Hade Berlusconi varit premiärminister hade det blivit andra bullar

Den tidigare italienska premiärministern och nuvarande ledaren för partiet Forza Italia, Silvio Berlusconi, uttryckte sig i går i skarpa ordalag mot Ukraina och i synnerhet mot president Volodymyr Zelenskyj i ett tal där han bland annat framförde krav på avtal om vapenvila i Ukraina.

-”Washington borde erbjuda en ny Marshallplan till Kiev, men först efter att fientligheterna har upphört. USA:s president Joe Biden borde gå med på att fortsätta skicka bistånd till Ukraina, men endast under förutsättning att Kiev omedelbart går med på vapenvila med Ryssland. Om jag hade varit premiärminister skulle jag aldrig ha åkt för att prata med Zelensky, eftersom vi bevittnar förödelsen av hans land och slakten av hans soldater och civila. Om Zelenskyj inte hade attackerat de två autonoma republikerna Donbass hade detta inte hänt. Denna herres beteende ser jag som väldigt, väldigt negativt. För att få slut på konflikten borde Biden erbjuda Zelenskyj en ny Marshallplan till ett belopp av flera miljarder dollar för att återuppbygga landet, men bara under förutsättning att Zelensky beordrar vapenvila i morgon. För från och med i morgon kommer vi inte längre att ge dig dollar och vi kommer inte längre att ge dig vapen. Bara en sådan sak kunde övertyga den här herren att nå en vapenvila.”

Premiärminister Meloni sade under tiden i Rom att den italienska regeringen fast och självsäkert stödjer Ukraina.

Återstår att se om Melonen kommer ta Berlusconi i örat, men mer troligt är väl att Ursula von der Leyen tar Meloni i örat först. Aja baja – inte kliva ur ur ledet!

I dag uttryckte för övrigt Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg på en pressträff inför morgondagens försvarsministermöte, att Nato kommer öka stödet till Ukraina.

-”Vi måste fortsätta att förse Ukraina med vad de behöver för att vinna. Ammunition, bränsle och reservdelar måste nå Ukraina innan Ryssland kan ta initiativet på slagfältet. Snabbhet kommer att rädda liv.”

Stoltenberg säger samtidigt att kriget i Ukraina pressar försvarsindustrin i väst och får Natoländers vapenlager att sina, så vilket land som ska bidraga nu och inte om ett år är det ingen som vet. Sverige kan säkert! Man fortsätter således att ha som strategi att släcka elden med mer bensin.

#followthemoney

#fuckpeace

Ukraine: Berlusconi throws a curveball

4 reaktioner till “Hade Berlusconi varit premiärminister hade det blivit andra bullar

  1. Tanken har slagit mig, kanske sitter det en Putin, i sin stora sal omgärdad av vitt och guld och marmor,en stor sal av lyx. Han kanske lägger upp benen på sitt presidentbord och lutar sig tillbaka med en fin konjak i handen. Han ser sig som herren i universum, hans universum. Tankarna går….Den dummen shweden, den dummen EU, den dummen NATO….-När ni i eran ”godhet ” har skickat era vapen till Ukrainarna, och inga vapen finns kvar…då slår jag till!!!
    Ursäkta textfel .o/
    Vänligen Nina

    Gilla

  2. Kriget startades av Poroshenko på order av USA:s sändebud i Ukraina Nuland 2014 efter statskuppen mot Janukovitj. 2019 var Zelensky och bad Azovbataljonen att sluta skjuta på Donbass men de bara hotade honom och bad honom dra åt skogen så han rätade in sig i ledet och blev mångmiljardär på kuppen. Ryssland kommer inte att få slut på vapen deras krigsindustri går på högvarv dessutom har de den kinesiska produktionsapparaten som är överlägset störst i världen i ryggen. Kanske är det Xi och de kinesiska ledarna som sitter i en stor sal och muttrar om de dumma vitingarna som slår ihjäl varandra?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s