Statsministern kryper för den muslimska världen

Media var duktiga på att tysta ned anti-Natodemonstrationen i Stockholm i går som också var en demonstration mot Erdogan. Däremot fick Rasmus Paludans koranbränning utanför Turkiets ambassad desto mer uppmärksamhet och i videon från manifestationen är det mest reportrar som samlats på platsen.

Dessa aktioner har så klart inte gått Turkiet förbi och under gårdagen brändes svenska flaggan i protest i demonstrationer mot Sverige. I Istanbul samlades personer utanför det svenska generalkonsulatet och liknande aktioner genomfördes utanför svenska ambassaden i huvudstaden Ankara.

Men det är inte bara Turkiet som protesterar utan reaktioner har kommit från flera håll i världen. Bland annat skriver utrikesministerierna i arabstaterna Kuwait och Jordanien att man fördömer händelserna.

Fahrettin Altun, chef för Turkiets kommunikationsdirektorat, skriver att Sverige inte kan gömma sig bakom yttrandefriheten.

-”Om svenska myndigheter tar sin nations säkerhet på allvar och vill gå med i Nato behöver de också bry sig om deras potentiella Nato-allierade Turkiet.”

Våra ryggradslösa beslutsfattare var heller inte sena med att gå ned på knä och krypa för den muslimska världen. Utrikesminister Tobias Billström kommenterar händelserna på Twitter där han återigen underströk att regeringen tar avstånd från de ”islamofobiska” åsikter som framförs.

Statsminister Ulf Kristersson twittrade att yttrandefriheten är en grundläggande del av demokratin, men att det som är lagligt nödvändigtvis inte är lämpligt.

-”Att bränna böcker som är heliga för många är en djupt respektlös handling. Jag vill uttrycka min sympati för alla muslimer som tagit illa vid sig av det som har hänt i Stockholm idag.”

I grund och botten ogillar jag också symboliken med att bränna koranen, dessutom hade Paludan med sig en egentillverkad affisch med profeten Muhammed avbildad i duschen med osmakliga kommentarer därtill. MEN eftersom vi har yttrandefrihet i landet och det trots allt bara är en bok, så är det tillåtet. Därför tycker jag regeringens agerande är svagt och ryggradslöst när de ber muslimer om ursäkt. Det man gör är nämligen att bekräfta deras kränkthet istället för att stå upp för yttrandefriheten. Där har man mycket att lära av exempelvis Frankrike som inte viker sig när det hettar till.

Om Sverige får grönt ljus för ett svenskt Natomedlemskap efter det här, är det uppenbart att enorma mutor använts för att blidka Turkiets president.

När ska vi för övrigt få se våra ministrar samt den samlade mediakåren stå upp för kristna värden och värderingar? Kan inte minnas att det hänt under de senaste decennierna.

#dubbelmoral

#sverigeiettnötskal

https://www.expressen.se/nyheter/turkiska-demonstranter-eldar-svenska-flaggan/

https://www.expressen.se/nyheter/billstroms-reaktion–efter-protesterna-/

5 reaktioner till “Statsministern kryper för den muslimska världen

 1. Intressant kommentar från läsare på artikel från RT som skrivit om spektaklet i går:

  ”Sweden has ”far-reaching freedom of expression, but it does not” apply to:
  a) Julian Assange,
  b) criticizing the Israeli Fascist regime, and
  c) endorsing Russia.
  In reality, Sweden has become a racist anti-Muslims/Russophobic Neo-Nazi entity with an agenda not dissimilar from that of Israel, Poland, Czech Republic, Romania, Denmark among other backward racist entities.”

  Gilla

 2. Skall det vara så svårt att säga
  Ja ni har rätt att vara upprörda och vi förstår om ni protesterar men vi accepterar inte och kommer stoppa alla protester som innehåller våld hot om våld eller uppmaning till våld
  Och sedan visa att man menar allvar om någon sida går över denna våldsgräns.

  Gillad av 2 personer

 3. Piper skriver…
  ”Därför tycker jag regeringens agerande är svagt och ryggradslöst när de ber muslimer om ursäkt.”
  Jag tycker att vi ska skilja på muslimer och islamister, då ordet och personen muslim är/ska vara neutralt.
  Skillnaden är att en islamist kräver att Sverige och svenskarna (folkslaget) anpassar sig, vilket odemokratiskt, omänskligt och onaturligt då den universella sociala normen hos alla folk jorden runt (t.ex. hos araber i arabvärlden) välkomnar främlingen men ber denne åka hem när denne ställer krav på värdfolkets anpassning…
  … vilket är höjden av arrogans, oförskämdhet och respektlöshet, men det vågar ingen svensk eller ”ministrar samt den samlade mediakåren” säga.
  Statsminister Kristerssons (M) ställningstagande och uttalande är en fortsättning på en lång, gammal trend…
  regeringskollegan Laila Freivalds (S) 2006-02-09:
  * Sveriges Television
  ”Freivalds [utrikesminister] oroas av Muhammedbilder”
  – Enligt Johan Gärde, religionssociolog bosatt i Libanon, visades bilderna under bästa sändningstid. En av de stora nyheterna var att Sverige och en svensk tidning ska avbilda profeten Muhammed för att provocera och visa att ”demokrati är viktigare än religion”
  – ”Jag tror att det skapar en uppenbart farlig situation. Jag kommer i alla lägen att försvara tryckfriheten, men SD-Kurirens provokation tar jag bestämt avstånd från. Det är en fullständig brist på respekt”, säger hon.
  – ”Jag ber om ursäkt för att vi i Sverige har enstaka personer som är så hänsynslösa och medvetet kränker andra människors religion”, säger Freivalds.
  … som har fortplanta sig hos och bemyndigat en oroväckande stor andel av det muslimska kollektivet i Sverige:
  * 2020-09-11 Dagens Nyheter
  ”Järvas ledare manar till lugn när högerextrema vill bränna Koranen”
  – Muslimska trossamfund i Stockholm vill ändra den svenska grundlagen och göra det förbjudet att håna islam och andra religioner.
  – Bakgrunden är det danska högerextrema partiet Stram kurs ansökan om att bränna Koranen i Stockholms förorter i helgen.
  – Den delen i den svenska grundlagen vill 15 [!!!, Hur många tusentals medlemmar?, bara i Stockholm!, Min anm.] muslimska församlingar i Stockholm nu ändra på.
  – ”Vi vill inte att det ska vara lagligt i Sverige att bränna heliga skrifter som Koranen, Bibeln och de judiska skrifterna och att det samtidigt ska bli förbjudet att håna de olika religionerna”, säger Hussein Farah Warsame [imam, Rinkeby moské].
  – Han visar ett papper med flera punkter som under morgonen lämnat över till politikerna.
  – ”Nej, jag [Yusuf Abdalla, restaurangägare] visste inte det. Vi trodde att det var olagligt i Sverige att bränna Koranen och andra religiösa skrifter. NITTIO PROCENT AV ALLA SOM BOR HÄR TROR DET.”
  *
  Jag håller med Piper om att använda citattecken om ”islamofobiska” åsikter då detta inte har giltighet i en demokrati eftersom det är subjektivt, vilket ger övriga medborgare den demokratiska rätten att själva hitta på en fobi. Till exempel ”svenskofobi”, vilket om något borde kriminaliseras — till skillnad från invandringskritik [*] — eftersom Sverige är ett svenskt land där svenskt synsätt (ofta benämnt ‘värderingar’) gäller.
  Angående respekt, är detta något som förtjänas och kan därför inte kan krävas.
  Till exempel, det skulle vara respektlöst av mig (som besökare eller invandrare) om jag betraktade muslimer i den muslimska världen (där islamofobi har giltighet) som islamister (enl. ovan), eftersom deras synsätt och värderingar skiljer sig från mina och mitt land….
  … till en viss gräns, t.ex. steningsstraff och dödsstraff för homosexuella. Men det skulle jag tiga om eftersom det skulle få ödesdigra konsekvenser,…
  … vilket det även får (!) i Sverige om en muslim… en islamist skulle känna sig ledsen och kränkt om jag skulle våga (det gör jag inte) uttrycka synpunkter:
  * 2020-10-28 Sveriges Radio
  ”Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning”
  – Den kvinnan som stått åtalad för förolämpning mot en apoteksanställd i Jönköping döms till 40 dagsböter på sammanlagt 3.600 kronor och ska också betala skadestånd på 5.000 kronor.
  – Det var i somras som den åtalade kvinnan i kön på apoteket kommenterade den slöja som den anställda bar, och undrade om hon var tvingad att bära den och att den var ful.
  – Receptarien har i förhör berättat hur ledsen och kränkt hon blev och att hon diskuterar gärna varför hon har slöja, men inte på det här sättet.
  – DEN DÖMDA KVINNAN HAR NEKAT TILL ATT HA BEGÅTT NÅGOT BROTT.
  Se 9 exempel på liknande domar i slutet av min kommentar hos ”Petterssons gör Sverige lagom!” 2022-12-11 ”SD: förbjud slöja inom polisen”…
  … och, för den som är intresserad, finns min 52-punkterslista (kronologisk) över ”islamiseringen” av Sverige i min kommentar hos Fristad.eu/Hans Li Engnells text ”Ingen vann” från 2022-09-12.
  Av ovan anledningar röstade jag på Alternativ för Sverige (AfS) bl.a. för deras återvandrings- och EU-politik. Inte för att jag ogillar invandrare eller muslimer, men för att jag vill känna mig hemma i mitt eget land (helt oaktat våldet och bedrägerierna).
  * Demografi.nu
  * 2022-12-11 Expressen
  ”Vem ska lära barn svenska när det är slut på svenskar?”
  Hanif Bali (M?):
  – ”I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – och de blir färre för varje år.”
  Jag vill inte att Sverige ska bli ett nytt Amerika, ett land som invandrarna tog över och gjorde om ”i grunden”, och som jag inte får/kan prata om (om jag inte är anonym):
  – ”En stor invandring på kort tid har förändrat Sverige I GRUNDEN. […] Men vad skapar folkhemmets försvinnande för känslor hos dem som bor här? Och vad händer med människorna som MÅSTE TIGA om dem?”
  (— boken ”Saknad” 2022 av Katarina Barrling, Cecilia Garme)
  Det som händer i mig, vilka känslor det skapar, är att jag har börjat ogilla invandrare, som grupp, inte individer. Det har jag inte bett om! Det har påtvingats mig av det offentliga Sveriges mångåriga rasistanklagelser utpekanden fördömanden exkluderande och givit vissa invandrare bemyndigande och moraliskt stöd att kalla mig rasist, vilket jag inte är, men som jag inte kan försvara mig emot.
  Och jag undrar varför Sveriges svenska karaktär (till skillnad från Somalias och Iraks) inte har något värde i sig självt att bevaras till eftervärlden?
  #Dubbelmoral?
  – ”To experience its [Sveriges] rich culture and traditions, Dalarna is certainly a place for this. It is with this view that students enrol at Dalarna University.”
  – ”The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are We [Tjärna Ängar]? Is this Sweden?’.”
  (— ur brevet 2020-09-28 från Dalarnas Studentkår till skolledningen)
  (Wikipedia: Tjärna Ängar, Borlänge: ”Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”)
  [*]
  1997-05-21 Riksdagen
  invandringsminister Pierre Schori (S):
  –”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s