Nordkorea fördömer västs proxykrig mot Ryssland som utgör ett allvarligt hot mot världsfreden

För ovanlighetens skull verkar en svensk tidning i dag nosa på verkligheten i det pågående proxykriget som väst bedriver i Ukraina. Det är Svenska Dagbladet som gjort ett nedslag i Donetsk och konstaterar att kriget har pågått här i över åtta år samt att många invånare naturligt sett känner mer tillhörighet med Moskva än Kiev. Men naturligtvis är artikeln låst.

Hade media från dag ett av kriget rapporterat sakligt om konflikten och även beskrivit den ohållbara situationen för rysktalande ukrainare på samma sätt som man speglat den ukrainska regimens narrativ, hade vi troligen inte sett samma rysshat som såväl media som politiker piskat upp efter månader av indoktrinering på felaktiga grunder.

Intressant är också att det i regel ganska osynliga Nordkorea uttalat sig om kriget i Ukraina. Det är ledamoten av Nordkoreas kommission för statliga frågor, Kim Yo-jong – syster till Nordkoreas ledare Kim Jong-un – som i går fördömde USA och andra västmakter för att ha tillhandahållit stridsvagnar till ukrainska styrkor samt sagt att Washingtons proxykrig mot Ryssland utgör ett allvarligt hot mot världsfreden.

-”USA:s inblandning i Ukraina har exponerat hela kontinenten Europa för den allvarliga faran för krig. Washington och dess allierade förstör världsfreden och den regionala säkerheten genom att överlämna en astronomisk mängd militär utrustning till Ukraina samt helt ignorerar Rysslands säkerhetsproblem. Beslutet att leverera stridsvagnar utgör ett stort hot och utmaning för Rysslands strategiska säkerhet. Vi ser med allvarlig oro på potentialen för eskalering i Ukraina och USA:s vilja att utöka proxykriget för att förstöra Ryssland. Oavsett hur desperata de allierade imperialistiska styrkorna är, så kommer alla västerländska vapen som levereras till Kiev brinna upp och bli en järnhög.”

Insiktsfull kommentar från Kim Yo-jong och den senaste veckans vägval visar tydligt att beslutsfattarna inte bryr sig ett dyft om hur många ukrainare som kommer dö i onödan och de är helt ointresserade av att skapa fred i regionen.

Lite oväntat att Nordkoreas moraliska kompass framstår som starkare än både USA:s och våra egna puppets i EU samt den svenska riksdagen som främst verkar vara befolkad av syltryggar.

#followthemoney

https://www.svd.se/a/bg7n0k/ukraina-har-ar-kriget-inne-pa-nionde-aret-folk-ar-livradda

https://www.rt.com/news/570596-north-korea-us-ukraine/

4 reaktioner till “Nordkorea fördömer västs proxykrig mot Ryssland som utgör ett allvarligt hot mot världsfreden

 1. 1936 började ett helt land att hata ett folk, vi kommer alla ihåg hur det slutade. Det känns lite att historien upprepas.

  Nu är det helt okej att förnedra, bespotta, hata och kränka Ryssland, Putin eller ryssarna, allt är legitimerat av Nato/EU och vår egna regering med deras underhuggare till propagandakanaler nämligen media. Det räcker att byta ut Putin, Ryssland eller ryssarna till ett annat folkslag vi kan ex ta judarna, syrianer, somalier eller afghaner och med en gång blir det straffbart enligt brottsbalken §8 och man riskera fängelsestraff i upp till 2 år. Nä mot dessa är det handhjärtan, styrkekramar och bidrag som gäller, här får man absolut inte vara ifrågasättande än mindre hata eller förnedra någon då åker man dit.

  Men nu är hatet sanktionerat av EU/Nato och vår regering, då är det helt okej att hata, bara eliten tillåter det, det började ungefär likadant 1936 så min fråga är har vi fått en ny nazistisk elit som styr väst? Eller har vi fått en ny diktatur som styrs av eliten som ser de nazistiska partiet som sin ledstjärna? Jag tror vi ska vara mer rädda för dessa än för ryssen.

  Gillad av 4 personer

  1. Rädda för Ryssland ska alla dessa krigshetsande ”journalister” politiker och andra figurer som driver på kriget i västvärlden. Det kan komma en dag fortare än de anar när de kan begäras utlämnade för åtal för sina ränksmiderier och man kan nog tänka sig att figurer som Stollenberg, Boring Johnson, Bid’en, Bärbock och andra kända krigsivrare känner marken börjar brännas under fötterna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s