Teatern är igång och stödet ska fördubblas

Mötet mellan EU och Ukraina i Kiev inleddes i går och precis som förväntat har EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, trots att EU redan bidragit med såväl vapen som rejält finansiellt stöd, redan lovat att EU kommer fördubbla det militära stödet och dessutom träna 15.000 soldater som kan sättas in i proxykriget mot Ryssland.

Inför mötet i Kiev hade Brysselbyråkratin skickat ut ett memo som instruerade deltagarna att undvika att bära något som kunde distrahera från den gröna kamouflageutstyrseln som bärs av Ukrainas president Vladimir Zelensky.

Enligt meddelandet från EU-kommissionens generalsekretariat som skickades ut förra veckan ska deltagarna bära ”vanlig affärsklädsel” och allt ”grönt, khaki eller för ljust” ska undvikas. Det finns ingen officiell förklaring till detta, men icke namngivna EU-diplomater har sagt att det är i linje med förväntningarna att förbli konsekventa med det politiska budskapet.

Protokollmedlemmar uppmanades också ingripa när det behövs under alla fotosessioner, för att se till att bilderna stöder det budskap som EU vill förmedla.

Så medan ukrainare dör i tusentals på slagfältet bryr sig EU-eliten främst om klädkoder och hur deras budskap framstår på bild. Denna regisserade teater där man leker med folkets pengar är smaklös och en del i det stora informationskriget som leds av västerländska ledare samt medier.

Det är för övrigt intressant att notera att Tjeckiens nya president, den före detta Natogeneralen Per Pavel, i en intervju som publicerades i går proklamerat att det inte bör finnas några gränser för västerländskt militärt bistånd till Ukraina.

Krigshetsandet fortsätter och en fredlig lösning är inte ens förnimmbar.

#vibetalar

https://nyheder.tv2.dk/live/2023-02-03-seneste-nyt-om-krigen-i-ukraine

https://www.rt.com/news/570882-eu-zelensky-meeting-dress-code/

https://www.rt.com/news/570881-ukraine-unlimited-military-aid/

6 reaktioner till “Teatern är igång och stödet ska fördubblas

 1. Känner våra politiker till ”TTT” eller ThingsTakesTime…. ex. tanks…. 60ton tunga…. man får flyga några gånger för att transportera 31 fordon från USA sedan ska dessa från USA byggas….. japp för de ”bästa” sparar man för sig…. och några andra är inte byggda ännu….. så inom en månad? något eller några 10-tal osså ska man ju utbilda osså….. just detta med almanackan verkar de flesta politiker inte förstå….. eller hemska/jättebra tanke beroende om man gillar krig eller inte….. det börjar bli lite trögt…. för det som sagts är att man har blivit lovad halva önskelistan tills nästa år? en front som är typ 100mil och med detta tillskott ett fordon per mil….. kan man ens skjuta på varandra? Och sedan trossen….. I början 2500 tanks…. nu behöver man ersätta…… det känns som det blir en fin sommar sas…. https://www.hitc.com/en-gb/2022/02/26/how-many-tanks-does-russia-have/

  Gilla

 2. Sådan här posering lurar på dumskallar! Putin borde sätta en fet missil på hela den här högen av hycklare så att vi slipper skiten tillbaka i Bryssel. Troligtvis är dem inte ens i Kiev de fega svinen! Ge dem var sitt gevär och skicka till fronten i stället så de får känna på hur det är…

  Gillad av 1 person

 3. Jag ser framför mig genrebild typ, där färgsignalering är av vikt.
  Byggnads manliga styrelses manifestation solidariskt bära stickade rosa mössor inför pressen.

  Gilla

 4. Angående teatern vi nu blir vittne till via EU-parlament.
  De västliga historiska parallellerna som absolut inte nämns.
  Här ett logiskt resonemang i
  Lunchklubben 3 feb – under rubriken:
  Stycka, Söndra, Härska.
  Lunchklubben visar med upprördhet på parallellerna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s