Media rätar in sig i ledet och gör som de blir tillsagda

Den legendariske grävande journalisten Seymour Hersh, som publicerat den uppmärksammade granskningen av attacken mot Nord Stream-ledningarna i Östersjön och pekar ut USA med CIA tillsammans med Norge som skyldiga till terrordådet, berättade om sitt scoop i lördags i sin första intervju sedan publiceringen.

-”Det var inte en svår historia att hitta. Det var uppenbart att något Natoland var inblandat, särskilt efter att amerikanska topptjänstemän – inklusive president Joe Biden – utfärdat tydliga hot om att det rysk-tyska projektet skulle stoppas ”på ett eller annat sätt” om Moskva valde att skicka trupper till Ukraina redan i februari 2022. Det var uppenbart att det fanns mer i frågan än vad som rapporterades av de flesta medier. Hela den internationella pipelineindustrin visste vem som gjorde vad. Min källa är och förblir anonym, jag kommer inte avslöja några detaljer om vem han pratade med. Det är mitt jobb att skydda mina källor och ta kritikstormen när en berättelse går live. Men de inom media som kritiserar mig för att använda anonyma källor borde förstå verksamheten lite bättre. Problemet är att allt har blivit billigt, nu tror New York Times och Washington Post att en icke namngiven källa kan vara en presskille, en pressekreterare som viskar något åt dem vid sidan av. Jag vet inte, de verkar inte ha någon på insidan.”

Hersh noterade också att stora nyhetskanaler misslyckas med att rapportera många saker om den pågående konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

-”Kriget jag känner till är inte kriget du läser om. Det är fantastiskt för mig hur de alla rätat in sig i ledet, mina kollegor. Många mediehus som NYT, WP, CNN och MSN har blivit en front för Vita huset och Biden-administrationen.”

Så rätt han har och samma mönster kan med lätthet appliceras på de flesta europeiska länder – inklusive Sverige med sina vingklippta så kallade journalister som främst påminner om politiska provokatörer som lydigt följer husses minsta vink.

Att all västerländsk media i princip ägs av endast sex företag som kontrollerar narrativet och vad som rapporteras är så klart en bidragande faktor till den masspsykos som man lyckats rulla ut i vår del av världen. Hersh tycks vara en av få som fortfarande har en tänkande hjärna mitt i denna galenskap.

Den politiska elitens syn på saken låter väl ungefär så här: ”Yttrandefrihet och pressfrihet innebär att media är fria att rapportera vår utrikespolitik ur vårt perspektiv och aldrig ställa några svåra frågor.”

USA lärde sig väl för övrigt vikten av att kontrollera media under Vietnamkriget, när allmänhetens känslor vändes mot kriget och de svor på att aldrig låta det hända igen.

#locketpå

https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream

https://www.rt.com/news/571420-seymour-hersh-nord-stream/

8 reaktioner till “Media rätar in sig i ledet och gör som de blir tillsagda

 1. —Nord Stream-avslöjandet ”så kraftfullt att det utlöste en rymdinvasion”
  https://nyheter.swebbtv.se/nord-stream-avslojandet-sa-kraftfullt-att-det-utloste-en-rymdinvasion/
  —Ballong analys
  https://mychinaway.blog.se/ballong-analys/

  Även journalisterna i Sverige sprider USAs propaganda. Verkligheten ser annorlunda ut

  All denna propaganda om ballonger är bara för att ta uppmärksamheten från det som verkligen räknas, USAs terrordåd mot Nordstream, och att USA är på reträtt överallt.

  Gillad av 1 person

 2. Såg ni Stollenberg uttala sig för media? Hur mycket får han för att framstå som en idiot och åsna för USA:s kriminella agerande? Den karln kan ju inte ha någon som helst ryggrad och måste vara den ynkligaste Qusling Norge fått fram sedan andra världskriget. Nu sitter norsketorskarna och är oroliga för att deras medverkan i sabotaget av Nordstream ska hämnas av Ryssland. ”Norge, Norge är ett ruttet land, norrmän norrman är ett rövarband” skaldade en gång Moltas Eriksson så träffsäkert! Kanske norskarna även ville ge Tyskland på nöten för Hitlers ”bravader” måhända eftersom Nordstream till hälften är tyskt?

  Gilla

 3. Hej och tack för dina fantastiska inlägg. Du gör så fina sammanfattningar. Sänder du in dina inlägg till tidningar? Är det möjligt för mig att vidarebefordra till en lokal tidning?
  MVH / Mia Y

  Gilla

   1. Tack för svar. Jag hade även en fråga om du tycker det är ok att jag skickar dina inlägg till vår lokaltidning? MVH / Mia Y ________________________________

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s