Ingår det i den svenska läroplanen att göra elever osäkra på sitt kön?

I dag fick jag höra det äldsta barnet i familjen berätta om hur de sett på film i skolan – oklart om det var hela högstadiet eller bara sjundeklassarna som filmen skickats ut till från skolans Trygghetsteam. Det var filmen ”Boy” från 2014, en kortfilm som handlar om en 16-årig tjej som alltid känt sig som en pojke inombords och bestämmer sig för att ”komma ut”. Budskapet från läraren var att alla ska känna sig trygga samt accepterade oavsett vem man är och om man mår dåligt över att vara osäker på sitt kön finns det alltid någon att prata med.

Det är förvisso bra att barn lär sig att bli mer toleranta mot de som uppfattas som annorlunda, men samtidigt planterar man en tanke hos barnen som aldrig skulle uppstått annars. Klart att barn börjar tänka, blir osäkra och ifrågasätter sig själva samt sitt kön när detta ämne förs fram på det här sättet.

Hade vi inte haft internet med förankrade sociala medier-plattformar som dygnet runt förmedlar utseendefixering, kroppsskam och könsdysforiska tankar till ungdomar hade vi inte haft särskilda kliniker med årslånga köer för de som mår psykiskt dåligt, är osäkra på vilket kön de tillhör eller känner sig fångna i sina egna kroppar och har bestämt sig för att byta kön.

Men utvecklingen går inte att stoppa och det enda vi kan göra är att prata med barnen samt försöka ge dem trygghet utanför den digitala världen. Det man däremot kan ifrågasätta är skolans roll i det hela. Är det deras uppgift att indoktrinera barnen att bli osäkra på sitt kön – ingår det i läroplanen att skapa grogrund för wokekukturen? Tydligen. Mycket beklagligt.

#woke

2 reaktioner till “Ingår det i den svenska läroplanen att göra elever osäkra på sitt kön?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s