Finns det någon som kommer agera efter att det framkommit stora brister på Migrationsverket?

Med nästan en miljon beviljade uppehållstillstånd sedan 2015, kan Sverige stoltsera med att ha drygt två miljoner personer i landet som är födda i ett annat land och då är inte alla illegala invandrare inräknade som beräknas uppgå till 100.000-300.000 personer som befinner sig i landet utan lov.

Elefanten i rummet kostar fruktansvärt mycket att föda upp varje år, särskilt eftersom den konstant växer och det är därför tabu att prata om det – såväl våra styrande politiker som massmedia ser till att vi aldrig dissekerar ämnet grundligt.

En myndighet som haft mycket stor påverkan på utvecklingen är Migrationsverket och tidningen Fokus har gjort en omfattande granskning av myndigheten med ett skrämmande resultat som visar en helt dysfunktionell svensk myndighet där skattemedel verkligen missbrukas på löpande band. Artikelförfattaren frågar sig om myndigheten verkligen klarar sina uppgifter, men det är väl hur tydligt som helst att man inte gjort sitt jobb på decennier utan medvetet medverkat till ett oerhört missbruk av det svenska välfärdssystemet.

Felaktigt beviljade uppehållstillstånd, bristfälliga bakgrundskontroller av de anställda och oförmåga att verkställa utvisninga är bara några av de allvarliga brister som kännetecknar myndigheten.

En intern rapport från 2017 visar att en stor andel av tillstånden för anhöriginvandring bygger på felaktiga beslutsunderlag. 2020 var anhöriginvandring det näst vanligaste skälet till uppehållstillstånd i Sverige.

Dokument visar att Migrationsverkets ledning under lång tid gjort sitt yttersta för att pressa fram så många positiva beslut om uppehållstillstånd som möjligt, även fast man varit medveten om den bristande kvaliteten i ärendehanteringen.

2013 tog myndigheten ett iögonfallande beslut där samtliga som uppgav sig komma från Syrien skulle få permanent uppehållstillstånd, vilket ledde till att drygt 160.000 personer sökte asyl i Sverige 2015.

Enligt Anna Högberg som tidigare arbetade som handläggare på Migrationsverket, kom det människor som kallade sig syrier från världens alla hörn och i efterhand har man kunnat notera att många som påstod sig vara syrier inte alls var det och att konsekvenserna för samhället är enorma eftersom vi inte känner till bakgrunden på många som beviljats uppehållstillstånd.

Massmigrationen innebar att man behövde nyanställa ett stort antal personer och tillströmningen av ny personal ledde till brister i bakgrundskontrollerna.

Enligt en högt uppsatt chef som vill vara anonym begås olovliga slagningar i myndighetens it-system av anställda med invandrarbakgrund.

-”De anställda som har gjort slagningar har till 100% invandrarbakgrund. Inte 99%. 100%. De fall jag själv har sett är enbart namn från Mellanöstern. I de allra flesta fall verkar det handla om att personen gör slagningar på sina familje- eller klanmed­lemmar för att se hur de ligger till i asylprocessen. Kanske finns det påtryckningar från släkten eller klanen att tillhandahålla den informationen.”

Det är makabert att myndigheten inte agerat efter att de fått till sig denna information. Jag jobbar inom vården och får absolut inte slå på patienter som vårdinrättningen inte har någon relation till, inte ens mina barn får jag slå på och det görs regelbundet stickprov där jag riskerar att bli av med jobbet om jag begår tjänstefel. Men här har man tydligen sett mellan fingrarna trots återkommande oegentligheter.

En annan förbluffande detalj är att under åren 2016–2020 har 91% av Migrationsverkets beslut om medborgarskap fattats av en ensam, icke säkerhetsklassad person.

Enligt en källa på myndigheten har personer som utvisats men inte vill lämna landet, ofta inga problem med att hålla sig kvar och under tiden ansöka på nytt gång på gång samt dessutom få ta del av välfärden under tiden. Exempel finns där detta pågått i 20 år trots upprepade avslag på asylansökan. Vill man inte bli utvisad så behöver man helt enkelt inte säger källan.

Det är sjukt att det här missbruket fått fortgå under så lång tid utan att någon av våra beslutsfattare reagerat och agerat – det känns som att hela det svenska systemet genomsyras av dysfunktionalitet. Tyvärr har vi fortfarande en regering som vägrar ta tjuren vid hornen så denna fars som drivs med skattemedel lär få fortsätta utan att någon sätter stopp.

#vibetalar

#onlyinsweden

https://samnytt.se/migrationsverket-granskas-dysfunktionell-myndighet/

https://archive.is/CSLV7

14 reaktioner till “Finns det någon som kommer agera efter att det framkommit stora brister på Migrationsverket?

 1. Hej Jenny!
  Eftersom ett eventuellt regelverk enbart gäller så kallade etiska svenskar och inte nysvenskar så är svaret på din fråga i rubriken Nej. Ingen bryr sig, och om någon mot förmodan skulle bry sig så kommer ingen att göra något åt det ändå. En åtgärd skulle ju bara visa att vissa som varnade för vad som höll på att hända skulle få rätt. Det skulle aldrig pk-maffian kunna leva med, ännu mindre de styrande oavsett partifärg.

  Trevlig helg!
  //Fattigbonddräng

  Gilla

 2. Först sänker man pensionsåldern så fler hamnar utanför arbetsmarknaden Sedan fortsätter man mantrat att anställa unga trots att medel anställningstid är typ 5 år. Sedan har man nästan en miljon som inte kommer i ett ”riktigt arbete” trots en kvotering av guds nåde…… så pensionerad personal som skulle kunna starta direkt…. skuffas undan medan man subventionerar vissa andra…… allt för att dölja misslyckandet med ”Invandring är berikande” trist att det mest berikar de med PUT samt de som administrerar denna fars…..

  Gilla

  1. Samtidigt finns det branscher som har det allt svårare att nyrekrytera, pga att de endera eller både ses som smutsiga och fysiskt ansträngade. Yngre mobilsurfande individer är inte intresserade av oglamorösa yrken. I många av dessa yrken blir de dessutom tvingade att lägga ifrån sig mobiltelefonerna …

   Gilla

 3. Vem biter den hand som föder en… rikligt…… isses återvandring skulle spara 200kSEK per år per capita samt nästan lika mycket att spara för admin av olika slag…….

  Gilla

 4. Gissa från vilken myndighet detta djävla spektaklet var utlånad från
  https://www.expressen.se/kvallsposten/kriminalvardschef-spelade-in-anstallda/
  Sen kan man fortsätta med att gissa etniciteten
  https://nyheteridag.se/uppgift-100-procent-med-invandrarbakgrund-bakom-illegala-slagningar-hos-migrationsverket/
  Vi som såg och förstod vart myndighetssverige barkade ifrågasattes på lögnaktiga grunder och fick sparken. Jag undrar var ljudfilerna med min röst hamnade. Tycker du att det är olämpligt att publicera så förstår jag det.
  Rolf Olsson

  Gilla

 5. Tack för dina intressanta nyhetsbrev…Informationen om hur Migrationsverket arbetar måste komma ut till alla, liksom FK, AF..samma där. Det är skrämmande läsning och jag vill inte betala för detta, pengarna åter till oss skattebetalare…ja det är såklart naivt och okunnigt att skriva så, men det här kan inte få fortgå..Borde inte vi svenskar protestera lite mer, som fransmännen…

  Gillad av 1 person

 6. Ett av väldigt många allvarliga problem är att det är finns för många ” godhetsarbetare” som inte vill se de felen de gör utan följer sin inre röst eller partifärg och skänker våra skattepengar till människor som inte ska ha våra pengar, inte har rätt till dem, inte ska vara vårt land, som saknar uppehållstillstånd eller bara vill leva sina liv som ekonomiska flyktingar, nästa problem är att vi är färre än någonsin som ”drar” in skatten till systemet och alldeles för många som vill ”leva” upp våra pengar. Det spelar ingen roll inom vilken myndighet de arbetar på de gör lika stor skada på systemet var de än arbetar, dessa ”fienden” måste bort.

  Idag är det bara fyra miljoner av Sveriges tio miljoner invånare som är helt självförsörjande. Över 1,3 miljoner personer i arbetsför ålder behöver bidrag för att klara sin försörjning, väldigt många är ”gömda” i olika arbetsmarknadsåtgärder som det så vackert heter och som inte syns lika enkelt i statistiken.

  Här har vi egentligen det riktigt allvarliga problemet, vi är för få som drar in skatt till dem som lever på bidrag, läs meningen ett par gånger så ni förstår vart vi är på väg. Detta är en tickande bomb som vi alla tvingas leva med och det innebär en sämre skola, äldrevård, sjukvård, polis, ja allt som våran skatt egentligen ska gå till. Eller vill skicka iväg vår framtid till SIDA som skänker våra pengar till ex korrupta länder, presidenter och politiker. Eller vill vi att våra skattepengar ska gå till ekonomiskaflyktingar, bidrag, ABF, cirkuskonsulenter, vindkraftverk eller till någon kommunkoreograf som smyger där ute i vårt samhälle.

  Svensken är antagligen för dum för att förstå att just nu går det väldigt fort utför, men vad gör man inte när politikerna ropar att vi måste vara bäst i klassen, skäms snart att vara svensk när svenskarna har slutat tänka och framför allt så är det våra barn som får ett helvete och mister sin frihet.

  Gilla

  1. Problemen är primärt förekommande hos Migrationsverket men i mitt egenupplevda exempel så var det en fd anställd på Migrationsverket som kom till Kriminalvården. Det visar att olämpliga personet sipprar genom systemet och infiltrerar och förstör myndighet efter myndighet. Jag är säker på att den lyckade fritagningen under en kriminalvårdstransport i veckan har lyckats tack vare att infiltratörer från kriminella konstellationer har jobbat på insidan och haft detaljkännedom om den här sjuktransporten och meddelat personer på utsidan. Kriminalvården är numera nerlusad med personal som knappt förstår svenska och långt mindre förstår lojalitet med arbetsgivare och det svenska samhället. Man är i första hand lojal mot sin klan och sin etniska tillhörighet. Det finns säkert undantag men dessa blir tvingade att visa lojalitet till klanen. En kula i skallen från klanen väger så att säga tyngre än en liten reprimand från en svensk myndighet. Ett annat exempel på hur infiltratörer går från myndighet till myndighet är ju bröderna Kia,Iranierna som sålde ut Sverige till främmande makt. Detta är ta mig fan inte klokt någon stans.

   Gilla

 7. Det finns nästan 300miljoner människor på flykt/flytt i världen. 65miljoner flyktingar…. och ökande…. trots att UNHCR tar hand om någon miljon…. om ett upplägg, en strategi och efterföljande taktik och operationellt agerande inte minskar utan ökar det man försöker minsta/ta bort…. kanske dags att byta strategi/taktik/operationellt agerande…. till något som ger det man önskar…. ideliga misslyckanden är inte väg framåt……

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s