Sveriges lågkonjunktur djupare än nästan alla jämförbara länder – ändå strör vi pengar omkring oss utan problem

I går höll regeringen presskonferens och statsminister Ulf Kristersson kungjorde att det inte finns någon viktigare nationell säkerhetsfråga för Sverige än att gå med i Nato och han manade alla i Sverige att inse allvaret eftersom ”det är allvar på riktigt”. Att det är genom våra politikers försorg som vi hamnat i en utsatt situation genom att lämna vår tidigare neutralitet för att istället välja att stödja ett land i krig med både vapen och pengar var det så klart ingen som påpekade. Landets beslutsfattare går som bekant alltid under radarn utan minsta ansvarsskyldighet.

Aftonbladet har för ovanlighetens skull publicerat en artikel som faktiskt säger som det är och inte hymlar med att Sveriges lågkonjunktur är djupare än nästan alla jämförbara länder.

Inflationen är högre än i Ryssland, bostadspriserna faller snabbast i världen och enligt färska prognoser krymper ekonomin under 2023 mer än i resten av världen. I Europa är det bara länder i öst som Turkiet, Ukraina, Ungern samt de baltiska staterna där priserna stiger snabbare. I världens inflationsliga hamnar Sverige just nu strax efter Botswana med 12,4%, men före Kosovo med 12,1%.

Dessutom var svenska kronan den 23:e svagaste i världen förra året – både Botswanas och Tunisiens valutor klarade sig bättre. 

Med dessa fakta på hand i kombination med det visuella beviset på att matpriserna, energipriserna, drivmedelspriserna och de höga skatterna suger ut befolkningen samtidigt som rättsväsendet går på knäna i kampen mot den utbredda grova kriminaliteten, är det obegripligt att inte fler opponerar sig över hur regeringen bekymmersfritt strör pengar omkring sig på allt utom de som står för notan samt exempelvis skickar såväl vapenleveranser som ekonomiskt stöd för otaliga miljarder av skattebetalarnas medel till Ukraina. Att statsministern med sitt anhang dessutom tycks besatt av att gå med i Nato framför att rädda Sverige från undergång är mycket oroande.

Luftslottet håller på att rämna och vi tittar tyst på.

#vibetalar

#wearegoingdownlikethetitanic

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jlKzge/statsministern-kallar-till-presstraff-om-natoprocess

https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/eJdKeK/cervenka-svenska-skracksiffrorna-om-ekonomin

12 reaktioner till “Sveriges lågkonjunktur djupare än nästan alla jämförbara länder – ändå strör vi pengar omkring oss utan problem

 1. Landet som var bland de rikaste i världen är i fritt fall.
  Att gå in i en organisation som EU har inneburit en minskning av oberoendet.
  Jmf. Schweiz och Norge.
  Är den nuvarande ekonomiska krisen skapat som ett nytt försök att binda Sverige till euron?
  Nationalekonomer har åter börjat tala om för och emot.

  Gillad av 3 personer

 2. Den svenska Ramlösaregimen ansökte om medlemskap i NATO i maj, ramlösan var då ljusröd.
  Ramlösan kan även vara blå och grön, beroende på färgämne, men smakar likadant, möjligtvis kan arbetare tycka att den blå och gröna smakar lite bittert.
  Oavsett färg på ramlösaregim vill de bli medlemmar i Klaus Schwabs 4:e rike.
  Inte speciellt förvånande egentligen för ramlösa är ju samma sak som vichyvatten.

  Gillad av 3 personer

 3. Själv är jag väl en av de som har varit mest pessimistisk på denna blogg när det gäller den svenska ekonomin, tyvärr tror jag att det blir en höjning på minst 0,5% men det lutar åt 0,75% under februari för att sen under april höja 0,5% och under sensommaren tidig höst höja minst 0,5% till. Problemen är så många att riksbanken inte vet vilket ben den ska stå på, många är skapade av riksbanken och de föregående regeringar där alla trodde att 0% ränta skulle fungera, på detta har de tryckt ner kronan och köpt obligationer för att säkerställa räntan och kronan, när den första ekonomen kommer på att dessa obligationer från riksbanken/staten är värdelösa vill alla ut ur sina positioner, detta är likt över nästan hela västvärlden, den som tror/hoppas att detta snart är slut tror antagligen fel, själv tror att det bara har börjat.

  Gilla

 4. Jag mår riktigt gött när jag tänker på hur många miljarder Arla skall förlora denna gången. Man leker inte ostraffat med den muslimska världen så som denna totalt misslyckade regering gör. Mångkulturen i Sverige skördar fler och fler,större och större offer. De é gött. Åt helvete med pk-sverige säger jag♥️

  Gilla

 5. Själv tror jag denna ”nedgång” inte är någon lågkonjunktur. Det är en permanent nedgång mot att Sverige blir permanent ett u-land med betydligt lägre levnadsstandard i framtiden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s