Politikerna har inga problem med att sparka på den som redan ligger

Skriver i dagens Ystads Allehanda, men betvivlar att skolorna hörsammar uppmaningen. Det är på något sätt inrotat i oss i Sverige att inte ta bladet från munnen, utan låta våra politiker köra över oss gång på gång.

———————————————-

”Hur kan vi tillåta att politikerna sparkar på den som redan ligger är min första tanke när jag läser att Ystads kommun med styret M, L, KD och SD beslutat att spara in 11 miljoner på barnen och därigenom pressa en redan utsatt verksamhet ytterligare.

Vi ligger tydligen redan i botten vad gäller skolpengen jämfört med andra kommuner i landet. Hur man då ens kan komma på tanken att skära ned ännu mera för de mest svaga i samhället är såväl obegripligt som skamligt.

Fanns det verkligen inget annat man kunde spara på – exempelvis byråkratin och den onödigt stora politiska organisationen? Hur kommer det sig att man aldrig skär i det egna, men gärna sparar in på skolan och äldrevården? Det är trots allt tack vare våra politikers försorg som vi ligger back, men de ställs aldrig till svars.

Noterar att oppositionen skrivit ett inlägg i YA 230201, där man motsätter sig besparingsåtgärderna. Det är bra att man är tydlig, men något som lyser med sin frånvaro är konkreta förslag på hur de hade agerat om de varit i styrande position  samt vad de istället hade sparat in på. En skarp opposition måste ha en egen plan för att framstå som trovärdiga.

Man hade önskat att samtliga skolor och förskolor i kommunen tillsammans med eleverna skulle organisera en demonstration och kräva att politikerna gör om och gör rätt, något som jag är övertygad om kommer stödjas av många kommuninvånare som säkerligen frågar sig vad fan de får för pengarna. Det är på tiden att vi tar bladet från munnen istället för att ständigt knyta näven i fickan!”

https://www.ystadsallehanda.se/insandare/jenny-piper-hur-kan-ystadspolitikerna-spara-annu-mer-nar-skolorna-redan-ligger-i-botten-b487a0c8/

2 reaktioner till “Politikerna har inga problem med att sparka på den som redan ligger

 1. Om man vill spara så kan man försöka börja med att sluta slösa med pengarna, nu vet jag att det är politiker vi pratar om så chansen är minimal att de ska lyckas, ska man vara ärlig så kommer de inte att lyckas.

  Gilla

 2. Politikerna sparkar på de som ligger för att dom har för lite pengar och i verkligheten inget val. Nu går pengarna;
  —till att stödja USAs krig i Ukraina
  —till massinvandring
  —till amerikanska militärbaser och vapenlager i Sverige.
  —till bidragssystemet.
  —till massövervakning.
  —till en ständig ökande byråkrati för att övervaka och kontrollera.
  Det höga priset på el är ett resultat av USAs sanktioner och nödvändigt för att fylla på statens kassa för att betala för allt det, ändå räcker det inte så man ”sparkar på de som ligger”. Samma sak gäller de skenande priserna på mat, all energi, osv.
  Samtidigt gör Sverige det värre genom att ”sparka på” alla världens muslimer, förolämpa och ”sparka på” länder som Ryssland och Kina, När det gäller NATO. Ta en titt på USAs CV.
  —USA är en krigsherre-nation. USA har varit i krig 93% av tiden efter sin tillblivelse, eller 228 år av sin 244-åriga existens.
  —cirka 81%, av de 248 väpnade konflikter som äger rum i 153 regioner mellan slutet av andra världskriget 1945 och 2001 var USA.
  —Det betyder över 201 krigsangrepp av USA mellan 1945 och 2001.
  —Sedan 2001 har cirka 335 000 civila dött i USA-initierade krig.
  —Det sägs att USA bär ansvaret för att omkring 100 miljoner människor slaktats genom åren, direkt och indirekt.
  Är det någon som tror att USA plötsligt har förändrats. Hör av er. NATO har inget med försvar att göra. NATO kontrolleras helt av USA där besluten fattas, och är designad för en framtida aggression, attack, erövring och plundring av i första hand Ryssland, och i förlängningen Kina. Det är Japanernas forna eller Adolf Hitlers planer på en militär global militärdiktatur som är väg att förverkligas
  Förstår ingen varför det är ”inga problem med att sparka på den som redan ligger”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s