång kamp) tröttna och in­se det omöjliga i att upp­nå visst mål’]: ”för vem ska stoppa dem?!” — om så är fallet, är du inte ensam)
    ·
    Även detta är ett faktum.
    ·
    — Nittonhundraåttiofyra, Nyspråkets principer:
    ‘Ändamålet med nyspråket var inte bara att tillhandahålla ett uttrycksmedel för den världsåskådning och de tankevanor som kännetecknade trosanhängarna av Engsos [Europeiska unionen], utan också att omöjliggöra alla andra sätt att tänka.’

    Gilla

 4. Röstade också nej! Kom ihåg diskussionen hur en banan skulle vara böjd hit eller dit! Då förstår man hur absurt detta är och hur de styr oss! Snart dags för mussarnas EID som flaggdag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s