Svenska polischefer viftar med vita flaggan

Såväl norsk som dansk media skriver om att brottsutvecklingen i Sverige är på en sådan nivå som man aldrig sett tidigare, vilket rikspolischef Anders Thornberg och andra ledande polismästare skriver om i ett debattinlägg i DN och konstaterar att kriminaliteten är mer komplex samt svårhanterlig.

Åklagare, vittnen och gärningsmän, som tidigare talat med polisen och vittnat i rätten, ger nu nästan aldrig någon information, vilket försvårar utredningen betydligt eftersom framgång i åtalet i regel kräver att man har tyngre bevismaterial.

Thornberg efterlyser fler anställda inom polisen, starkare verktyg genom ny lagstiftning och starkare samverkan mellan myndigheter. Dessutom menar han att polisens uppdrag måste finjusteras för att klara utmaningen. Hur många gånger har vi inte hört detta även från våra styrande politiker år efter år utan att det leder till något konkret? De som dessutom aldrig ställs till svars för att i decennier ha nedmonterat polisorganisationen och fattat politiska beslut som lett till att vi importerar kriminalitet.

Sverige har som bekan Europarekord för flest antal dödsskjutningar på ett år med 64 dödsskjutningar (2022). Som jämförelse sköts åtta personer ihjäl i Danmark 2022. Det bor 10,4 miljoner människor i Sverige jämfört med nästan sex miljoner i Danmark. Utöver de många skottlossningarna i gängmiljö finns även hot mot vanliga människor, mot butiker och handlare samtidigt som konflikterna även påverkar skolorna.

Det känns tryggt att bo i Sverige och vi har verkligen satt oss själva på kartan genom att under lång tid ignorera de växande problemen som nu gått helt överstyr. Men med vårt fantastiska politiska styre vid rodret är jag övertygad om att det är nu det vänder! 🤪

#detnyasverige

https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-02-05-svenske-politimestre-slar-alarm-kriminaliteten-er-pa-et-aldrig-for-set-niveau

https://www.dn.se/debatt/brottsutvecklingen-pa-en-niva-vi-aldrig-sett-forut/

4 reaktioner till “Svenska polischefer viftar med vita flaggan

  1. Klart det går att vända utvecklingen, det finns inga lagar som är ”huggna i sten” utan allt går att ändra bara viljan finns. Just nu finns inte viljan och har inte funnits på överskådlig tid, roligt att Thornberg ”konstaterar att kriminaliteten är mer komplex samt svårhanterlig” återigen handlar det om viljan, man hade kunnat ta blodprov, fingeravtryck, foto och identifiera, man hade kunnat fängsla alla utlänningar dömda för minsta brott, man hade kunnat riva upp/återta TUT, PUT man kan återkalla medborgarskap för dem, konfiskera alla ev. tillgångar, och utvisa dem till hemland/förälders hemland eller till Lampedusa eller det land de avrest mot Sverige ifrån. Man kan sänka straffåldern till 12 år om man är gängkriminell, man kan se alla gäng/klankriminella som terrorister, sätt in samma ”verktyg” mot dessa som mot terrorister. Sluta glorifiera kriminella det ska va ett helvete att vara kriminell.

    Skulle FN eller EU klaga då ställer vi in all betalning till dessa länder, alla länder som har/får bidrag ska öppet redovisa varenda krona, Vi har skänkt bort över 4.000 miljarder skattekronor via bistånd sedan 60-talet. Invandringen idag kostar långt över 500 miljarder kronor årligen, om man räknar in bosättningar, eviga bidrag, låtsasjobb, vård- och kriminalvård, handräckningar, utbildningar, gratispensioner, m.m.

    Man ska akta sig för att riva ner stängsel, då man inte vet varför de en gång restes//Chesterton

    Gilla

  2. Lär er av Kina. Kina fick bukt med samma kriminalitet på några månader, och på sex år nu har inte haft ett enda problem. Man kastade ut de som inte hade i Kina att göra, och låste in buset tills dom blev snälla, och det innan dom dödade någon. I Sverige måste dom död eller skada först.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s