Zelensky bekräftar att han medvetet valde att inte följa Minskavtalen

Det verkar som att EU:s och Natos egna puppet Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj blev köpt redan 2014.

Ukrainas förre president Pyotr Porosjenko var den förste att förra året erkänna att Kiev aldrig hade för avsikt att följa fredsavtalen och att de använde avtalet för att skapa kraftfulla väpnade styrkor.

Såväl den tidigare tyska kanslern Angela Merkel som Frankrikes tidigare president François Holland har sedan avslöjat att syftet med Minskavtalen 2014 inte var att skapa fred, utan att ge Ukraina tid att bli starkare och tid för Nato att öka sitt stöd till Ukraina.

Nu har även Zelenskyj deklarerat detsamma. I går bekräftade han i en intervju med tidningen Der Spiegel att han personligen vägrade att genomföra 2015 års Minsk-avtal för fred i östra delen av landet, som samsponsrades av Tyskland och Frankrike. Zelenskyj sade att han såg avtalen som en ”eftergift” från Ukrainas sida och aldrig en enda gång försökte genomföra dem. Istället användes de bara för att utbyta fångar med de två utbrytande Donbass-republikerna.

Presidenten hävdade vidare att han öppet berättade det för den dåvarande tyske förbundskanslern Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron och Rysslands president Vladimir Putin redan 2019 samt att alla agerade förvånade.

Minsk-avtalen, som ursprungligen förmedlades 2014 och utökades ytterligare 2015, var tänkt som en försoning mellan Ukraina samt Donbassrepublikerna Donetsk och Lugansk. De två regionerna gjorde uppror mot landets nya myndigheter i efterdyningarna av Maidan-kuppen 2014 i Kiev, som avsatte den demokratiskt valda presidenten Viktor Janukovitj. Ukrainas misslyckande med att genomföra avtalet som skulle ha lett till att utbrytarområdena återintegrerades med landet men fick behålla en speciell status, ledde till sist till den pågående konflikten som utvecklats till ett proxykrig med väst.

Det är direkt smaklöst att höra hur han slår sig för bröstet över att otaliga oskyldiga människor de senaste åtta åren mördats samt terroriserats i Donetsk, för att inte tala om de tusentals ukrainska soldater och civilbefolkningen som nu dött i onödan pga västs maktspel. Vedervärdigt.

Men gullandet fortsätter oförtrutet med ”hjälten” från Kiev som inte bara sålt ut sitt folk, utan även sålt ut 17 miljoner hektar åkermark till globala storföretag i USA som i sin tur ägs av Blackrock och Vanguard – åkermark större än hela Italiens åkermark tillsammans.

#hycklare

#followthemoney

#fuckpeace

https://www.rt.com/russia/571243-zelensky-minsk-agreements-failure/

4 reaktioner till “Zelensky bekräftar att han medvetet valde att inte följa Minskavtalen

  1. Har sedan jag läste på om Ukraina förstått att dessa avtal fanns…. många ”muppar” har påstått att de inte fanns…. andra ”muppar” har sagt att Ryssland inte följt dessa…. och speciellt efter att den SMO startade…. få har sagt att det varit ”rörigt” sedan 2014….

    Gilla

  2. En rapport från Israels Mossad har publicerat att de totala Ukraina förlusterna rör sig om 734 000. man. MAn rapporterar också att 234 militära NATO-instruktörer, 2 458 frivilliga väst legosoldater och 5 360 andra legosoldater förlorade livet i Ukraina. Detta i den turkiska utgåvan av tidningen Hürseda Haber,

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s