Den ständigt hungrande fågelungen är igång igen

Morgonens första skratt står Ukrainas president Volodymyr Zelensky för, som knappt hunnit tacka alla länder för de stridsvagnar som ska skickas innan han ber om mer vapenleveranser. 🤣

Det hann inte ens gå 24 timmar innan Big Z öppnade truten och kom med nya önskemål om vapen – denna gång långdistansrobotar och stridsflygplan. Varför inte be om kärnstridsspetsar direkt?!

Precis som Natos generalsekreterare Stoltenberg drivs Zelensky av den orimliga tesen att ju mer vapen väst skickar desto snabbare blir det fred i landet, trots att det i realiteten bara förlänger lidandet. Båda går vapenindustrins ärenden och ingen av dem har en tanke på hur många onödiga dödsoffer deras taktik genererar.

Att inte svenska folket vaknar och ser bedrägeriet är otroligt! Det här kommer fortsätta länge än, för oavsett hur många miljarder dollar som skickas till Ukraina och hur många tunga vapen som lovas bort – trots sinande vapenlager i väst – så kommer Zelensky aldrig att vara nöjd. Konsekvenserna för landet och dess invånare med en dåre som härförare blir oerhörda samtidigt som invånarna i väst sugs ut av den politiska eliten som drivs av att hålla igång kriget till varje pris.

Det är väl dags för det ”rika” Sverige att ställa upp med lite stridsflygplan nu när det gått flera dagar sedan våra senaste löften om svindyra vapenleveranser. Försvarsministern Pål Jonson bedyrar för övrigt i en intervju med DN att den havererade Natoprocessen inte minskar Sveriges vilja att skicka vapen till Ukraina, för den humanitära stormakten har verkligen inga egna problem att ta tag i och vi har så klart råd med alla dessa utgifter samtidigt som vi själva krisar. Bravo Sverige!

#followthemoney

#vibetalar

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/direktrapport-forsamrat-sakerhetslage

https://www.dn.se/sverige/forsvarsministern-processen-minskar-inte-sveriges-vilja-att-skicka-vapen-till-ukraina/

8 reaktioner till “Den ständigt hungrande fågelungen är igång igen

  1. Helt rätt Jenny Piper.
   Varför kämpa emot Ryssland.
   Ryssland vill ju bara hjälpa Ukrainas folk att bli av med en grupp nazister som styr Ukraina.
   En liten specialinsats genomför Ryssland med bara 450 000 man och ett par tusen stridsvagnar. Lite bombflyg och några granater, men
   Ryssland vill ju bara er väl kära ukrainare !

   Gilla

   1. PRECIS… snabba ryssar…. Uppbyggnaden av försvaret i Ukraina tog hela 7 år…. Ändå behöver man lägga till 10+ militärbudgetar….. krig kostar inte bara liv…… Sverige hade nästan egna kärnvapen… som vi avstod då ”någon annan” sade de skulle försvara oss om vi avstod. Nu jobbar våra politiker trots att vi kunnat välja i höstas på att vi skall ha någon annans kärnvapen på vår mark…. och i ett läge där försvaret är 25% av vad det lätt kunnat vara… MEN som med kärnvapen….. vill vi ha något annat….

    Gilla

 1. Helt rätt
  Varför kämpa emot Ryssland.
  Ryssland vill ju bara hjälpa Ukrainas folk att bli av med en grupp nazister som styr Ukraina.
  En liten specialinsats genomför Ryssland med bara 450 000 man och ett par tusen stridsvagnar. Lite bombflyg och några granater, men
  Ryssland vill ju bara er väl kära ukrainare !

  Gilla

 2. Det är inte bara fråga om vapen. Någon ska sköta dom också. Ukraina har inte sådant folk. Sedan designas stridsvaknar för den terräng dom skall fungera i. Vad jag hör är att de stridsvagnar Ukraina nu får är så tunga att dom inte tar sig över en enda bro i landet. Dessutom är marken i Ukraina så mjuk, svarta myllan, att stridsvagnarna blir ganska oanvändbara utanför vägarna, och därmed värdelösa. Pentagon har velat stoppa detta för det är meningslöst säger man.

  Gilla

  1. En stridsvagns tyngd fördelas på en stor yta ! Marktrycket blir betydligt lägre än från en personbil.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s