Att skicka stridsvagnar till ett krigförande land är en krigshandling som kan få konsekvenser

Kanada har anslutit sig till raden av länder som skickar stridsvagnar till Ukraina och Storbritannien aviserade i dag att deras stridsvagnar kommer anlända innan mars. Sverige som precis lovat att skicka ett nytt stödpaket till Ukraina för över 4 miljarder kronor borde ta det lite lugnt och visa ansvar för hur skattemedel brukas, men våra styrande politiker som krigshetsar till max tycker annorlunda. Lämpligt nog ska försvarsminister Pål Jonson i morgon deltaga i ett möte med andra länder som har tyska stridsvagnar av modellen Leopard för att utröna hur en del ska kunna skickas till Ukraina.

Jonson deklarerade inför mötet att Sverige ska göra vad man kan för att möjliggöra att även skicka stridsvagnar till Ukraina.

Regeringsstödpartiet och tillika kappvändarna i Sverigedemokraterna som för inte så länge sedan var helt emot Nato, men ändrade åsikt när man blev insläppt i värmen, har nu begärt att regeringen så snart som möjligt skickar stridsvagnen Leopard 2 till Ukraina.

Ingen tycks skänka en tanke åt att det är en krigshandling att skicka stridsvagnar till ett krigförande land och att det inte bara riskerar att kriget eskalerar till en helt ny nivå – dessutom gör vi oss själva till potentiella måltavlor.

Ingen ifrågasätter hur Sverige som strävar efter att gå med i Nato ska kunna möta kraven på att vidmakthålla och utveckla förmågan att motstå ett väpnat angrepp när vi gång på gång ger bort såväl våra vapen som miljarder i finansiellt stöd, särskilt när vi redan från början har en kraftig uppförsbacke efter decennier av nedmontering av försvaret. Märkligt att inte något parti utanför regeringen opponerar sig när våra tillgångar ges bort, men alla är så klart med på noterna.

Som vanligt är det heller ingen som påpekar att mängder av vapen aldrig når slutdestinationen och att ingen kontrollerar vart pengarna tar vägen.

Vi pratar heller inte om varför västvärlden hela tiden måste skicka nya vapenleveranser om det nu går så bra för Ukraina som media och våra politiska ledare påstår. Det senaste året har man otaliga gånger uppepat att Ukraina är på väg att vinna kriget – hur länge kan lögnen upprepas utan att ifrågasättas?

Dessutom är det ingen som ställer frågan hur man tänker sig att skapa fred genom att kontinuerligt hälla bensin på elden.

Gemene man borde fråga sig om man är villig att fortsätta stödja att svenska skattemedel används för att hålla igång ett krig som främst gynnar den politiska eliten samtidigt som den suger ut såväl Sverige som Europa.

#vibetalar

#firemeetgasoline

https://www.expressen.se/nyheter/regeringen-vill-hjalpa-ukraina-fa-stridsvagnar/

8 reaktioner till “Att skicka stridsvagnar till ett krigförande land är en krigshandling som kan få konsekvenser

 1. Skrev på annat ställe… efter 6.000+ stridsvagnar förvandlade till skrot men personal som, hoppas vi, inte är tränade på väst´s pansarvagnar för om så jjaa då har västboots on the ground….. vilket är en artskillnad mot att två stater kivas…. MEN att skicka 60 till den ena sidan kan väl inte vara riktigt det som förändrar utan bara gör att det drar ut på tiden…… Men världens bästa missiler… utan konkurrens…. bra luftförsvar…. många boots on the ground…. osv…. vad blir servettkalkylen…? Det kommer att fördröja kriget en smula…. jaaa om man ens hinner fram med dessa fordon till fronten….. Kan tanken vara en annan inte återta allt utan snarare ta hand om det man har eller torde kunna erövra….. enligt ”Man ska inte gå över ån efter vatten”

  Gillad av 2 personer

 2. Neutrala Sverige har blivit värsta krigsförbrytaren,är regeringen kristersson den mest inkompetenta
  vi sett i detta land,sveska folket är illa ute nu,vi måste snarast bli kvitt oförmågorna.

  Gillad av 2 personer

 3. Jag tror att NATO redan befinner sig i Ukraina och att ett krig i Europa är oundvikligt.

  Ukraina är redan kört. Så våra vapen är redan i sjön.

  WEF-grisen Kristersson och globalisten Åkesson är OCKSÅ körda, dock är de inte i sjön ÄN…

  .. Men vänta bara på när ”krisen eller kriget kommer” som hamnar regeringen med elbilar som bojsänken i Nybroviken, tillsammans med de övriga ”slaskpartierna” ..

  Kriget lockar fram de mest våldsamma, brutala och hänsynslösa tendenserna hos gemene man ..

  Gillad av 1 person

 4. Tror du att Väst skulle skicka mer materiel om det som skickats inte kom fram? HIMARS-systemen har varit ett vinnande koncept för Ukraina och hjälpt dem att befria mycket territorium genom att slå mot ryska vapen- och oljedepåer samt manskap. Nu får de även Archer. Men framför allt behöver de tanks. Massor av tanks för att möta Ryssland i detta 40-talsliknande krig.

  Ja, det har gått bra för Ukraina, de har som bekant pressat tillbaka ryssarna utanför Kyiv och Kharkiv samt återtagit Kherson. Det enda ryssarna har åstadkommit sedan förra sommaren, förutom att terrorbomba civila, är att ta byn Soledar.

  Så här ser det ut efter att ryssen har varit framme, total och monumental förödelse. Att göra motstånd mot detta borde vara självklart:

  Gilla

  1. Hörru. varför postar du inte bilder från DPR och LPR som de ser ut när Ukraina varit framme och beskjutit och bombat civila?!?

   Och det har pågått sedan 2014, när de valde att bli självständiga från regimen i Kiev.

   Eller svider det lite att glorian halkat på sned ?!?

   .. Och nej, jag tror inte att HIMARS, Archer, patriotrobotar eller moderna stridsvagnar gör någon som helst skillnad för hur det skall gå för Ukraina, de räknar helt kallt med NATO, EU och USA skall steppa in och ”rädda” dem.

   Well, big news för dig i så fall!

   Endast Tyskland vågade förklara krig mot Ryssland, (stora rubriker igår.)

   USA och övriga NATO-länder har en hälsosam respekt för vad ryssen har i reserver och deras teknik.

   Tyskland har redan ”glömt bort” vad som hände 1945, de allierade ”vann” inte WW2, det gjorde ryssen, tveklöst.

   Polen sveks av de allierade, det har de också behändigt nog ”glömt bort” och Sverige har ”glömt bort” vad de gjorde med baltutlämningen 1946.

   Historien upprepar sig alltid, med små variationer pga av ny och annorlunda teknik, men, resultatet blir ALLTID detsamma.

   Det är en fråga om att våga välja sida, 1936 valde P-A Hanssons samlingsregering att stå på nazisternas sida, 1943-1944 när krigslyckan vände vände också Sveriges politik.

   Sverige har valt att frånsäga sig alliansfriheten och neutraliteten för NATO, EU , WEF, WHO och USA´s skull och det, utan att ens fråga folket om vad de ville.

   Folkrättsbrotten är många för globalisternas räkning och det måste döljas till varje pris, annars kan det lätt bli en revolution bland medborgarna, det kokar redan i USA, Frankrike, Spanien, Italien, Holland, Belgien, Tyskland m.fl.länder i NATO och EU.

   OCH vi har fortfarande en slags samlingsregering a´la P-A Hanssons som vänder kappan efter vinden…

   Förresten vad gör Zelinsky i Thailand?!

   ”Zelensky’s aide & Ukrainian MP sends greetings from Thailand to troops in Bakhmut. According to the press release the aide is visiting Thailand to establish working contacts with the Ukraine diaspora in that country. The meeting is taking place at a local hotel ..”

   Borde inte han vara på plats i Ukraina om det nu går så bra enligt dig, eller vill han inte bli ett ”krigsbyte” till ryssen ?!?

   Han kommer nog inte att återvända till Ukraina, han vet redan vad som kommer att hända och tar sin ”mats ur skolan” i god tid inför katastrofen.

   .. För ryssen kommer inte att stanna förrän vid Polen, Bulgarien, Rumänien och Moldaviens gränser ..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s