Folk röstade på förändring – fick symbolpolitik

Inför valet lovade partierna som vanligt vitt och brett, så folket gick till valurnorna för att rösta på förändring – trodde man, men nu i efterhand har det visat sig att de stora frågorna bara var luftslott och folket fick symbolpolitik istället.

Borttag av plastpåseskatten, sänkning av de höga drivmedels och energipriserna, sänkta amorteringskrav, krafttag mot kriminaliteten, stävja massinvandringen och högre integrationskrav är bara några exempel på saker som inte blev som man utlovat. Nu verkar inte heller löftet folkräkning infrias eftersom det är för dyrt och komplicerat. Finns det något bra som dessa klåpare egentligen har medverkat till förutom att le åt kameran och agera stöddigt internationellt, vilket lett till att vi snart är utblottade?

Folk som köpt dessa tomma vallöften och röstat fram syltryggarna till makten känner sig nog lagom roade av den uteblivna vinsten – snarare har allt blivit sämre och väldigt mycket dyrare samtidigt som otryggheten växt ytterligare. Att man dessutom vägrar ta bort eller sänka elskatten rejält som övriga länder gjort är en rejäl käftsmäll för medborgarna och ett tydligt svar på att den här regeringen – precis som sina föregångare – inte står för förändring utan enbart är intresserade av att mjölka ut så mycket som möjligt av skattebetalarna.

#vibetalar

#vinstenkommerlängrefram

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/q1kxLL/nej-skatteverket-kommer-inte-ringa-pa-hos-dig

3 reaktioner till “Folk röstade på förändring – fick symbolpolitik

 1. Helt rätt . Undrar egentligen vad SD har för roll i sammanhanget?
  Verkar helt tyst i det lägret.
  Två duktiga över huvud taget är Jessica Stegrud och Elsa Widding båda SD men för övrigt är det ingen annan som sticker ut .
  Ha en bra dag och glöm inte familjen.
  Vänligen
  Krister

  Gilla

 2. Den dag svenskarna förstår att Sverige är en sovjetdiktatur, då kommer saker att förändras, så det spelar ingen roll vem man röstar på, det blir ändå samma sak som tidigare. Sverige har inget som heter folkstyre eller folkinflytande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s